Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

We love you too, Maceo Parker...




We love you all...επαναλάμβανε διαρκώς και σε όλους τους τόνους στην χθεσινή χορταστική συναυλία στο Παλλάς ο θρύλος της funky μουσικής Maceo Parker.


Συχνά κατά τη διάρκεια των συναυλιών μου θα με ακούσετε να λέω «σας αγαπούμε» και είναι κάτι που πραγματικά το εννοώ. Νιώθω ότι έχω τον ρόλο κάποιου ο οποίος σκορπά αγάπη και αρμονία στον κόσμο. Εάν, μάλιστα, οι άνθρωποι που έρχονται στις παραστάσεις μου μπορούν να αφήσουν για λίγο στην άκρη τα προβλήματα και τις έννοιές τους, αυτό είναι θαυμάσιο.”

Ο Maceo Parker παρέσυρε το κοινό με το μαγικό του σαξόφωνο


το τραγούδι του,

την αμεσότητά ενός μεγάλου performer


και βέβαια με την καταπληκτική του μπάντα

Από την συναυλία δεν μπορούσε να λείπει ο μεγάλος Ρέι. «Πάντα μου άρεσε ο Ρέι Τσαρλς, πάντα μου άρεσε και πάντα εκτιμούσα τον τρόπο που έπαιζε. Τον άκουγα από πολύ μικρός»


Λίγο πριν το τέλος απαίτησε” να σηκωθεί το κοινό από τα καθίσματα -αν και οι ασυγκράτητοι χόρευαν ήδη από την αρχή στους δύο πλαϊνούς διαδρόμους του Παλλάς φέρνοντας σε αμηχανία τους ταξιθέτες.

Το κοινό δεν ήθελε και πολύ για να ανταποκριθεί...



...και να αρχίσει το ξέφρενο χορό...


Στο τέλος, όλα τα μέλη της μπάντας και ο ίδιος ο Maceo Parker χαιρέτησαν έναν- έναν τους θεατές που είχαν συγκεντρωθεί κάτω από τη σκηνή...


...ανάμεσα στους οποίους ήταν και γνωστός blogger.


Αρκετή ώρα μετά το τέλος της συναυλίας λίγοι, αλλά πιστοί θαυμαστές του τον είδαν να διασχίζει τη στοά και τον χειροκρότησαν θερμά, ξαφνιάζοντας όσους καθόταν ανέμελοι στα τραπέζια...


Άφησε τη βαλίτσα του, κάθισε και είχε την υπομονή να υπογράψει όλους τους δίσκους που είχε φέρει μαζί του νεαρός μουσικός...

...καθώς και το εισιτήριο του Τσαλαπετεινού -Hoopoe αφού πληροφορήθηκε για πoιό πτηνό πρόκειται...

Με αυτή την τελευταία υπόκλιση μας άφησε για να φύγει για το Λονδίνο όπου δίνει σήμερα την επόμενη συναυλία της περιοδείας του.



Σοβαρή κριτική για τη χθεσινή συναυλία αναμένουμε βέβαια από τον blogger που συνέλαβε ο φακός να χαιρετά δια θερμής χειραψίας το μεγάλο μουσικό. Αυτές οι εικόνες και αρκετές ακόμα στη διάθεσή του.

Μουσική: Children's World live με τους Maceo Parker, Fred Wesley και Pee Wee Ellis.

Bonus track: Pass The Peas



...και κάτι ακόμα μια που σαν σήμερα, 21.10. 1917 γεννήθηκε ο Dizzy Gillespie



19 σχόλια:

Τσαλαπετεινός είπε...

antinetrino: ;-)

Σελιτσάνος είπε...

Είστε άσπλαχνος κύριε!
(Την επαρχία μου μέσα...)

Τσαλαπετεινός είπε...

Σελιτσάνος: Έκανα ότι μπορούσα για να μεταφέρω την ατμόσφαιρα της συναυλίας, περίμενα μια ώρα την έξοδο του Maceo, ξημέρωσα για να διαλέξω εικόνες κι όλα αυτά για σας τους φίλους, που είσαστε στην επαρχία... και εσείς με λέτε άσπλαχνο.
Όχι δεν το αντέχω! Είναι αδικία.


Υ.Γ. Την επόμενη φορά, ότι και να είναι: συναυλία, θεατρική παράσταση, τσίρκο Μεντράνο, αγώνας μπάσκετ, συνέδριο γεωλόγων θα σας ειδοποιήσω να έρθετε και θα πάμε μαζί. Εντάξει;

Σελιτσάνος είπε...

Deal!

Τσαλαπετεινός είπε...

Σελιτσάνος: Η συμφωνία έκλεισε με μόνο μάρτυρα τον antinetrino που είναι στη Σεούλ. (ή κάπου εκεί τριγύρω)

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Εξαιρετικό το ρεπορτάζ, οι φωτογραφίες, το αυτόγραφο, η ιδιότητα την οποία αποδίδεις στον "blogger", πιο πολύ όμως το μάτι που είδε και το χέρι που έγραψε με τόσο ενθουσιασμό για όσα άκουσε το αυτί

Tali είπε...

eidate loipon agapite
kai eidame alli mia fora

poso aploi einai oi pragmatika megaloi kallitexnes!


otan to xeis den exeiw kamia anagki na peiseis pws eisai "megalos

exairetiko afierwma gia mas pou eimaste toso makria..
Q)

Τσαλαπετεινός είπε...

Γιώργος Κατσαμάκης: Να σαι καλά Γιώργο. Τη χάρηκα πολύ αυτή τη συναυλία, κυρίως ως ...ανταπόκριση.
Καλή σου νύχτα.

Talisker Stt. : Όταν τον είδα να πλησιάζει με τη βαλίτσα του σκέφτηκα – και θα ήταν απόλυτα λογικό μετά από 2 , 5 ώρες στη σκηνή - ότι το πολύ πολύ να υπέγραφε μερικά αυτόγραφα και θα έφευγε βιαστικός.
Κάθισε περισσότερο από μισή ώρα μαζί μας είχε εξαιρετική διάθεση και αφιέρωσε χρόνο σε όλους με φοβερή υπομονή ενώ σε λίγες ώρες τα ξημερώματα όπως μας είπε πετούσε για Λονδίνο. Τελικά τα “ We love you all” δεν ήταν απλώς μέρος της παράστασης και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο.

Prokopis Doukas είπε...

Τι ανάλυση να κάνω εγώ; Τα τελευταία χρόνια, ο Maceo την έχει δει πιο πολύ vocal performer - και ίσως το παρακάνει, μια και δεν είναι το φόρτε του. Για μένα η συναυλία ήταν μια συνεχής "ανικανοποίηση", γιατι ήθελα όλος ο κόσμος να σηκωθεί και να χορεύει... :-)

Η μπάντα ήταν εξαιρετική, με κορυφαίο τον Εγγλεζούλη τρομπονίστα του και τον κιθαρίστα... Όχι οτι οι λοιποί υπολείπονταν...

Τσαλαπετεινός είπε...

Prokopis Doukas:

Ακούγοντας τώρα Κosmos FM ( 93,6) καταλαβαίνω ότι κράτησες την ανάλυση για την εκπομπή. ;-)

Καλή συνέχεια...

Roadartist είπε...

Αυτές είναι αληθινά πανέμορφες βραδιές..

Yannis Tsal είπε...

Ομολογώ πως δεν το γνώριζα, αλλά τον συμπάθησα αμέσως από το ρεπορτάζ σου, όπως γενικά συμπαθώ και όλους τους αφροαμερικανούς καλλιτέχνες και διανοούμενους άλλωστε. Ακόμα περισσότερο αφού είναι και συνονόματος με τον Τιτάνα Μασέο του Πολέμου της Κουβανικής Ανεξαρτησίας!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ...ΤΕΛΕΙΟ..ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Τσαλαπετεινός είπε...

Roadartist: Έχω την εντύπωση ότι ήσουνα στο Παλλάς την Τρίτη το βράδυ... ;-)

tsalapeteinos: Τρεις μέρες τώρα προσπαθούσα να βρω τι μου θύμιζε το όνομα Maceo!!! Να σαι καλά αδελφέ μου που μου το θύμησες. Τελικά χρειάζομαι άμεση επανάληψη στην ιστορία της Κούβας. Τις ευχές μου κι από δω για τα “Δύο χρόνια στην εξουσία” ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

Ποτέ μην πείς ποτέ! : Καλή σου μέρα και καλώς μας ήρθες!
Αν ένιωσες ότι ήσουν εκεί...μάλλον πέτυχα το στόχο μου.
Σε ευχαριστώ!

happypepper είπε...

Kaλημερούδια και από μένα.
Πραγματικά ευχαριστώ - η παρουσίασή σου απολαυστική.
Καίρια τε και ουσιαστική.
Δυστυχώς προχτές που πήγα ΄χαφ νόουτ με πιάσαν τα χασμουρητά από νωρίς και έφυγα από τις 11.45...

Την καλημέρα μου και καλό Σ/Κ.

Τσαλαπετεινός είπε...

Happypepper : Στα καλημερούδια του Σαββάτου, απαντώ με μια γελαστή Καλημέρα την Κυριακή.
Χαίρομαι πολύ που απόλαυσες έστω κι από δω τον Perker...όσο για το half note πρέπει να ήσουνα κουρασμένος ή να είχες χάσει τη δύναμή σου – όπως και ο Σαμψών- λόγω του κουρέματος. ;-)

Ανώνυμος είπε...

την επαρχία μου μέσα...
(νομίζω πως ο επίτιμος έβρισε καλύτερα)

Κ.Κ.Μ.

Τσαλαπετεινός είπε...

Κ.Κ.Μ: Την επόμενη φορά, ότι και να είναι: συναυλία, θεατρική παράσταση, τσίρκο Μεντράνο, αγώνας μπάσκετ, συνέδριο για τη διάσωση της καρέτα -καρέτα, θα σας ειδοποιήσω εγκαίρως για να έρθετε και θα πάμε όλοι μαζί. Εντάξει;