Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Κοινές απορίες κυνός


Έπεσα νωρίς απόψε. Δε με κρατούσαν τα πόδια μου. Εξαντλήθηκα βλέπεις μετά από τόσα ξενύχτια στη σειρά. Μόλις άναψαν τα φώτα της πλατείας πήρα τη θέση μου, πάνω στα σκαλιά, ακριβώς στη μέση όπως πάντα. Όχι δε με ενοχλούν τα αυτοκίνητα, ούτε τα βήματα δίπλα στα αυτιά μου. Τα παιδιά με τα skate στην πλατεία; Εντάξει κάνουν λίγο θόρυβο αλλά τα έχω συνηθίσει. Μόνο που από τη μεριά της Βουλής έχει πολύ φως. Γι αυτό κι εγώ γύρισα από την άλλη. Βλέπω την Ερμού να κατηφορίζει μαζί με το φως. Μισοκλείνω τα μάτια, χασμουριέμαι και θυμάμαι τις φάσεις μία μία. Μισοκλείνω τα μάτια και επαναλαμβάνω τα σκορ με τη σωστή χρονική σειρά. Έχουμε και λέμε: 15-14 ο πρώτος αγώνας, 73-71 ο δεύτερος και 146-144 ο τρίτος. Πάμε πάλι 15-14 γκολ, 73-7 καλάθια, 146-144 ψήφοι. Σα να μετράς προβατάκια…


Με σένα όμως τι θα γίνει επιτέλους; . Δε σου έφτανε η μια πόζα με τη Βουλή, πήγες κι από πίσω τώρα. Αντε και μια πλάτη με Ερμού στο φόντο. Αλλά τελείωνε καμιά φορά με τις φωτογραφίες για να με αφήσεις να συγκεντρωθώ…15-14 γκολ, 73-71 καλάθια, 146-144 ψήφοι, 15-14 γκολ, 73-71 καλάθια, 146-144 ψήφοι… Ένα μόνο δεν έχω καταλάβει ακόμα ρε φίλε: ποιος ήταν τελικά ο νικητής στο τελευταίο ματς της Δευτέρας; Μ` ακούς; Πού είσαι; Πάει. Έφυγε. Πέταξε το πουλάκι.



Με αφορμή τον Πιτσιρίκο και τον σκύλο στην πλατεία Συντάγματος.


Μουσική: Harlem Nocturne του 1939
των Earle Hagen και Dick Rogers
με τον Herbie Mann (φλάουτο)


buzz it!

14 σχόλια:

maximus είπε...

"Tο δίκιο του πολίτη" και ο "Σεβασμός στον πολίτη"! Aυτά δεν ζήτησε άλλωστε ο ομιλητής με ύφος φτωχού πλην τίμιου πολιτικού;

Unknown είπε...

Στις "κυνές" απορίες θα απαντούσα πως κέρδισε η Δημοκρατία!

Καλημέρες από το ηλιόλουστο Ζάντε!

(Το μουσικό θέμα λατρεμένο!)

Margo είπε...

.. δε τελείωσαν ακόμα οι παρενέργειες από τους αγώνες;)

Εκεί που έχει ξαπλώσει ο σκύλος έχει κακό φενγκ σούι, αν πάει κάπου σκεπά θα του λυθούν όλες οι απορίες.. και δε θα τον ενοχλεί και κανείς:)

Καλημέρα!

Τσαλαπετεινός είπε...

MAXIMUS: Επειδή πάω προς Σύνταγμα κι επειδή φαντάζομαι ότι θα τον ξαναδώ το φιλαράκο μου αυτά που λέτε θα του τα μεταφέρω.

Dana_Semitecolo: Ναι! Και τη βλέπω να κάνει το γύρο του θριάμβου με το κύπελο! Ευτυχώς ο καιρός του Ιονίου ήρθε και εδω , οπότε καλημέρα από την ηλιόλουστη Αθήνα.
Χαίρομαι που σου άρεσε η μουσική.

Margo:Ε! τα βλέπεις; Είναι θέμα οργανισμού τελικά. Είδα κι έπαθα να ξεφύγω από τους ποιητές και από τη Ζάκυνθο και τώρα σκάλωσα στα σπορ.
Η Βουλή πώς πάει από φενγκ σούι; Μήπως αυτό φταίει τελικά και πρέπει να το φροντίσουμε.

k είπε...

"Γιατί θυμούνται πως είναι ΈΝΑ μονάχα με την κατάκτηση ενός κυπέλλου; Που είναι όλη αυτή η ορμή και η χαρά τις μέρες που δεν έχουν ένα τίτλο στην τσέπη; Που είστε βρε παιδιά κάθε βράδυ; 15-14 ο πρώτος αγώνας, 73-71 ο δεύτερος και 146-144...", ίσως να αναρωτιόταν ο σκυλάκος...

ΞΕΝΗ είπε...

Κοιτα να δεις αγαπητέ Τσαλαπετεινέ που ενα όμοιο σκυλάκι την είχε πέσει κάτω απο το σπιτι μου.

xomeritis είπε...

Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου φαίνεται ότι έχει λίγη κατάθλιψη το σκυλί, παρά βαρεμάρα.

Τσαλαπετεινός είπε...

kayadesigner: Σας καλωσορίζω αλλά δε σας καταλαβαίνω!


ΞΕΝΗ: Είναι ο ίδιος σκύλος και ξέρει πολύ καλά ότι είσαστε "το κορίτσι που πιάνει φιλίες με λύκους" ;-)

Thomas Xomeritis : Τα αδέσποτα δεν έχουν ποτέ κατάθλιψη! Μπορεί να πεινάσουν, να διψάσουν, να κινδυνέψουν αλλά ποτέ δε θα πάθουν κατάθλιψη.

mermyblue είπε...

εσείς Σύνταγμα εμείς Ομόνοια...
εσείς με τον κύριο της φώτο εμείς με τον Θόδωρα

βέβαια ο Θόδωρας δεν είχε τέτοιου τύπου αναζητήσεις αλλά ήταν πρώτος στο πανηγύρι

την καλησπέρα μου
και να πω ότι πάρα πάρα πολύ μου άρεσε η μουσική στον player σας!

k είπε...

χμμ... κακή αρχή κάνουμε τσαλαπετεινέ! σκεφτόμουν πως ο σκυλάκος με όλο αυτο το νταβαντούρι μ τα κέπελλα και τα συναφί, θα είδε πολύ κόσμο που θα πανηγύριζε στο κέντρο της Αθήνας και θα μονολογούσε... "Γιατί θυμούνται πως είναι ΈΝΑ μονάχα με την κατάκτηση ενός κυπέλλου; Που είναι όλη αυτή η ορμή και η χαρά τις μέρες που δεν έχουν ένα τίτλο στην τσέπη; Που είστε βρε παιδιά κάθε βράδυ; 15-14 ο πρώτος αγώνας, 73-71 ο δεύτερος και 146-144...".

Καλώς σε βρήκα λοιπόν τούτη την ηλιόλουστη μέρα1

Spy είπε...

Μα γιατί βασανίζεστε τόσο;
15-14=1
73-71=2
146-144=2

Απλό δεν ήταν;
(ή μήπως η παύλα δεν ήταν αριθμητικό σύμβολο;)

Τσαλαπετεινός είπε...

mermyblue : Με παρασύρετε σε δηλώσεις περί συναντήσεως μεγάλων πνευμάτων…


kayadesigner : Το δυσοίωνο «κακή αρχή» στάθηκε καταλυτικό στην επί της ουσίας κατανόηση του σχολίου σας.


Spy : Το άθροισμα των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τις προσθέσεις σας (1+2+2) είναι ο μαγικός αριθμός πέντε(5) των λευκών ψηφοδελτίων που αποτελεί και τη λύση της ανωτέρω ανάρτησης.

Ανώνυμος είπε...

Οπως παντα ευστοχος και με χαρισματική γραφη!!!

Τσαλαπετεινός είπε...

Άνεργοι Δημοσιογράφοι: Ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σας λόγια.