Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Μπαλόνια και Κορδέλες









Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κοτζιά, το μεσημέρι της Τρίτης 30/6, στις 3μμ. Κάτοικοι, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του κέντρου και των γύρω περιοχών κύκλωσαν με χρωματιστές κορδέλες και μπαλόνια το Δημαρχείο και με σύνθημα “Ψάχνουμε Δήμαρχο” ζήτησαν από το Νικήτα Κακλαμάνη και το Δημοτικό Συμβούλιο να μπουν μπροστά στις κινητοποιήσεις τους για τη διάσωση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων επιχείρησε και πάλι να απαξιώσει τους συλλόγους και φορείς που διαμαρτύρονται, δηλώνοντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οτι “όλα αυτά υποκινούνται από έναν επιχειρηματία της Πλατείας Θεάτρου κι οτι οι σύλλογοι που φέρονται οτι υπογράφουν, δεν έχουν ιδέα για την κινητοποίηση” - κάτι που δεν αντέχει ούτε σε σοβαρή απάντηση.

Η Κίνηση Πολιτών για τη Διάσωση του Ιστορικού Κέντρου επαναλαμβάνει οτι απαιτεί από την Πολιτεία να εκπονήσει ολοκληρωμένο ρυθμιστικό σχέδιο για την αναβάθμιση της περιοχής και ζητάει από όλους τους φορείς της άμεση ενεργοποίηση.


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ



















Μουσική: Το γερμανικό τραγούδι 99 Luftballons στην αγγλική του εκδοχή
-99 Red Ballons- από την Nena

...και καλό μήνα σε όλους!
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα blogs του Maximus, της Mermy Blue, του λι8οξόος, του Prokopi Douka, του John Black, του seagazing και των Άνεργων Δημοσιογράφων.

15 σχόλια:

vague είπε...

Δεδομένου ότι οι οδηγίες χρήσης του αερίου έλεγαν "μη λουστείτε, να το πιείτε", τελικά δεν έφερα το μπαλόνι, από το φόβο μήπως μου μιλήσει κανείς και χρειαστεί να απαντήσω (καθ' ότι ευγενής σαν αέριο) και χάσω την ανωνυμία μου.

Οι φωτογραφίες είναι πολύ όμορφες, αν και (ευτυχώς) δεν με δείχνουν :))

Spy είπε...

Ήθελα να σας ευχαριστήσω για το υλικό που μου στείλατε, αν και δεν θα κάνω κάποια ανάρτηση στο βλογ μου, καθότι είναι εντελώς διαφορετικού περιεχομένου. Το θέμα όμως έχει πάρει αρκετά μεγάλες διαστάσεις στην βλογόσφαιρα (μεγαλύτερες πιστεύω από αυτές των άμεσα ενδιαφερομένων), κι ελπίζω πως σύντομα θα υπάρξει αντίδραση.
(η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...)

Οι φωτό όπως πάντα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ!

ippoliti_ippoliti είπε...

Οπως έγραψα και στοblog του Π.Δούκα, τέλειες φωτογραφίες, εξαιρετική σκέψη ο τρόπος διαμαρτυρίας. Μπράβο σε αυτούς που την είχαν και σε αυτούς που συμμετείχαν.
Καλημέρα

Margo είπε...

Άψογος και στο φωτορεπορτάζ!!! Τσαλαπετεινέ ανεβάζεις παντού τον πήχη της ποιότητας.. είσαι σπάνιο πουλί:)

Μακάρι να έχει αποτέλεσμα η κινητοποίηση, επιτέλους να αρχίσουν να ξεβολεύονται..
Καλημέρα!

Theodota Nantsou είπε...

Αν και καθόλου δεν συμπαθώ τα μπαλόνια, γιατί είναι φοβερά σκουπίδια εκεί όπου καταλήγουν (συνήθως σε κάποια θάλασσα ή παραλία), η διαμαρτυρία ήταν ωραία και πολύχρωμη! Καλύτερα που απουσίαζε ο δήμαρχος, γιατί θα τη λέρωνε με το βρωμόστομά του!

Πού είναι η δική σου φωτο για να δούμε τι κρύβεται πίσω από τα πλουμίδια του τσαλαπετεινού;

Σελιτσάνος είπε...

Ο μόνος λόγος που δεν κάνω ανάρτηση είναι ότι πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί αθηναίοι βλόγερς να ενδιαφερθούν.Μην αρχίσουμε και οι επαρχιώτες βλόγερς να παριστάνουμε τους κήνσορες.Πάντως παραμένω ολόψυχα στο πλευρό σας μια που η Αθήνα είναι γενέτειρά μου.
(Το καλό υλικό σας αποθηκεύτηκε.Ευχαριστώ.)

mermyblue είπε...

καλημέρα
ήταν μια πολύ όμορφη διαμαρτυρία!
επειδή θέλω να κάνω κ εγώ μια ανάρτηση προσεχώς, μπορώ να έχω το δελτίο τύπου και το υλικό;
οι φωτογραφίες τέλειες!
(μας έπιασες όλους εν δράση )
mail: nulla_29@yahoo.gr

ευχαριστώ πολύ!

μ είπε...

Καμία σχέση δεν έχω με την Αθήνα, αλλά στέλνω τη συμπαράσταση μου. Μακάρι να βρει ανταπόκριση το εγχείρημα.

mermyblue είπε...

ελήφθη!
ευχαριστώ πολύ!!!

maximus είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σας Τσαλαπετεινέ. To be continued...φαντάζομαι!

Τσαλαπετεινός είπε...

Συνοδοιπορος: Να είσαστε σίγουρη ότι η διαίσθηση του blogger με βοήθησε να εντοπίσω τους συναδέλφους στο πλήθος και να τους φωτογραφίσω. Οι εικόνες αυτές παραμένουν σε επτασφράγιστο αρχείο. ;-)


Spy : Αν και ξέρω το περιεχόμενο του blog σας, δε μου έκανε καρδιά να σας αποκλείσω από τον κατάλογο των αγαπημένων bloggers στους οποίους έστειλα χθες τις εικόνες.


ippoliti_ippoliti : Ήταν ωραία ιδέα και πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ούτε έκλεισε η οδός Αθηνάς, ούτε ηχορύπανση υπήρξε κι αν κάποιοι στον ενθουσιασμό τους δεν είχαν σκάσει και μερικά μπαλόνια, δεν θα είχε μείνει ούτε ένα σκουπιδάκι.

Τσαλαπετεινός είπε...

Margo: Όχι και σπάνιο! Χθες έμαθα ότι γέμισε ο Υμηττός με τσαλαπετεινούς. ;-)
Δεν αρκεί μία κινητοποίηση. Πρέπει να σηκωθούμε σιγά σιγά από τους καναπέδες μας και να διεκδικήσουμε τα απολύτως αυτονόητα.


Θεοδoτα Ναντσου : Δεν απουσίαζε! Ήταν μέσα, είχαν δημοτικό συμβούλιο. Ίσως να μας κοίταζε έξαλλος πίσω από τις κουρτίνες…


Σελιτσάνος : Αγαπητέ κι εγώ είμαι επαρχιώτης μπλόγκερ, γεννημένος όπως εσείς στην Αθήνα. Τι σύμπτωση! Σε ποιο μαιευτήριο γεννηθήκατε;

Τσαλαπετεινός είπε...

mermyblue : Σας έστειλα ήδη το υλικό- το οποίο θα μπορούσατε να πάρετε κι από δω κλικ πάνω στη εικόνα και αποθήκευση…- το έχετε λάβει από ότι βλέπω στο μήνυμά σας παρακάτω.

Μάνος: Την kαλησπέρα μου στην Κρήτη. Πάντως οι πόλεις και μάλιστα τα ιστορικά κέντρα των πόλεων ανήκουν σε όλους: κατοίκους εργαζόμενους διερχόμενους και τουρίστες.

MAXIMUS: Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για το ΕΚΤΑΚΤΟ στην χθεσινή σου ανάρτηση !

k είπε...

Ωραία διαμαρτυρία! Εν αναμονή της επόμενης που θα συμπεριλάβει κα ιτους εργαζομένους έως τις 17.00! ;)
Καλησπέρα από το κέντρο!

(Έχω σχόλια και για άλλες αναρτήσεις αλλά... πιέζομαι χρονικάάάάάάάάάάάάάά! Που θα μου πας όμως;...)

Τσαλαπετεινός είπε...

kayadesigner: Αρχικα νόμιζα ότι ήταν σίφουνας που πέρασε ξαφνικά και έφυγε- τελικά ήσουνα εσύ.