Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Más Que Nada...


...κατά μία έννοια.





"...Οπως συνέβη και στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος, έτσι και φέτος η κινητοποίηση έγινε μπροστά στη Βουλή, με το πλήθος του κόσμου να κλείνει συμβολικά τη λεωφόρο Αμαλίας.Ανάμεσα στους διαδηλωτές που φορούσαν μαύρα ρούχα, γονείς με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι και πολλοί άλλοι ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες κρατούσαν πανώ με συνθήματα όπως "Να σβήσουμε τις πολιτικές που καινε τη ζωή μας", "Κράτος και κεφάλαιο καινε τα δάση και καταστρέφουν τη ζωή μας", "Προσλήψεις στην πυροσβεστική και στη δασοπροστασία τώρα".H πρόσκληση για την κινητοποίηση ένανε το γύρο του Διαδικτύου μέσω blogs και e-mails, αλλά κυκλοφόρησαν προσκλήσεις και με sms...." από το Έθνος












"Περίπου πεντακόσια άτομα στην πλειοψηφία τους νέοι απάντησαν στο κάλεσμα των Bloggers και συμμετείχαν στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική. Με καμένα κλαδιά απέναντι από τη Βουλή, αρκετά πανό και μαύρα ρούχα οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους για την ελλιπή προστασία των δασικών περιοχών, ζητώντας άμεσες προσλήψεις στην Πυροσβεστική και τη δασική υπηρεσία, καθώς και μονιμοποίηση των συμβασιούχων." Από την Ελευθεροτυπία.





"Δύο περίπου χρόνια μετά την κινητοποίηση για τα καμένα της Πάρνηθας, η διαδικτυακή κοινότητα κινητοποιήθηκε και πάλι την Παρασκευή, με στόχο την προστασία των καμένων δασικών εκτάσεων στη Βορειανατολική Αττική. Μπλόγκερ και ακτιβιστές διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, ζητώντας να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την καταστροφή.
Τα αιτήματα των μπλόγκερ:
-άμεση κήρυξη ως αναδασωτέων όλων των καμένων εκτάσεων- να μην υπάρξει κανένας αποχαρακτηρισμός καμένης έκτασης- απόλυτη εφαρμογή της αρχής όπου ήταν δάσος αν ξαναγινεί δάσος- νομική ρύθμιση ώστε να δημευτεί κάθε αυθαίρετη ιδιοκτησία- δημιουργία ενιαίου εθνικού επιστημονικού φορέα με αρμοδιότητα την πρόληψη - προστασία- διαχείριση των δασών- απόσυρση του νόμου 3208/03 που πυροδοτεί τα εμπρηστικά συμφέροντα -απόσυρση του νέου ρυθμιστικού σχεδίου του ΥΠΕΧΩΔΕ..." Από την Καθημερινή



Στιγμιότυπα από tvxs

Μουσική: Más Que Nada, του Βραζιλιάνου Jorge Ben, με τον Dizzy Gillespie από το άλπμουμ Swing Low, Sweet Cadillac.




11 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

ήταν τόσοι πολλοί;; γιατί απλά νόμιζα ότι είχα κάνει λάθος ημέρα, ώρα και σημείο. πίστευα ότι δεν θα είχε προφανώς τόσο κόσμο όσο την άλλη φορά μα τόσο λίγο δεν το περίμενα. στην αρχή σοκαρίστηκα η αλήθεια είναι, στην συνέχεια με συνάντησε η θλίψη μα δεν της έκανα την χάρη.

island είπε...

"Μα μόνο πεντακόσια άτομα; Ενώ το 2007 είχαν πάει χιλιάδες;"

Είναι εύκολο να απαξιώνει κάποιος μία κίνηση όταν μάλιστα ο ίδιος δεν συμμετέχει γιατί είχε να πάει επίσκεψη σε κάτι φίλους και ο οποίος επιδίδεται στην e-πανάσταση.

Και μιλάω μόνο για τον εαυτό μου.

mermyblue είπε...

Γιατί μου φανήκαμε περισσότεροι; Σίγουρα λιγότεροι από το 2007,ναι, αλλά 500; Όπως και να 'χει για όσους ήμασταν εκεί ήταν σημαντικό. Έστω,ένα μικρό βήμα στην μεγάλη πορεία που πρέπει να γίνει.
Το θέμα είναι να γίνει σημαντικό και για όσους δεν ήταν...ανενημέρωτους, αδιάφορους, απαισιόδοξους ή ο,τι άλλο.
Οι φωτογραφίες όπως πάντα πολύ καλές.
Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου :)

ELvA είπε...

God afton τσαλαπετεινε μας,

Τι να πιστεψουμε τελικα, οτι μόνο πεντακόσια άτομα ενοχληθηκαν απο τους εμπρησμους-πυρκαγιες, ή μηπως οτι μονο 500 ατομα πιστεψαν οτι μια τετοια ενεργεια θα εφερνε καποιο αποτελεσμα;

Τσαλαπετεινός είπε...

b|a|s|n\i/a: Ναι ήταν πολύ λίγος κόσμος. Δεν ήμουνα το 07 αλλά είχα δει εικόνες που η πλατεία ήταν γεμάτη «απ` το νόημα που έχει κάτι από τις φωτιές». Αυτή το φορά, όμως δεν ήταν έτσι τα πράγματα.

island : Μην στεναχωριέσαι. Από την πλατεία οι περισσότεροι- όπως κρυφάκουσα - συνέχισαν τη βραδιά τους με τους φίλους που βρήκαν τυχαία ή κατόπιν συνεννόησης. Το χειρότερο πάντως είναι να πιστεύει κανείς ότι επειδή παραβρέθηκε έκανε το καθήκον του ως πολίτης και μπορεί να νίψει πλέον τα χέρια του.

mermyblue: Δεν μπορώ να πω αριθμό με ακρίβεια. Άλλωστε το σημείο λόγω των επιβατών του μετρό και των περαστικών δεν βοηθάει στους υπολογισμούς. Πάντως δεν κυκλοφόρησε πολύ. Το 2007 είχα λάβει καμιά δεκαριά sms για τη διαδήλωση αλλά αυτή τη φορά κανένα.

Elva : Καλησπέρα Κορίτσι του Βορά
Το πιο αισιόδοξο είναι να πιστέψουμε ότι ο κόσμος βλέποντας ότι η διαμαρτυρία του 07 δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα αποφάσισε να φυλάξει τις δυνάμεις του για να δράσει με διαφορετικό πιο αποτελεσματικό τρόπο.

ELvA είπε...

Καλημερα,Τσαλαπετεινε,του Νοτου :)

M αρεσει η αισιοδοξη πλευρα,γι αυτο
προτιμω το δικο σου 'σεναριο' ;)
Διαβαζα και για το οτι η αστυνομια ενισχυεται για ενα θερμο φθινοπωρο
κινητοποιησεων, οποτε μαλλον θα εχουμε εξελιξεις...

Theodota Nantsou είπε...

Τι τα θες. Το περιβάλλον δεν κατεβάζει κόσμο στον δρόμο... Σίγουρα όμως η διαμαρτυρία του 07 ήταν πολύ πιο αυθόρμητη γεμάτη αγανάκτιση από την προχθεσινή.

Ωραίες όπως πάντα οι φωτο.

Yannis Tsal είπε...

Τα έχουμε ξαναπεί και αλλού νομίζω συνονόματε, καλές αυτές οι πρωτοβουλίες αλλά παράλληλα πρέπει να αναζητούνται και άλλοι τρόποι διαμαρτυρίας και παρέμβασης.

Τα εύσημα όπως πάντα και για τις μουσικές επιλογές που επενδύουν τις αναρτήσεις σου.

k είπε...

Εσύ ήσουν που πετούσες πάνω απ'το κεφάλι μου;
Άντε να δούμε μήπως γίνουμε περισσότεροι από Σεπτέμβρη.

Διάφορες σκέψεις περνούν απ'το μυαλό... εμπρηστικοί μηχανισμοί στις κάλπες... καρβουνάκια... paint it all black

Τσαλαπετεινός είπε...

Elva : Το αισιόδοξο σενάριό μου είχε μερικά ψήγματα –ελάχιστα είναι αλήθεια-ειρωνείας. Μακάρι όμως να πέσω έξω. Εξελίξεις θα έχουμε σήμερα, αύριο άντε μεθαύριο. Εδώ αντί να μυρίζει φθινόπωρο, μυρίζει εκλογές το φθινόπωρο.

Θεοδoτα Ναντσου : Δε χρειάζεται κόσμος στο δρόμο. ‘Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά» μας χρειάζεται συνολικά. Από τον πρώτο ως τον τελευταίο πολίτη.

Τσαλαπετεινός είπε...

tsalapeteinos: Ακριβώς το θέμα είναι να μη μένουν σε αυτές τις πρωτοβουλίες. Επιμένω ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτονώνουν τις εντάσεις και την οργή.
Η μουσική…μεγάλο καταφύγιο!

kayadesigner: Ναι εγώ πετούσα πάνω από το κεφάλι σου, μου χαμογέλασες όταν σε φωτογράφιζα, αλλά η εικόνα αυτή για ευνόητους λόγους δεν αναρτήθηκε.