Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Η ύστατη πολιτική λύση


Μετά τη διεξαγωγή των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 και επί μια εβδομάδα παρακολουθώ βουβός και με ανάμεικτα συναισθήματα τις πολιτικές εξελίξεις, αποφεύγοντας να σχολιάσω τόσο τα αποτελέσματα των εκλογών, όσο και την πορεία των τριών- άκαρπων όπως αποδείχτηκε-  διερευνητικών εντολών που έλαβαν οι αρχηγοί των κομμάτων. Θα συνέχιζα να κρατώ την ίδια στάση περιμένοντας τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για το σχηματισμό κυβέρνησης, όμως συναισθανόμενος την κρισιμότητα των καταστάσεων και το ιστορικό των στιγμών που ζούμε, αποφάσισα να επαναδιατυπώσω αυτούσια την πρόταση που έκανα πριν από μερικούς μήνες σε ανάλογη περίπτωση: την πρόταση για Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας αποτελούμενη από εξωκοινοβουλευτικούς μεν, επιφανείς ιστολόγους δε.

Όπως είναι φυσικό, πριν την επαναφορά της πρότασης, διερεύνησα εξονυχιστικά τις προθέσεις των μελών με αλλεπάλληλες επαφές που είχα μαζί τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο και διαπίστωσα με συγκίνηση ότι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντά τους, όχι από προσωπική φιλοδοξία αλλά από βαθειά συναίσθηση του καθήκοντος απέναντι στη χώρα που στροβιλίζεται στις δίνες της πολιτικής και της οικονομικής κρίσης, έτοιμοι να δώσουν οριστικό τέλος στα δεινά της. Με ανακούφιση διαπίστωσα ότι οι εξαγγελείες που έκαναν αποδεχόμενοι τα χαρτοφυλάκια που τους είχα προτείνει τον περασμένο Νοέμβριο δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό. Το αντίθετο μάλιστα: παραμένουν αταλάντευτοι στις αρχικές δεσμεύσεις τους, έτοιμοι να συγκρουστούν με συμφέροντα, να εξαλείψουν τη διαφθορά, να οργανώσουν το χάος και κυρίως με μαγικό τρόπο να άρουν το βάρος του χρέους που στραγγαλίζει τη χώρα μας αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τους δανειστές μας.

Δε θα σας κουράσω απαριθμώντας τα προταιρήματα των μελών αυτής της Κυβέρνησης ή αναφέροντας λεπτομερή βιογραφικά. Είναι άλλωστε γνωστοί σε όλους σας μια έχουν διακριθεί επί μακρόν για το ήθος, τη συνέπεια, την εργατικότητα, τη μεθοδικότητα και κυρίως την αφοσίωσή τους σε υψηλά ιδανικά. Θα περιοριστώ λοιπόν στην εκ νέου ανάρτηση της σύνθεσης αυτής της Κυβέρνηση που συνοδεύεται από αποκλειστικές φωτογραφίες των μελών της και θα καταλήξω λέγοντας ότι δε χωρά πλέον καμία αμφιβολία  ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας αποτελούμενη από επιφανείς ιστολόγους είναι η μοναδική ασφαλής λύση στο αδιέξοδο. 




Ακολουθεί αναλυτικά η σύνθεση της Κυβέρνησης.



Πρωθυπουργός: Old Boy










Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης: silez+ukuk

Υπουργός Επικρατείας, κυβερνητικός εκπρόσωπος: ΚΚΜοίρης


Υφυπουργός Εξωτερικών: Theorema

Υπ. Εσωτερικών: Elias

Υπ. Δικαιοσύνης: xasodikis

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: rogerios

Υπ. Οικονομιας:  ou ming 

Υφυπουργός: Greek Rider

Υπ. Ενέργειας και Δημ. Έργων: So_Far

Υπ. Περιβάλλοντος: gasireu

Υφυπουργός Περιβάλλοντος: Μούργος

Υπ. Πολιτισμού: Kopoloso

Υπ. Αγροτικής ΑνάπτυξηςΣημειωματάριο Κήπων

Υπ. Νησιωτικής ανάπτυξης: Red Kangaroo

Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: CYNICAL

Υπ. Υποδομών και δικτύων:βιβλιοθηκάριος

Υπ. Ναυτιλίας:  Δύτης των Νιπτήρων


Υπ. Άμυνας: Ιφιμέδεια

Υπ. Μεταφορών: Βυτίο

Υπ. Νεολαίας και Άθλησης:silentcrossing

Υπ. Αποδημου Ελληνισμού: plagal

Υπ. Τουρισμού: thas

Υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων: NIEMANDSROSE

Υπ. Υγείας: Σελιτσάνος


Υπ. Εργασίας: renata

Υπ. Παιδείας: Sraosha

42 σχόλια:

Σελιτσάνος είπε...

Καλά αυτό ήταν εύκολο.Την αντιπολίτευση θέλω να δω.

Τσαλαπετεινός είπε...

Σελιτσάνος: Δεν αφήνετε τα σχόλια να μου στείλετε μια φωτογραφία σας σε μεγαλύτερη ανάλυση που σας έβαλα σαν γραμματόσημο;

γρηγόρης στ. είπε...

Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχεις στην κυβέρνηση των Ιστολόγων, μια συνταγή με παλιά υλικά, όπως και στην θεματολογική διεύρυνση με αναρτήσεις της τελευταίας στιγμής; Τι εγγυήσεις μπορούν να δώσουν τέτοιοι σύνδεσμοι και μπαζαρίσματα στην επόμενη βουλή; Είναι πολύ πιθανό και καθόλου απίθανο μέσα από την επόμενη βουλή να γίνουν νέοι σύνδεσμοι και μπαζαρίσματα, σύμφωνα ελεύθερης συγγραφής, που θα οδηγήσουν σ΄ αυτό που θέλει η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα: Να διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό, με νέα ιστολόγια συντηρητικής στρατηγικής και κοπής ώστε να ξεγελαστεί ο λαός.
Οι κύριοι και κυρίες Ιστολόγοι και όσοι τους ακολουθούν, ακριβώς γιατί δεν αμφισβητούν τα βάθρα του συστήματος, έχουν ένα εύκολο ρόλο στην σκληρή μάχη της αναγνωσιμότητας, ρίχνουν τρύπιο σωσίβιο στο λαό με δήθεν αιτήματα φιλίας και διιστολογικά αφιερώματα, που θα το πάρει χαμπάρι μόνο μετά την απομάκρυνση από την οθόνη του υπολογιστή. Δεν είμαστε ιστολόγοι εκ μεταγραφής, ούτε του μαλακού πληκτρολογίου. Επειδή είναι άσσοι στην παλινωδία, στις κωλοτούμπες όπως λέει ο λαός, πρέπει και εμείς να τους μιμηθούμε; Δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς τους γιατί δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει ο φιλοαναγνώστης λαός.
Τα πιο προκλητικά ψέματα είναι ότι θα αναδιαπραγματευτούν τη θεματολογία τους, ότι θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση σε τρία χρόνια με μια ανάρτηση κάθε μέρα, ότι θα σηκώσουν κεφάλι στην Google reader, ότι μια κυβέρνηση των ιστολόγων με ολίγον από facebook και youtube θα φέρει την άνοιξη στην Ελλάδα. Πριν την κάλπη μπορεί οι αναρτήσεις - κωλοτούμπες να φαίνονταν ευλυγισία και ευκινησία, μετά τις εκλογές αποδεικνύονται τραγωδία.
Η κυβέρνηση των Ιστολόγων με την καθοδήγηση της Τρόικα (Blogspot, Wordpress και Facebook) δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει την εφαρμογή των Μνημονίων 1 & 2 του Μεσοπρόθεσμου και του αντεργατικού Πολυνομοσχεδίου, υπερασπίσει το ευρώ και την «ευρωπαϊκή προοπτική». Να επιβάλλει την επαίσχυντη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και να «διαχειριστεί» το Μνημόνιο 2 που τη συνοδεύει. Είναι κυβέρνηση πολέμου και χρεοκοπίας ενάντια στον εχθρό λαό. Πρέπει άμεσα να ανατραπεί! Με ένα νέο γύρο αναρτήσεων, σχολίων, share και like, να μην αφήσουμε στιγμή περιθώριο να εφαρμόσει τα άγρια μέτρα της! Για να ανοίξει ο δρόμος για την λαϊκή εξουσία και οικονομία με έξοδο από τις πλατφόρμες του συστήματος και μονομερή διαγραφή των ανεπίθυμητων σχολίων.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

Π.Α.Τ.Α.Τ.Α.

Θεία Θ είπε...

Ψήφο εμπιστοσύνης αβλεπί (sans voir)

χαρη είπε...

συμφωνώ με τον άνωθεν προλαλήσαντα συνάδελφο και προτείνω, κε μπλογκάρχα, να με προτείνετε (από τούδε και στο εξής ωσότου δεήσετε ν' αλλάξετε ρεπερτόριο και κυβέρνηση) ως κάκτο πακέτο με την αντιπολίτευσή του μαζί :)

δύτης των νιπτήρων είπε...

Μα, πάλι το Ναυτιλίας; Εξάλλου είμαι καλύτερος στην αντιπολίτευση, ξέρετε.

Σταυρούλα είπε...

Προφητικός ήσουν τότε ;)

Να ξαναπώ πως είναι μέγιστη τιμή που με συμπεριέλαβες με τόσους άξιους συμβλόγερς ή θα φανεί πολύ ψωνισμένο; :P

Michael_Sc είπε...

DJ δεν θέλετε;

:)

ou ming είπε...

Έτσι, σαν γραμματόσημο. Οικονομία.

antinetrino είπε...

Θέλω κι εγώ να μπω στην κυβέρνηση, θέλω κι εγώ να κυβερνήσω, δώσε μου κι εμένα μια καρέκλα σε ένα υπουργείο κι ας είμαι το παιδί για τους καφέδες, βάλτε με να σφουγγαρίζω τα σκαλάκια στο Μαξίμου,να σας κάνω τα θελήματα, να καθαρίζω τα τζάμια στα παράθυρα της βουλής,να κυνηγάω τα περιστέρια που θα κουτσουλάνε τα προεκλογικά σας μπαλκόνια, να οδηγώ την μερσεντές του Old Boy και να τον πηγαινοφέρνω στο πολιτικό του γραφείο......δώστε μου κι εμένα μια καρέκλα και θα γίνω χαλί να με πατήσετε ;)

Σταυρούλα είπε...

Τι είναι το Π.Α.Τ.Α.Τ.Α. ?

Ανώνυμος είπε...

Εγώ βέβαια πιστεύω ότι οι ιστολόγοι δεν είναι ακόμα έτοιμοι να κυβερνήσουν-άσε που κάτι τέτοιο δεν θα το ενέκριναν και οι εταίροι μας στην Ευρώπη. Το δέχομαι μόνο για να απολαύσω τη μεγάλη στιγμή πολιτικού πολιτισμού κατά την αλλαγή του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων if you know what I mean :)

Yannis Tsal είπε...

Καλορίζικη και σιδεροκέφαλη η νέα κυβέρνηση. Χαίρομαι που σεβάστηκες την επιθυμία μου να μην συμμετάσχω σε επίσημο πόστο. Μου αρκεί η ανεπίσημη θέση του μυστικοσυμβούλου "εξ απορρήτων", α λα Μιχάλης Ράπτης στην επαναστατική κυβέρνηση Μπεν Μπελά.

ΥΓ: Οι φήμες ότι αποτελώ φερέφωνο του υποδιοικητή Μάρκος και ότι προσπαθώ να ανασυστήσω την 17Ν διαψεύδονται ως ανυπόστατες και κακόβουλες.

χαρη είπε...

δάχτυλος τού παραβλογοκράτους σαμποτάρισε την αντιπολίτευσή μου, αλλά δεν πτοούμαι
επιστρέφω στους κήπους τού μεγάρου μαξιμοτσαλαπετεινείου και επιμένω: συμμετέχω μόνο ως cactus-eaten-by-cat:

http://img.moonbuggy.org/cat-eats-cactus/

Χαμένο Επεισόδιο είπε...

Εγώ θα προσφέρω και το μικροπολιτικό σχόλιο ότι η υπουργός εξωτερικών λιμπίζεται το υπουργείο πολιτισμού. Παρακαλείται ο πρωθυπουργός να βάλει μια τάξη στην κυβέρνησή του. :-ρ

Τσαλαπετεινός είπε...

γρηγόρης στ.  Με εξουθένωσες!

(λέγε ποιο υπουργείο θέλεις και θα το πάρεις, αρκεί να σταματήσεις την αντιπολίτευση)

Τσαλαπετεινός είπε...

Θεία Θ : Μας τιμά η εμπιστοσύνη σας! Μας ενδυναμώνει τούτες τις δύσκολες ώρες και ατσαλώνει τη θέλησή μας για...(ωχ! παραπήρα φόρα)

Τσαλαπετεινός είπε...

Χαρη: Φαντάζομαι ότι ως προλαλήσαντα εννοείτε τον κύριο Σελιτσάνο κι όχι τον αρχηγό του κινήματος της πατάτας. (το λινκ με οδήγησε σε αδιέξοδο αλλά είδα ότι επανήλθατε πιο κάτω)

Τσαλαπετεινός είπε...

δύτης των νιπτήρων: Στάσου βρε παιδί μου να οργανώσουμε πρώτα την κυβέρνηση και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε με την αντιπολίτευση. Και βάλε ένα χεράκι επιτέλους. Δεν μπορώ να τα κάνω όλα μόνος μου.

Τσαλαπετεινός είπε...

Σταυρούλα: Τελικά είναι πολύ χρήσιμο να έχεις έτοιμη τη σύνθεση μιας αξιόλογης κυβέρνησης. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί!

Συγχαρητήρια και πάλι. ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

 Michael_Sc: Κυβέρνηση που δε διαθέτει dj αποκλείεται να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Μέσα λοιπόν, για να τους δίνεις ρυθμό.

Τσαλαπετεινός είπε...

ou ming: Σιδερένια, η σιδηρά κυρία της οικονομίας, κοντά μας. ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

Antinetrino: Αντί καρέκλας θα αναλάβεις τα χαλιά. Του προεδρικού μεγάρου που έχουν γίνει χάλια με τόσο πήγαινε -έλα αυτές τις μέρες, της Βουλής καθώς και τα ιπτάμενα χαλιά. Με ένα μπουχάρα θα μεταφέρεις και τον Old Boy. Πρόσεξε όμως να οδηγείς συνετά γιατί ζαλίζεται.

Τσαλαπετεινός είπε...

Σταυρούλα: Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν είναι Πατάτα ή Πάτα τα.

Τσαλαπετεινός είπε...

silentcrossing: Νοσταλγώ την εποχή που είχες ενθουσιασμό για το υπουργείο σου και έκανες σχοινοτενείς προγραμματικές δηλώσεις. Πάω να ρίξω μια ματιά στα πρακτικά για να παρηγορηθώ.

(I know!!!)

Τσαλαπετεινός είπε...

 Yannis Tsal: Μην νομίζεις ότι έχεις γλυτώσει. Να επικοινωνήσεις με την Κροτ. Θα αναλάβεις στο υπουργείο εξωτερικών την υποδιεύθυνση Νοτίου Αμερικής. Με έδρα την Αβάνα.

Τσαλαπετεινός είπε...

Χαρη: Ότι θέλετε, όπως θέλετε -δεν είναι όνομα αυτό για υπουργό, άκου εκεί cactus-eaten-by-cat - αρκεί να έχετε μαζί σας το σημειωματάριο.

(Θεέ μου τί υποχωρήσεις έχω κάνει για αυτή την κυβέρνηση!)

Τσαλαπετεινός είπε...

Χαμένο Επεισόδιο: Α γι αυτό δεν εμφανίστηκε η υπουργός να παραλάβει το χαρτοφυλάκιο; Θέλει το πολιτισμού και έχει αρχίσει τις παρασκηνιακές ενέργειες για να πετύχει τους στόχους της;
Αν τελικά συμφωνήσει ο πρωθυπουργός με αυτή την αλλαγή να της πεις ότι θα γίνει τελετή παράδοσης-παραλαβής.
(Άντε τώρα να ενημερώσω τον Παύλο)

χαρη είπε...

διευκρινίζω: ασφαλώς τον κ. Σελιτσάνο εννοούσα και τα περί αντιπολίτευσης
δεν είχατε εγκρίνει άλλωστε έτερον σχόλιο κύριε μπλογκο(τυρραν)άρχα όταν έγραψα

υγ: άκου εκεί: παραχωρήσεις εσείς;!

εδώ υπουργοποιούμαστε για χάρη σας και μάς παραπονιέστε κιόλας!!!

cactus-eaten-by cat

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Αγανακτώ και αντιστέκομαι στις αναθέσεις υπουργείων από τα διαπλεκόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επιχειρούν με σενάρια συγκυβέρνησης να αλλοιώσουν την ψήφο του ελληνικού λαού και να διαμορφώσουν ένα πλέγμα πολιτικής συνενοχής μέσω της ιστολογικής σύμπραξης. Αρνούμαι να μπω στο κάδρο των ιστολογικών δυνάμεων που επέλεξε ένα πουλί. Με τον σύντροφο κυνοκέφαλο γρηγόρη στ. θα εργαστούμε μαζί για την ανατροπή και αυτής της ψευδεπίγραφης κυβέρνησης Τσαλαπετεινού. Εβίβα!

Ανώνυμος είπε...

τσαλαπετεινε, παρα το οτι την αλλη φορα εξεφρασα τη δικαια οργη μου για το υφυποργειο, τωρα, χαριν 1.της κρισιμοτητας της καταστασης 2.για να αποτρεψουμε τον κινδυνο να μας παρει ο συριζα τα σπιτια και τα λεφτα μας και 3. να προλαβουμε τον αθλιο ενοικο του προεδρικου μεγαρου που σε αντιγραφει και ψαχνει προσωπικοτητες [μη χεσ@] για να μας κυβερνησουν, δεν βγαζω κιχ και αποδεχομαι τη θεση μετα χαρας.
μουργος

Τσαλαπετεινός είπε...

Χαρη: Αν με ξαναπείτε μπλογκο(τυρραν)άρχα θα παρατήσω τα βαθύτατα πολιτικά ποστ και μέχρι τις μεθεπόμενες εκλογές θα το ρίξω αποκλειστικά σε ποστ με ετικέτες, "αθλητικά" και "μαγειρική". Εναλλάξ.

Άκου για το χατήρι μου...

Τσαλαπετεινός είπε...

Γιώργος Κατσαμάκης: Δε φταίει κανείς άλλος! Εγώ φταίω που κάθομαι και κατεβάζω ολοκληρωμένες σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις και σπάω το κεφάλι μου να βρω για κάθε πόστο τον ιδανικό ιστολόγο και ξενυχτάω για να βρω την καλύτερη φωτογραφία για τον καθένα σας. Αλλά εσύ πού να το εκτιμήσεις; Αμέσως στην ανατροπή ο νου σου και στην κατασυκοφάντηση του πτηνού.

Εβίβα βρε ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

 laspistasteria: Μετά τη δήλωση του Κατσαμάκη έχω να πω τα εξής: 1. Αποφάσισα να κάνω μαρμελάδα φράουλα -θα πάω να δω τις συμβουλές που μου είχες δώσει στο ποστ με τη μαρμελάδα του λωτού- και θα προσέξω να έχω λαμπερό κόκκινο χρώμα. 2. Έχεις ακούσει αν θα μας πάρουν και τα λαπ τοπ; Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι σοβαρά. 3. Με αντιγράφει! Το είδες; Με αντιγράφει και δεν έβαλε ούτε λινκ στο μπλογκ!!!

Osonnenstrahlo είπε...

emena den mou edwses tpt? :( mporw na ftiaxnw kafe?

Τσαλαπετεινός είπε...

Osonnenstrahlo Osonnenstrahlo: Αν αναλάβεις τους καφέδες για την κυβέρνηση, εγώ θα ετοιμάζω κανένα μεζέ για να τους σερβίρουμε πριν, κατά τη διαρκεια και μετά τις συνεδριάσεις, με τις ρακές και τα τσίπουρα.

Αν όμως θέλεις οπωσδήποτε υπουργείο
θα κάνουμε σύντομα ανασχηματισμό, οπότε μπορείς να δηλώσεις από τώρα τι προτιμάς.

;-)

Osonnenstrahlo είπε...

protimw na vazw tis mousikes ekei sto bar h na pshnw fagia. mou aresei pio polu. an ginetai euxaristw. :D

Τσαλαπετεινός είπε...

Osonnenstrahlo Osonnenstrahlo: Τέλεια! Αν αναλάβεις τη μουσική και το ψήσιμο εγώ θα μπορώ να ασχοληθώ απερίσπαστος με τον κήπο. Πότε πότε βέβαια θα μπαίνω να βοηθάω στο πλύσιμο των πιάτων. Το μόνο που θέλω- και στο ζητάω σα χάρη είναι να βγάλεις ένα τουλάχιστον ηχείο έξω για να ακούω κι εγώ.

χαρη είπε...

πω πω με τι καθυστέρηση είδα τη διαμαρτυρία σας Πτηνό :(((

εντάξει δεν σάς ξαναλέω *τίποτα* :)))

(πάντως στη μαγειρική ενμέρει το'χετε ξαναρίξει /λολολ/ )

Τσαλαπετεινός είπε...

χαρη: Μην ανησυχείτε! Λίγα μεζεδάκια ψήσαμε εδώ σε αυτό το ποστ με το φίλο μου τον Osonnenstrahlo και καμιά δεκαπενταριά ποστ πιο κάτω έβγαλα ένα γλυκό του κουταλιού. Καρυδάτο.

Καλό σας βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο (το γράφω ολόκληρο αντί για σκ, γιατί μού φαίνεται ότι έτσι κρατάει περισσότερο)

;-)

χαρη είπε...

μερσί, μερσί
(τα είδα τα γλυκά, και διάφορα άλλα. Απλώς λίγο /λολ/ καθυστερημένη)

κι εμένα το σκ μού φαίνεται εκτός από συντομευμένο και βωμολόχο :)))

Τσαλαπετεινός είπε...

χαρη: Σας ζητώ συγνώμη που άργησα να περάσω από εδώ. Έμπλεξα την Κυριακή με κάτι κυρίες με μαγιό κι ύστερα είχαμε συνάντηση με φίλους από το στρατό...καταλαβαίνετε φαντάζομαι.

Μα ναι ένα τ να είχε παραπάνω το σκ θα το έλεγε κανείς ανεπιφύλακτα βρωμολόχο.