Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Just Crazy

Τον Big Jay McNeely δεν τον ήξερα. Σήμερα, τυχαία, ψάχνοντας κάτι άλλο έπεσα πάνω σε μια εκπληκτική φωτογραφία από τη συναυλία του στο Olympic Auditorium του Λος Άντζελες το 1953.


Ο 87χρονος σήμερα σαξοφωνίστας, τραγουδιστής και ανυπέρβλητος περφόρμερ από το Λος Άντζελες, όταν είδε αυτή και μερικές ανάλογες εικόνες του φωτογράφου Bob Willoughby, έμεινε έκπληκτος. 


Έπαιζε πάντα με την ψυχή του, έδινε όλο του το είναι στις συναυλίες του, αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί, πώς ήταν ο ίδιος αυτές τις μοναδικές στιγμές. 


Ωστόσο το συγκλονιστικό για τον Big Jay είναι η αποτυπωμένη ανταπόκριση του κοινού. Του κοινού που πιστεύει ότι ήταν “υπεύθυνο” για την απογείωσή του που τον έκανε συχνά να... προσγειώνεται στην σκηνή. 

Συνέχισα να αναζητώ φωτογραφίες από συναυλίες του Big Jay McNeely με τη μουσική του να παίζει με μεγάλη ένταση. Ξεχώρισα το Rock´n´Roll. Ενώ άκουγα το εκπληκτικό Deacon's Hop, έπεσα σε μια ακόμα ιδιαιτερη φωτογραφία και στην ιστορία της.

Συνήθως δεν τον χωρούσε η σκηνή, γεγονός που μπορεί να διαπιστώσει κανείς αν δει μερικά γουτουμπάκια όπου εμφανίζεται να παίζει ανάμεσα στο κοινό που χορεύει. Εκείνο το βράδυ όμως στο San Diego, δεν αρκέστηκε σε αυτό. Άφησε τους άλλους μουσικούς στη σκηνή, κατέβηκε, προχώρησε και τελικά βγήκε έξω από το κλαμπ που έπαιζαν. Το κοινό τον ακολούθησε έξω και εκείνος τα έδωσε όλα στο πεζοδρόμιο, ως τη στιγμή που τον συνέλαβε η αστυνομία καθώς υπήρχε νόμος στο San Diego που απαγόρευε να παίζει κανείς “με αυτόν τον τρόπο”. Στο μεταξύ η μπάντα, που αγνοούσε τί είχε συμβεί, συνέχισε να παίζει μέσα περιμένοντάς τον να επιστρέψει. Όταν τελικά το έμαθαν έγιναν έξαλλοι μαζί του αλλά κάποιος από τους μουσικούς, έτρεξε στην αστυνομία, τον έβγαλε με εγγύηση για να βρεθεί και πάλι πάνω στην σκηνή. 

Ή μάλλον, κάτω στη σκηνή. O Just Crazy, Big Jay McNeely. 



6 σχόλια:

Margo είπε...

Απίστευτος... και δεν τον έχω ακούσει ακόμη αλλά το κοινό του τον μαρτυρά, μαζί με την ασυνήθιστη σκηνική του παρουσία ;-)

roubinakiM είπε...

Νο 10
http://www.lifo.gr/team/lola/55826

Τσαλαπετεινός είπε...

Margo: Είναι καταπληκτικός! Πολύ χάρηκα γι αυτή την "ανακάλυψη", αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς μού ξέφυγε όταν είχα ετοιμάσει την ανάρτηση με τους σαξοφωνίστες. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Τσαλαπετεινός είπε...

roubinakiM: Ναι το είδα ψάχνοντας για φωτο και διαπίστωσα ότι δεν ανέφεραν την πηγή. Το παρουσιάζουν σαν δική τους δουλειά αλλά αν ψάξει λίγο κανείς μπορεί να διαπιστώσει ότι είναι αντιγραφή από ξένα sites.

kovo voltes... είπε...

Όσο ζει κανείς μαθαίνει...και μαζί και μεις ;)
*εξαίσια ανακάλυψη πράγματι...

Τσαλαπετεινός είπε...

kovo voltes... Όσο ζει και ψάχνει και ξεστρατίζει...

;-)