Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Το Πεντάστερο Τριφύλλι

Όμορφα που `ναι στην κορυφή...


…της Ευρώπης!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πήρε στα χέρια του το κύπελλο. Δεν το σήκωσε. Γύρισε και έψαξε για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον μοναδικό παίχτη του Παναθηναϊκού που γεύτηκε τη χαρά και των πέντε Ευρωπαϊκών κυπέλων της ομάδας του. Οι δύο κορυφαίοι παίκτες σήκωσαν μαζί το τρόπαιο ανεβάζοντας τον Παναθηναϊκό και το Ελληνικό μπάσκετ για άλλη μια φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της Ευρώπης. Ύστερα η σαμπάνια άρχισε να ρέει συναντώντας στο παρκέ τον ιδρώτα των παικτών και άρχισε το τρελό πανηγύρι από το Βερολίνο ως την Ομόνοια.

Λίγο πριν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Σέρβος προπονητής των πράσινων ολοκόκκινος από την ένταση, δευτερόλεπτα μετά την λήξη του αγώνα, αγκάλιαζε με τη μεγαλοθυμία του απόλυτου νικητή-για 7η φορά πορθητής της Euroleague- τον αντίπαλο του, το φανερά χλωμό Έτορε Μεσίνα, προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο θρίαμβος του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο ξεκίνησε με την αγωνία ενός τελικού, συνεχίστηκε σα περίπατος για να εξελιχθεί, ειδικά στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο σε θρίλερ.

Μετά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι πράσινοι άρχισαν να προηγούνται με την διαφορά να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο χαρίζοντας έντονη πρόγευση της πολυπόθητης νίκης. Το τέλος του ημιχρόνου έκανε τον τελικό της Euroleague να μοιάζει κυριολεκτικά με περίπατο με την άνεση που δίνουν οι 20 πόντοι διαφοράς. (48-28)


Η απόλυτη κυριαρχία της Ελληνικής ομάδας όμως άρχισε να ξεθωριάζει για να χαθεί στην τρίτη περίοδο, επαναφέροντας την αδρεναλίνη στα φυσιολογικά για τελικό επίπεδα, καθώς η ΤΣΣΚΑ εμφανίστηκε απειλητική. Ούτως ή άλλως μια ομάδα που για τέσσερεις συνεχόμενες φορές παίζει σε τελικό, με δύο τίτλους τα τελευταία τρία χρόνια, δεν μπορεί να παραδώσει εύκολα τα όπλα. Οκτώ λεπτά πριν από λήξη, ένα σερί 17-0 της Ρώσικης ομάδας απέναντι σε ένα Παναθηναϊκό που έχοντας χάσει το ρυθμό και την αυτοπεποίθηση του δεν έβρισκε το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, έκανε όλα τα ενδεχόμενα να μοιάζουν πιθανά.

Όσοι -εθισμένοι στις συγκινήσεις λόγω της νύχτας που προηγήθηκε με το μαραθώνιο των πέναλτι -θεώρησαν κάπως ‘ανιαρή’ την αρχική σταθερή υπεροχή της ελληνικής ομάδας αποζημιώθηκαν από την ένταση- με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο πλέον- των τελευταίων στιγμών του αγώνα που λόγω των αλλεπάλληλων time out μοιάζανε να κρατούν αιώνες.

Στα 5:8 πριν από το τέλος- η μαγεία του μπάσκετ- με τη διαφορά στο καλάθι, οι Ρώσοι απέτυχαν να ισοφαρίσουν με βολή δύο πόντων ή να προηγηθούν με τρίποντο, για να παραμείνει τελικά το σκορ στο 73-71 και γραφτεί το Happy end για το πεντάστερο πλέον τριφύλλι.


Δυστυχώς, το απόγευμα στο μικρό τελικό της Euroleague ο Ολυμπιακός έχασε από την Μπαρτσελόνα με 79-95. Ωστόσο με δύο ομάδες στην κορυφή της Ευρώπης μπορούν και πρέπει να είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι.


Οι εικόνες από την Καθημερινή


Επί του πιεστηρίου: Η Ευρώπη αποθεώνει τον Παναθηναϊκό
και η συνέντευξη τύπου των δύο προπονητών πριν τον αγώνα.

buzz it!

18 σχόλια:

maximus είπε...

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΕΓΩ

Τσαλαπετεινός είπε...

MAXIMUS: Κι εγώ πού νομίζεις ότι είμαι τώρα; Βλέπω αστέρια. Όχι ένα, όχι δύο, όχι τρία, ούτε τέσσερα...αλλά πέντε αστέρια!

Margo είπε...

Μπράβο στα παιδιά, άξιοι του τίτλου τους!!!

Καλημέρα και πάντα τέτοια:)

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Αντε τώρα, ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!Κι ας είναι τα χρώματα που αγαπώ λίγο διαφορετικά.ΤΟ ΑΞΊΖΕΤΕ...

λι8οξόος είπε...

πολύ σεμνός ο πανηγυρισμός σου.
(εγώ θα σας είχα ζαλίσει όλους)

ευτυχώς το τραγούδι ανταποκρίνεται στη χαρά σου!

Κ.Κ.Μοίρης είπε...

ο επίλογός σας τα κατέστρεψε όλα

ευτυχισμένη μέρα είναι η μέρα που χάνει ο Ολυμπιακός, από οποιονδήποτε, ακόμη και από τη Μικτή Κόλασης

crispy είπε...

Καλημέρα. Πιστέψτε με, ο Ομπράντοβιτς δεν ήταν ο μόνος που χθες έγινε ολοκόκκινος από την ένταση! Πολύ όμορφη η χειρονομία του Διαμαντίδη. Εμείς για μεθεόρτιο σάουντρακ βάλαμε την υπέροχη Mina να τραγουδά ''We are the champions''.

Τσαλαπετεινός είπε...

Margo: Καλησπέρα. Πάντα τέτοια- επιτυχίες για το Ελληνικό μπάσκετ- και όχι μόνο!

CARPE DIEM: Να ένας ανώτερος άνθρωπος που αν και άλλης απόχρωσης αναγνωρίζει την αξία της ομάδας μας. Σας ευχαριστούμε πολύ!

λι8οξόος: Σεμνά και Αντικειμενικά! Αυτό είναι το σύνθημα. (Κι ας πέσει η κυκλοφορία των αθλητικών σελίδων του Τσαλαπετεινού.)

Τσαλαπετεινός είπε...

Μοίρης: Μπα; Τόσο φανατικός ο κύριος Κ.Κ.Μοίρης; Με ξαφνιάσατε. Περιμένω την ενδεκάδα της Μικτής Κόλασης και τα ξαναλέμε.

crispy: Τα τελευταία λεπτά ήταν ένας αιώνας ικανός να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο-όπως δήλωσαν παρασκηνιακά κάποιοι φίλαθλοι. Η κίνηση του Διαμαντίδη από τις μικρές αλλά κορυφαίες στιγμές του αγώνα.

maximus είπε...

"ο επίλογός σας τα κατέστρεψε όλα" σας γράψανε. Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Πιστευω ότι αυτές οι... πολύ προσεχτικά επιλεγμένες λέξεις σφάζουν με το βαμβακι...;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

Και συ τέκνο Maximus αμφισβητείς τις αγαθές μου προθέσεις;
Δεν είχα καμία πρόθεση να ειρωνευτώ ή πολύ περισσότερο να σφάξω με το βαμβάκι.

Αχ! Φιλοδοξούσα να γίνω ο Νέστωρ του αθλητικού ρεπορτάζ. Να συνεισφέρω στην αναβίωση του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και των ιδανικών της ευγενούς άμιλλας. Να συμβάλω στην άρση των διαχωριστικών γραμμών που επιβάλουν τα χρώματα της φανέλας, ώστε να παραμείνει ατόφια η χαρά του θεάματος. Φαίνεται ότι απέτυχα ή ότι δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για κάτι τέτοιο. Αποσύρομαι λοιπόν ηττημένος από το στίβο. Θα επανέλθω με αθλητικά, μόνο τέλη Σεπτέμβρη με το Σπάρταθλο, που ελπίζω να μη ανάψει τα αίματα.

antinetrino είπε...

Έχεις αρχίσεις να με τσαντίζεις....
Σε άλλες περιπτώσεις σαν γνήσιος κάφρος θα τα έκανα όλα λίμπα εδώ μέσα, αλλά επειδή σε συμπαθώ και επειδή είμαι και κύριος θα γυρίσω στο βλογ μου ήρεμα και θα ξεσπάσω εκεί....(στο αυγό σου).

Κάνω πλάκα ε.... και γω μαζί σου είμαι.
:)

Τσαλαπετεινός είπε...

antinetrino: Μπα σε καλό σου, με κατατρομαξες!
Και δεν κάνω πλάκα. Το πίστεψα!
;-)

Theodota είπε...

Τσαλαπετεινέ, εγώ νόμιζα ότι θα γύριζες σε ΑΟ Ζακύνθου... Αλλά μάλλον ο ΠΑΟ είναι "κόλλημα" που εκτείνεται στο διηνεκές;

Τσαλαπετεινός είπε...

Theodota: Όχι ΑΟ Ζακύνθου- σε πιάνω αδιάβαστη- αλλά Ζάκυνθος Α.Π.Σ. Στην Γ` Εθνική, στο βόρειο όμιλο φυσικά και υποστηρίζω τη Ζάκυνθο! ( Στο νότιο όμιλο της ίδιας κατηγορίας τη Ρόδο κι τον Αστέρα Ρεθύμνου)

Spy είπε...

Γκχμ...
ΓΚΟΥΧ, λέω...

Ε... Μπράβο και τα λοιπά.
Εντάξει;


(μιλάμε ότι αυτό το σχόλιο είναι η μεγαλύτερη αθλητική υπέρβαση της ζωής μου!)

Spy είπε...

Επίσης να πείτε στον φίλο ΣΑΣ τον Κ.Κ.Μοίρη ότι αν είναι έτσι όπως τα λέει, θα ξαναργήσει να γίνει ευτυχισμένος!

Μα τις χίλιες πίπες!

Τσαλαπετεινός είπε...

Spy 1: Γιατί πάντα ξεροβήχετε μπαίνοντας; Ελπίζω πάντως να μην είσαστε κρυωμένος. Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την υπέρβασή σας. Τίποτα δε μπορεί να μου δώσει μεγαλύτερη χαρά από το να συμβάλλω στις υπερβάσεις των άλλων.

Spy 2:Θα του το μεταφέρω αλλά όχι τόσο απότομα οσο το λέτε εσείς. Με το μαλακό. Άλλωστε πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί να γίνει σύντομα πολύ ευτυχισμένος!