Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Κατάθεση τεχνιτών μελών


Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν ακτιβιστές με αναπηρία οι οποίοι αποφάσισαν να καταθέσουν τα τεχνητά μέλη τους αλλά και τα αμαξίδια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Συγκεκριμένα, οι ακτιβιστές με αναπηρία της «Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ», πραγματοποίησαν σήμερα, στον Άγνωστο Στρατιώτη συμβολική κατάθεση των βοηθημάτων τους (τεχνητά μέλη, αμαξίδια, λευκά μπαστούνια) σε ένδειξη διαμαρτυρίας όπως γράφουν στο δελτίο Τύπου «για τις απάνθρωπες περικοπές των δικαιωματικών παροχών των αναπήρων που πραγματοποιεί η Τρόικα και η τρικομματική κυβέρνηση με τη συναίνεση/συνέργεια των θεσμικών εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος».
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των ανθρώπων με Αναπηρία, σήμερα 3 Δεκεμβρίου.

Η φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη
Η είδηση copy paste από εδώ

3 σχόλια:

Τσαλαπετεινός είπε...

Ακόμα και σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, τα περισσότερα ειδησιογραφικά sites για την είδηση, έχουν υιοθετήσει τον θλιβερό τίτλο :"Ανάπηροι κατέθεσαν τα τεχνητά τους μέλη στον Αγνωστο Στρατιώτη".

Ακόμα δεν έμαθαν ότι δεν είναι "Ανάπηροι" αλλά άνθρωποι με αναπηρία. Τεράστια διαφορά.

Nefosis είπε...

Σήμερα ήμουν στο ΙΚΑ. Ένας άνθρωπος με αμαξίδιο περίμενε ώρες να περάσει από την επιτροπή που θα επαναπιστοποιούσε την αναπηρία του. Γιατί η χώρα εφευρίσκει χιλιάδες τρόπους να ταλαιπωρεί όσους θα έπρεπε να ελαφρύνει.

Τσαλαπετεινός είπε...

nefosis: Φαντάζομαι ότι αυτός ο άνθρωπος που έφτασε μέχρι εκεί με το αμαξίδιο, θα είχε υποστεί προηγουμένως κι άλλη ταλαιπωρία με κλεισμένες τις ειδικές ράμπες από σταθμευμένα οχήματα.

Η χώρα εφευρίσκει τρόπους εξόντωσης για τους ανθρώπους με αναπηρία.