Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Το "πέρασμα" της Βουκουρεστίου

Δεν έχω πάει ποτέ για κυνήγι και βγήκα μόνο μια φορά για ψάρεμα· αστακών, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Έχω ακούσει όμως και ψαράδες και κυνηγούς μιλάνε για “περάσματα” τόσο θηραμάτων όσο και ψαριών. Αν τα ξέρεις, η δουλειά είναι πολύ εύκολη. Πας, στήνεις καρτέρι ή ρίχνεις τα δίχτυα σου και μετά από λίγο έχεις τελειώσει και επιστρέφεις φορτωμένος.

Είχα ένα μισάωρο στη διάθεσή μου αλλά καμία απολύτως διάθεση για τη συνάντηση και τη δουλειά που είχα μπροστά μου. Πεινούσα και νύσταζα. Πήρα ένα κουλούρι διπλό και έναν εσπρέσο σκέτο από το Σύνταγμα και προχώρησα προς τη Βουκουρεστίου. Ένα κομπρεσέρ δούλευε πιο πάνω αλλά δε με ενόχλησε καθόλου ο θόρυβος. Στο κατώφλι της άνοιξης, με ένα Μάρτη στο χέρι, οι αντοχές ανασταίνονται.

Κάθισα σε ένα παγκάκι στη λιακάδα, έφαγα το κουλούρι, και έστριψα τσιγάρο. Απολάμβανα τον καφέ μου με υπόκρουση την κίνηση της Σταδίου και του κομπρεσέρ που συνέχιζε ακάθεκτο να τρυπάει τον πεζόδρομο, χαζεύοντας περιστέρια και περαστικούς. Πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι η Βουκουρεστίου ήταν ένα καλό “πέρασμα” για φωτογραφίες.

Αντί για δεύτερο τσιγάρο, έβγαλα τη μηχανή και ανηφόρισα μέχρι το Παλλάς. Κάθισα στα σκαλοπάτια και άρχισα να σκοπεύω τους ανύποπτους περαστικούς. Οι βιαστικοί με δυσκόλευαν, οι άλλοι όμως που κοντοστέκονταν για ένα τηλεφώνημα ή καθόταν στα παγκάκια για ένα τσιγάρο ή περιμένοντας κάποιον, ήταν εύκολα “θηράματα”.

Η κάρτα μνήμης γέμιζε τόσο γρήγορα που σκέφτηκα “εδώ σε δέκα λεπτά μπορεί να βγάλω ποστ”, οπότε άρχισα παράλληλα με τα αλλεπάλληλα κλικ να αναζητώ τον τίτλο. Μέχρι τη στιγμή που έπρεπε να εγκαταλείψω το πόστο μου στο “πέρασμα” της Βουκουρεστίου και να φύγω για την προγραμματισμένη συνάντηση, δεν κατάφερα να βρω αλλά η "ψαριά" ήταν άκρως ικανοποιητική.

(κλικ στις εικόνες)

1.


2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.


18.

 19.

 20.

21.

16 σχόλια:

Σταυρούλα είπε...

Πολύ μ αρέσει η 21η . Εν κινήσει η κυρία με ωραίες αντιθέσεις ζωηρών χρωμάτων.

Τσαλαπετεινός είπε...

Σταυρούλα: Χρώματα εξωτικού πουλιού!
(Μόλις που την πρόλαβα)
;-)

serenata είπε...

Ο κύριος στο 17 μου θυμίζει πολύ έναν σκηνοθέτη!
Πολύ ωραία ψαριά!!!!!!

Καλό μήνα, καλή άνοιξη:))

Τσαλαπετεινός είπε...

serenata: Καλό μήνα και καλή άνοιξη σε όλους μας.

(επειδή είχα ρυθμό γιαπωνέζου τουρίστα στα κλικ, τώρα θα δω πιο προσεκτικά τις εικόνες)

Σελιτσάνος είπε...

Ο 18 κι ο 12 είναι προφανώς δίδυμοι αδελφοί.(Ή όχι;)

Τσαλαπετεινός είπε...

Σελιτσάνος:Ναι! Ο 18 είχε εξαφανιστεί μικρός και μόλις σήμερα τον ξαναβρήκε ο 12 που του λέγανε ότι ήταν μοναχοπαίδι αλλά εκείνος βαθιά μέσα του ήξερε ότι υπάρχει χαμένος αδελφό και χρόνια τώρα τον έψαχνε. Ξέρετε τώρα πώς γίνονται αυτά.

(Το έχω ξαναπάθει να βάλω δύο φορές την ίδια φωτογραφία. Αφαιρώ λοιπόν την 18, με βαριά καρδιά γιατί όσοι διαβάσουν μετά αυτά τα δύο σχόλια δεν θα μπορούν να καταλάβουν τί λέμε)

γρηγόρης στ. είπε...

Καλό μήνα!

Τσαλαπετεινός είπε...

γρηγόρης στ.: Να σαι καλά Γρηγόρη!

kovo voltes... είπε...

Μόνο στην πρώτη ένα χαμόγελο. Όλοι οι άλλοι βιαστικοί, σκεφτικοί...Λείπει το χαμόγελο. Λείπει...
*ωραίο πέρασμα τσαλαπετεινέ μου...

Τσαλαπετεινός είπε...

kovo voltes...: Μα γι αυτό μπήκε πρώτη αυτή η εικόνα με το χαμόγελο και προτελευταία αυτή με τα χρώματα που άρεσε στη Σταυρούλα. Για τις ισορροπίες...

υ.γ. είδες ψαριά; και να φανταστείς ότι άφησα άλλες τόσες απέξω.

alex_m είπε...

Χμμμμμ , περάσματα , ψαριές ...
Να προσέχεις !
χαχαχαχαχαχαχα

Margo είπε...

είσαι αδίστακτος ;-)

Xristina @ Dear e-diary είπε...

Από εκεί περνάω κάθε μέρα... Δε με ψάρεψες όμως!

Ανώνυμος είπε...

Πέρασα από τη Βουκουρεστίου τις προάλλες βγαίνοντας από το βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ και ήπια ένα εσπρέσο βιαστικά, στο όρθιο, σαν φάρμακο.
Αυτό που σου κάνει εντύπωση, και προκαλεί και μια θλίψη ίσως, είναι που ακόμα και αυτές, οι πιο "αριστοκρατικές" γωνιές της πόλης έχουν πια καταβληθεί από την Κρίση.

Τσαλαπετεινός είπε...

Dear e-diary: Ο μόνιμος φόβος μου: μήπως φωτογραφήσω χωρίς να το ξέρω, κάποιον συνάδελφο ιστολόγο.

Τσαλαπετεινός είπε...

fvasileiou: Εγώ πάλι δεν είδα ιδιαίτερα σημάδια κρίσης σε αυτό τουλάχιστον το τμήμα της Βουκουρεστίου. Το μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου.
Θα με κάνεις να ξαναπεράσω σύντομα και χωρίς φωτογραφική μηχανή.

;-)