Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Το ψεύτικο φιλί




 Πήγαινε στα νήπια ο Σωτήρης, όταν γύρισε μια μέρα στο σπίτι, με το δεξί του μάγουλο γδαρμένο. Τρεις τέσσερις βαθιές χαρακιές έδειχναν ότι είχε προηγηθεί μάχη. Με τα πολλά μας είπε τί είχε συμβεί: "Εγώ τις έκανα με τα νύχια μου. Ήθελα να βγάλω το φιλί της από το πρόσωπό μου."

 Ο Σωτήρης ήταν ερωτευμένος με τη Μυρτώ. Αλλά εκείνη είχε αλλού το νου της. Πλησίαζε το τέλος της χρονιάς και η νηπιαγωγός ετοίμαζε την τάξη για τη γιορτή της λήξεως. Κάποια στιγμή, τα κορίτσια δίνουν ένα αποχαιρετιστήριο φιλί στο μάγουλο των αγοριών.

 Αλλά ο Σωτήρης αυτό δεν το άντεξε. Ήθελε ένα γνήσιο φιλί από τη Μυρτώ, που η τύχη την έφερε απέναντί του, κι όχι αυτό το ψεύτικο, το αναγκαστικό. Και μόλις τελείωσε η πρόβα, πήγε παράμερα κι άρχισε να ξύνει το μάγουλό του με τα νύχια. Ήθελε να βγάλει από πάνω του το ψεύτικο φιλί. 

-"Το ψεύτικο φιλί"  από το βιβλίο του Γιάννη Τριάντη "Ούτε Τύμπανα Ούτε Τρομπέτες", εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ 

-η εικόνα από εδώ

4 σχόλια:

γρηγόρης στ. είπε...

«Εβδομηντάκις επτά θα είχον τώρα ανάγκη να περιζώσω τον ναόν της Αγίας Αναστασίας. Τοσάκις είχε περιεζωσμένην την καρδίαν μου η άκανθα της πικράς αγάπης, τοσάκις την είχε περισφίγξει το ερπετόν πάθος... Ευλαβούμην την Αγίαν, ησχυνόμην να ομολογήσω προς εμαυτόν ότι ήμην, οψέ ήδη της ηλικίας, λεία του πάθους και έρμαιον». Ο Αλέξανδρος λέει στο τέλος πως όταν «Εξύπνησα. Εσηκώθην και έφυγα. Ησθανόμην αγρίαν χαράν, διότι η Αγία δεν είχε εισακούσει την δέησίν μου»

ΦΛΩΡΑ είπε...

Δεν θα έπρεπε να είχαμε αφήσει δέρμα πάνω μας αν θέλαμε να βγάλουμε όλα τα ψεύτικα φιλιά των ανθρώπων...

Τσαλαπετεινός είπε...

γρηγόρης στ. "...η άκανθα της πικράς αγάπης...το ερπετόν πάθος"!


Σ` ευχαριστώ Γρηγόρη!

Τσαλαπετεινός είπε...

FLORA GIA:
"...όσο κι αν το καις δε λέει να σβήσει..." που λέει κι ο ποιητής.

;-)