Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Τέττιγες λυρίζοντες



- Εκατό, θέση δεκαπέντε, λέγετε!
- Εμπρός…Με ακούτε;
-Όχι κύριε δεν σας ακούω καθαρά…
-Κυρία! Ευτέρπη, χήρα Μπαλαούρου, του στρατηγού.
-Με συγχωρείτε κυρία μου, αλλά ακούγεται αυτός ο θόρυβος και…
-Δια αυτόν ακριβώς σας κάλεσα. Δια την όχλησιν, ήτινα υφίσταμαι εν τω μέσω της νυκτός. Είναι δε το μέγεθος αυτής, ικανόν να φτάσει εις υμάς και να σας καταστήσει αυτήκοον μάρτυρα του μαρτυρίου μου.
-Θα μου πείτε τι ακριβώς συμβαίνει;
- Άεργοι τέττιγες, ων τον αριθμόν δε δύναμαι να υπολογίσω…
-Τέττιγες, είπατε;
-Μάλιστα.
-Εσείς πώς ξέρετε ότι είναι άνεργοι;
-Άεργοι... εκ του Αισώπου!
-Α…μάλιστα.
-Με ακούτε;
-Ναι ακούω και σημειώνω… συνεχίστε παρακαλώ.
-Συγκεντρωθέντες περιμετρικώς της οικίας μου…
-Πότε ακριβώς συγκεντρώθηκαν;
-Προς ενός μηνός.
-Μα γιατί μας τηλεφωνείτε τώρα;
- Διότι τώρα έχουν υπερβεί κάθε όριον αυλίζοντες.
-Όλο το μήνα παρέμειναν συγκεντρωμένοι στην αυλή σας;
-Αδιαλείπτως!
-Καλά, θα δω τι μπορώ να κάνω.
-Παρακαλώ να αποστείλετε πάραυτα δύναμιν ικανή να συλλάβει απαξάπαντες τους κεκρυμμένους τέττιγας και να τιμωρήσει παραδειγματικώς αυτά τα τέρατα τα μη σεβόμενα τας ώρας κοινής ησυχίας.
-Ησυχάστε κυρία μου. Θα στείλω ένα περιπολικό αμέσως…πέστε μου πάλι το όνομα σας και τη διεύθυνσή σας.
-Σας ευχαριστώ χωροφύλαξ. Παρακαλώ σημειώσατε: Ευτέρπη Μπαλαούρου... του στρατηγού, οδός Ελιάς 17…είναι κάθετος της Λεωφόρου Πεύκων…


Τέττιξ ο Αττικός

στον boubli(s) που υποφέρει απο τα τζιτζίκια



Μουσική: Αντί γι αυτό, Viper`s Drag σύνθεση του Thomas Fats Waller, πιάνο Dick Hyman

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς τα καταφέρνεις πάντα..
Η ιστορία σου μου δημιούργησε εικόνα από παλιά ασπρόμαυρη ελληνική ταινία!
Κι ήταν αυτό αρκετό για να ξεκινήσει η μέρα μου με χαμόγελο!
Καλημέραααα!!! :-)

Σελιτσάνος είπε...

Τα τζιτζίκια δεν μ΄αφήνουνε να κοιμηθώ στην Πεύκων...

AlexMil είπε...

Ευφυέστατο και διασκεδαστικό

καλημέρσ

cynical είπε...

Οι εξελιγμενοι τζιτζικες θα εχουν στο μελλον και σιγαστηρα, ωστε να μην απασχολουν τας αστυνομικας αρχας αδικως!

b|a|s|n\i/a είπε...

σε ένα παρκάκι που πάμε βόλτα με τον μόμπυ και είναι μόνο πεύκα σκοντάφτουν πάνω μας στο πέρασμά τους από πεύκο σε πεύκο!
γυρίσατε κιόλας; ;)) από την άμμο ντε!

Τσαλαπετεινός είπε...

new-girl-on-the-blog : Η ιστορία είναι χθεσινή και προϊόν τηλεφωνικής υποκλοπής! ;-) (Βάζω και το κλείσιμο του ματιού γιατί μερικοί τα παίρνουν όλα στα σοβαρά) Άλλοι κάνουν ολόκληρα δελτία ειδήσεων με συνομιλίες, να μην κάνω κι εγώ μια ανάρτηση;
Καλησπέρα!

Σελιτσάνος: Πώς με καταλαβαίνετε! Εδώ και μέρες (και νύχτες) που υποφέρω από τα τζιτζίκια αυτό ακριβώς σκέφτομαι. Με αηδόνια φαντάζομαι ότι δεν θα είχα το πρόβλημα του ποιητή…

Τσαλαπετεινός είπε...

AlexMil : Καλησπέρα στην Νύφη του Θερμαϊκού και σε σας που την εκπροσωπείτε επάξια σε αυτή την ανάρτηση! Εκεί πώς πάτε από τζιτζίκια;

cynical : Είθε η εξέλιξις των ειδών να οδηγήσει συντόμως εις τους σιγαστήρας εις τους οποίους αναφέρεστε ίνα αποφύγομεν εις το εγγύς μέλλον τας οχλήσεις των αρχών δια τέττιγος άσμα και ψύλλου πήδημα.

b|a|s|n\i/a : Η μαρτυρία σου είναι πολύ σημαντική για την υπόθεση της κυρίας Ευτέρπης Μπαλαούρου, του στρατηγού. Νομίζω πως πρέπει κι εσύ και ο Μόμπυ να καταθέσετε ενόρκως

Margo είπε...

Δε σου άρεσε η φωτογραφία του τζίτζικα και βγήκες έξω να βρεις έναν να φωτογραφήσεις; Θα μας τρελάνεις τσαλαπετεινέ. Εγώ λέω να μη πας διακοπές να κάτσεις εδώ να μας λες ιστορίες:-)

Unknown είπε...

Δύο εβδομάδες πριν, σε σεμινάριο tango στη Λευκάδα, τα τζιτζίκια μας συντρόφευαν νυχθημερόν μέσα σε ελαιώνα στο δωμάτιο που μέναμε, μα και κάτω απ’ τα πλατάνια στα ταβερνάκια που ξαποστέναμε.

Ενδεχωμένως ο ήχος ηπιότερος από ότι στην “Πευκών”,

τον βρίσκω ιδανικό για ύπνο, το ίδιο και η δύο μηνών κόρη μου :-)

ΥΓ. Θυμάμαι επίσης έναν πιτσιρικά περί τα πέντε έτη, να μαζεύει αμέτρητα τσιτζίκια από τα ελαιόδεντρα δίπλα στη θάλασσα, στα Σύβοτα ως παιχνίδι !!

Ανώνυμος είπε...

Η αναφορά που ακολουθεί ανήκει στον Ιωάννη Πετράκη, υπαστυνόμο του Κιλκίς, ο οποίος στις 7 Απριλίου 1923 αναφέρει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα εγγράφως:

«Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην Δοϊράνης εωράκαμεν τους ληστάς. Κράζων δε "σταθήτε, ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας" και απαντησάντων "κλάστε μας τ΄αρχίδια", απέδρασαν»

Να σαι καλά Τσαλαπετεινέ που ομορφαίνεις την blogοσφαιρα με τις αναρτήσεις σου!!

Τσαλαπετεινός είπε...

Margo : Μα έχω δεν έχεις καταλάβει ότι πάρει πολύ στα σοβαρά το μπλογκ! Ξαναείδα την ανάρτηση και κατάλαβα ότι η φωτογραφία στο λινκ ήταν εξαιρετική αλλά ότι αδικούσε τους τέττιγες. Άλλωστε ποτέ δια γυμνού οφθαλμού δεν τα βλέπουμε έτσι. Κι έτσι βγήκα για τζιτζίκια!
Για το θέμα των διακοπών υπάρχει και ο τρίτος δρόμος: να πάω και να συνεχίσω από ‘εκεί’ τις ιστορίες.


kossak : Η ιδέα σεμινάριο και διακοπές μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Ελπίζω να περάσατε καλά και κάνατε μεγάλη πρόοδο.
Σίγουρα θα ήταν ηπιότερος κι έτσι είναι ότι πρέπει για ύπνο αλλά σε μεγάλη ένταση είναι ανυπόφορα. Εδώ φέτος έχουμε υπερπληθυσμό και χαλάνε τον κόσμο.


Χθες βράδυ αργά ενώ ετοίμαζα την ανάρτηση είχαν σταματήσει. Έψαχνα λοιπόν συνεχόμενο ήχο τζιτζικιών γύρω στα δύο συνεχόμενα λεπτά για να βάλω στο ραδιοφωνάκι αντί για soundtrack. Τα περισσότερα που έβρισκα ήταν 10 sec. Όταν βρήκα το μεγάλο που έχω λίνκ, το άκουσα όλο δυνατά και ξαφνικά ξύπνησαν τα τζιτζίκια απ` έξω κι άρχισαν να απαντούν στα τζιτζίκια του you tube.
Φιλιά στη μικρή που είναι δύο μηνών και μιας εβδομάδας! Μάθε καλά tango και θα χορεύεις μαζί της σε λίγο!


Άνεργοι Δημοσιογράφοι : Αριστούργημα η αναφορά! Ειδικά αυτό το ‘εωράκαμεν’ Μα που τη βρήκατε; Ο προφανώς μακαρίτης υπαστυνόμος φαίνεται ότι ήταν πολύ σχολαστικός στις αναφορές του. Με το νι και με το σίγμα.
Η μίξη καθαρεύουσας και καθομιλουμένης μπορεί να βγάλει πάρα πολύ αστεία αποτελέσματα. Όπως και η μίξη διαφορετικών διαλέκτων - που έκανε ο Βυζάντιος στη Βαβυλωνία.
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη αλλά και για την κατάθεση της αναφοράς ;-)

ippoliti_ippoliti είπε...

Διασκεδαστικότατη, πολύ καλοκαιρινή ιστορία.
Καλημέρα

ELvA είπε...

Aγαπητo μας πτηνο :)

Εδω δεν εχωμεν τέττιγες και ετσι ειναι λογικο να αναπωλουμε πολλακις τα Ελληνικα καλοκαιρια..
(Γιατι να το...κρυψωμεν αλλωστε;) :)

Y.Γ Πολυ ωραια τα ειπατε αλλη μια φορα...

Τσαλαπετεινός είπε...

ippoliti_ippoliti : Καλησπέρα…γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική αν σκεφτείς στο ρόλο της κυρίας Ευτέρπης, τη Σαπφώ Νοταρά. Η επόμενη είναι πάλι καλοκαιρινή αλλά όχι και τόσο διασκεδαστική. ;-)

Elva : Αγαπητή Elva του Βορά
Ξέρω ότι εκεί δεν έχετε τέττιγες- θέλουν πολλή ζέστη για να αρχίσουν τα τραγούδια τους-γι αυτό έκανα μεγάλη έρευνα να βρω καλό ήχο- ελπίζω να ακολούθησες το προτελευταίο λινκ- και έβγαλα και έξτρα φωτογραφίες. Αν δε επαρκούν ως αντίδοτο νοσταλγίας μπορώ να κάνω εξαγωγή το πλεόνασμα.

apos είπε...

Χα! Την κυρία Ευτέρπη την ενοχλούσε ο θόρυβος. Αυτό που ακολουθεί αφού ο θόρυβος πετύχει την αποστολή του, δεν την ενοχλεί;

Τσαλαπετεινός είπε...

apos: Η κυρία Ευτέρπη, είναι παρά τη μεγάλη της ηλικία ένας πολύ συμπαθητικος άνθρωπος, ούτε σε ουρές στήνεται χωρίς λόγο, ούτε γκρίνιες κάνει. Είναι οπραγματικός στρατηγος. Νομίζω ότι αν υπήρχε στην πραγματικότητα θα ήταν η μονη γριά που θα συμπαθούσες. ;-)

Yannis Tsal είπε...

Έχει μείνει πίσω η μαντάμ στο λεξιλόγιο. Πριν 40 χρόνια σίγουρα τα σώματα ασφαλείας θα την εξυπηρετούσαν πολύ καλύτερα!

Τσαλαπετεινός είπε...

tsalapeteinos:Η κυρια Ευτερπη δεν έχει παιδιά κι εγγονια οπότε έχει μεινει σε αυτά που έμαθε στο σχολείο. Αλλα επειδή τελικά την εξυπηρέτησε ο χωροφύλαξ τελικά σε επομενο ποστ, τον υιοθετεί και...