Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Let it snow...γαμώτο!

.

Η πρώτη δοκιμασία στα χιόνια είναι σχετικά εύκολη. Πρέπει να διασχίσεις την εικόνα από πάνω δεξιά μέχρι κάτω αριστερά με τέσσερα βήματα, ούτε λιγότερα ούτε περισσότερα και κυρίως δεν πρέπει να πατήσεις πάνω σε αυτές τις ωραίες παράλληλες γραμμές. Κάθε φορά που πατάς γραμμή αφαιρούνται πόντοι. Πόσοι μη με ρωτάς, είναι καινούριο το παιχνίδι δεν ξέρω πώς ακριβώς παίζεται.




Στη δεύτερη πίστα τα πράγματα δυσκολεύουν. Πρέπει να πλησιάσεις το άλογο- αθόρυβα για να μην το τρομάξεις- να καταφέρεις να το καβαλήσεις χωρίς σέλα και χαλινάρια και βέβαια χωρίς να σε ρίξει ούε μια φορά από τη ράχη του. Στις δύο πτώσεις – άντε στις τρεις – λέω να μηδενίζεσαι και να πρέπει να πας πίσω στην πρώτη πίστα.




Στη συνέχεια καλπάζεις προς το βάθος, εκεί που βλέπεις την ομίχλη. Δρόμο παίρνεις, δρόμο αφήνεις. Μπορεί αυτή η πίστα να φαίνεται εύκολη αλλά είναι κουραστική γιατί η απόσταση είναι μεγάλη και δεν πρόκειται να συναντήσεις κανένα για να σου δείξει το δρόμο. Αν παρ` ελπίδα συναντήσεις τη Χιονάτη, ή τη Σταχτοπούτα να τις πάρεις μαζί σου τρικάβαλο και στο τέλος του παιχνιδιού να δώσεις από μια, στη Riski και στη Φοράδα. Αν πάλι συναντήσεις έναν ηλικιωμένο κύριο πάνω σε έλκηθρο ντυμένο στα κόκκινα είναι απλώς οφθαλμαπάτη. Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει, αλλά δεν θα έρθει φέτος.



Φτάνοντας σε αυτή τη πίστα, λογικά πρέπει να έχεις συγκεντρώσει 2010 πόντους. Πάρε μια ανάσα και ξεκαβαλίκεψε. Το βλέπεις το τέρας; Στέκεται εκεί απειλητικό και σε εμποδίζει να προχωρήσεις για να ολοκληρώσεις το παιχνίδι. Πρέπει να του επιτεθείς αμέσως! Φτιάξε γρήγορα όσο περισσότερες μπάλες μπορείς και εξουδετέρωσέ το από απόσταση ασφαλείας.


Η τελευταία και πιο δύσκολη δοκιμασία είναι τα παγωμένα νερά. Πρέπει να βουτήξεις και να κολυμπήσεις χωρίς να βγάλεις άχνα. Αν δεν τα καταφέρεις χάνεις όλους τους πόντους που έχεις συγκεντρώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή και το δικαίωμα να παίξεις από την αρχή. Αν όμως τα καταφέρεις και βγεις σώος στην άλλη όχθη...σε περιμένει έπαθλο!



Έτσι όπως θα είσαι παγωμένος/η θα συναντήσεις τον/την πρίγκιπα/ισσα σου που θα είναι κι αυτός/η κρύσταλλο σαν κι εσένα. Χωρίς δεύτερη σκέψη θα ανταλλάξετε ένα επικίνδυνα θερμό φιλί μπροστά σε χριστουγεννιάτικο δέντρο ενώ ο Dean Martin θα τραγουδάει μόνο για σας το Let it snow.


Αν πάλι έχεις βαρεθεί να φιλάς πρίγκιπες που αμέσως γίνονται βάτραχοι και πριγκίπισσες που μεταμορφώνονται σε στρίγκλες τότε κερδίζεις μόνο έναν παγωμένο ιστό αράχνης.


Καλό Σαββατοκύριακο.



Οι φωτογραφίες είναι κατά σειρά των Susana Vera, Vincent Kessler, Michael Buholzer , GLYN KIRK, Vladimir Nikolsky, JIM WATSON και Christopher Furlong. Όλες από εδώ .


Μουσική: Let it snow με το Beegie Adair Trio



30 σχόλια:

"Ground Control to Major Tom" είπε...

Θα το πω κι από εδώ...


Τι υπέροχη διασκευή είναι αυτή!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρέστα και ευχαριστώ πολλά...
Για το σύνολο της συνταγής.
Ιδέα, υλικά κι εκτέλεση.

Φιλί στη μύτη, καλό καλό σκ


ΥΓ Στη τρίτη πίστα αν συναντήσεις έναν ηλικιωμένο κύριο πάνω στην εκδίκηση ντυμένο στα κόκκινα μην του ζητήσεις τίποτα δεν είναι ο αι βασίλης. Ο Κ.Κ.Μοίρης είναι που δεν είχε σιδερωμένα άσπρα ή μαύρα...:)

Tali είπε...

Μαγικο ολο!
σαν συλληψη και παρουσιαση...

η τελευταια φραση μου δινει απιστευτο εναυσμα για κειμενο στο μαυρο:)
αν και εχω βγαλει την αραχνη απο κει που τη λατρευα γιατι ειδα μια τεραστια αληθινη και τρομαξα:))

τωρα σκεφτομαι πως κατ' ουσιαν αυτο που με τραβαει σε αυτες ειναι ο λευκος ιστος!!

Thalassenia είπε...

Αν δεν μας τρελάνεις με αυτό δεν θα το καταφέρεις ποτέ.
Έχεις έμπνευση!!!

Καλό βράδυ.

apos είπε...

let it snow, carajo!!!

vague είπε...

Your Featherness,
δεν έχω τι να πω. (Ναι, εγώ.)
Έχω μείνει άφωνη. (Κατ' αρχάς βέβαια. Μην ελπίζεις σε μακρά σιωπή.)

Εσύ μπορεί να μην το ξέρεις, αλλά έφτιαξες αυτό το μπλογκ αποκλειστικά και μόνο για να με κάνεις να νιώθω καλά.
(Υποθέτω και πολλούς άλλους ακόμα, αλλά δε με νοιάζει. Είμαι εγωίστρια: Εγώ δεν το ήξερα, μου το είπε πριν καιρό η Φοράδα.)

Είσαι δείγμα του αρχιτεκτονικού ρυθμού "μεγαλειώδης βασιλικός με ράμφος".

Τσαλαπετεινός είπε...

Η ευχή έπιασε: Χιονίζει!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

αχ πάνε οι βολβοί νταμ ιτ. και ότι είχαν εμφανιστεί τα πάντα. μπορεί να χιονίσει επιλεκτικά; τουλάχιστον θα εξαφανιστούν τα εντομίδια.
που πάντα επιστρέφουν και εμφανίζονται.
σαν την ελπίδα.
πολύ καλό σου σουκού!
όμορφο και χαμογελαστό!

Ανώνυμος είπε...

μπράβο , μπράβο , μπράβο !
το ζήλεψα...με την καλή έννοια

Κ.Κ.Μ.

Θεία Θ είπε...

Λοιπόν κι εδώ στον παγωμένο ιστό της αράχνης δεν είναι κι άσχημα: είναι αναπαυτικά, βλέπεις χωρίς να σε βλέπουν κι έχεις και την ικανοποίηση ότι έπαιξες...

Ωραία έμπνευση.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται δύσκολο παιχνίδι με απαιτητικά levels
και μπόλικη αυτοκριτική μέσα!

Ανώνυμος είπε...

η νεσι ειναι μια κουκλα χιονισμενη!

(και ο Υμηττός)

kovo voltes... είπε...

Καλά, όχι απλά εξαιρετικός, ευφυής θα έλεγα!!! Υπέροχο δέσιμο με τις φωτό και τη μουσική. Αυτός ο πρίγκηπας που γίνεται βάτραχος και ο ιστός αράχνης που απομένει με προβληματίζει, αλλά οκ...Θα πρέπει να το αποδεχτώ....;)
*γιατί ΠΑΝΤΑ χιονίζει εκεί και όχι εδώ??????

ΑΠΟΛΛΩΝ είπε...

... να περιμένεις να "ζεσταθείς" με ένα εικονικό παιχνίδι σε ένα "παγωμένο δωμάτιο" ...

Τσαλαπετεινός είπε...

"Ground Control to Major Tom" : Και εγώ θα επαναλάβω: είναι η πιο Jazz εκδοχή μαζί με αυτή!



ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ: Ανταλλάσσω τη συνταγή μου με αυτή του λαχανόρυζου. Ή μάλλον “Το βασίλειό μου αντί πινακίου λαχανόρυζου!”
Πάντα με μπούκοβο.

Φιλιά και καλό βράδυ δίπλα στο τζάκι.

Τσαλαπετεινός είπε...

ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ:
Υ.Γ. Ο κ. ΚΚΜοίρης δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην έχει πλεόνασμα σιδερωμένων άσπρων και μαύρων. Πάντως καλού κακού θα τον ρωτήσω παρακάτω αν θα ντυνόταν Άγιος Βασίλης.

Τσαλαπετεινός είπε...

Talisker Stt. : Μα πώς να μη σε γοητεύει αυτό το τέλειο σχήμα του ιστού της αράχνης, τόσο εύθραυστο και ντελικάτο;

Περιμένω εναγωνίως τα αποτελέσματα του εναύσματος που έδωσε η τελευταία φράση. Καλό σαββατοκύριακο.


Thalassenia : Πίστεψέ με, το μόνο που είχα ήταν τρελή διάθεση να δω χιόνι.
;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

apos: Με το πες πες...έγινε!


Riski: Μένω κι εγώ με τη σειρά μου άφωνος καθώς πέφτει το μάτι μου σε αυτό το τελευταίο: "μεγαλειώδης βασιλικός με ράμφος"!

(φαντάζομαι ότι με το “βασιλικός” εννοείς το φυτό κι όχι τίποτα άλλο...το λέω γιατί τελευταία διαπρέπεις στη φυτολογία)



Τσαλαπετεινός: Καλησπέρα και σε σένα!(πώς από δω;)

Τσαλαπετεινός είπε...

b|a|s|n\i/a : Αυτή η παρατεταμένη καλοκαιρία ξεγέλασε μέχρι και τους βολβούς... Αφού όμως δεν το έστρωσε, μην ανησυχείς δεν έχουν πάθει τίποτα! (καλού κακού πάντως να καλύψεις με νάιλον όσα φυτά είναι πιο ευαίσθητα, πολύ κρύα η νύχτα απόψε)
Καλό σου βράδυ!



ΚΚΜ: Μα πέστε μου! Θα ντυνόσασταν ποτέ Άγιος Βασίλης; Με την καλή έννοια...



Θεία Θ: Τελικά ο ιστός της αράχνης έχει μεγάλη ζήτηση. Δεν το περίμενα. Μα ούτε ένας για το φιλί...
Καλό σου βράδυ!

Τσαλαπετεινός είπε...

Coula: Δύσκολο παιχνίδι για δυνατούς αναγνώστες/ παίκτες. Η αυτοκριτική πάντα σκληρή κι ανελέητη ειδικά στο τέλος της χρονιάς. Από μέσα Γενάρη πάντως την ξεχνάμε και συνεχίζουμε απτόητοι. ;- )



holly: Η Νεσι κούκλα αλλά με προβλημάτισε...δεν ήξερα αν σήκωνε ετικέτα “γλυπτά στην άμμο” εκτός από 'γλυπτά από χιόνι”.

Τσαλαπετεινός είπε...

kovo voltes... : Το έπαθλο αρχικά ήταν ένας ιπτάμενος σκίουρος- μια καταπληκτική φωτογραφία δεν ξέρω αν την είδες- μετά όμως σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να έχουν κι οι άλλοι τις δικές μου αδυναμίες κι έτσι ακολούθησα την πεπατημένη με τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες...

Χιονίζει αλλά δεν το στρώνει!


ΑΠΟΛΛΩΝ : Εδώ με τόσο χιόνι και την ψυχρολουσία της τελευταίας πίστας αποκλείεται να ζεσταθείς. Γι αυτό μετά το παιχνίδι πάμε δίπλα, στης Φοράδας που έχει αναμμένο τζάκι, νόστιμο φαγητό και ζεστό τσάι. ;-)

Yannis Tsal είπε...

Πλησιάζουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες αδερφέ και μας κάνεις παρουσίαση του... χειμερινού πένταθλου; Αν και εδώ και πολλά χρόνια δεν πιστεύω στο Άη Βασίλη (ή Άη Νικόλα κατά τους Βόρειους), χαίρομαι που ο συμπαθής ηλικιωμένος δωροκομιστής κατάφερε επιτέλους να πάρει σύνταξη πριν τις νέες δυσμενέστερες αλλαγές στο ασφαλιστικό!

Θα έχεις πληροφορηθεί φαντάζομαι πως και στην Κούβα κάνει κρύο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον δον Σίλβιο Ροδρίγκες να κάνει μεγαλειώδη υπάιθρια συναυλία στην Αβάνα!
http://www.cubadebate.cu/noticias/2010/12/11/silvio-%C2%A1cuba-va/

the elf at bay είπε...

Nice!!!!!

antinetrino είπε...

Μια πίστα που για να την περάσεις, θα πρέπει να πιείς δυο βαρέλια ουίσκι δίπλα σε αναμμένο τζάκι, χάθηκε να βάλεις? Και πιγκουίνος να ήμουνα τόσες δοκιμασίες μες το χιόνι δε θα τις άντεχα.

Εμένα σε αντίθεση με όλους τους άλλους, δε μου άρεσε καθόλου η ανάρτηση.
Λυπάμαι που το λέω αλλά την βρήκα πολύ… κρύα.

(Καλό υπόλοιπο Κυριακής Τσαλαπετεινέ μου! :)

Τσαλαπετεινός είπε...

Tsalapeteinos: Δεν πήρε σύνταξη! Ακόμα προσπαθεί με μειωμένες τις αποδοχές και τα κομμένα τα επιδόματα να συμπληρώσει τα ένσημα. Του βάλανε και πρόσθετο φόρο στην κατοικία του που θεωρήθηκε εξοχικό - Ροβανιέμι βλέπεις- και το έλκηθρο με τόσους ταράνδους εντάσσεται πλέον στα οχήματα με μεγάλη ιπποδύναμη.
Είναι από τους πιο σκληρά δοκιμαζόμενους της κρίσης. Και το χειρότερο: μερικοί σαν και σένα δεν πιστεύουν σε αυτόν πια...

Σιγά το κρύο της Καραϊβικής!!!Αν ήμουνα τώρα εκεί θα έκανα μπάνιο...


the elf at bay : Thanks elf!

Τσαλαπετεινός είπε...

antinetrino : Έλα γκρινιάρη! Εσύ – ειδικά εσύ- αν περάσεις μόνο την πρώτη πίστα χωρίς να χαλάσεις τις γραμμές, κερδίζεις αμέσως κουνιστή πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι, με καρό κουβέρτα για τα πόδια και μια γάτα να γουργουρίζει δίπλα σου. Α! Και ένα μπολ με ψημένα κάστανα να συνοδεύουν το ουίσκι σου.

Αλλά πες μου κάτι: από το παράθυρο θέλεις να αφήσω το χιόνι να πέφτει ή να του βάλω λιακάδα στο photoshop;

antinetrino είπε...

Photoshop.-

(Δεν το διαπραγματευομαι)

:)

Τσαλαπετεινός είπε...

antinetrino : Τελικά είσαι πολύ καλοκαιρινός τύπος!

Τι καιρό έχετε εσείς εκεί;
Εδώ πάντως βροχούλα με λίγο κρύο.

ολα θα πανε καλα... είπε...

πολύ ωραία η ανάβαση στο άλογο χωρίς σέλα αλλά επικίνδυνη.Έχω πέσει και ξέρω.
Για την ώρα,θα πάρω μια αράχνη.

Τσαλαπετεινός είπε...

ολα θα πανε καλα... : Κοίταξε με τέτοια βραβεία, οι δοκιμασίες πρέπει να είναι κάπως δύσκολες.

Πάρε την αράχνη τώρα, αλλά να ξέρεις ότι μπορείς όποτε θέλεις να αλλάξεις γνώμη.

;-)