Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Μην τολμήσεις!Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αναφέρεις τίποτα στο κεντρικό δελτίο. Αλλά αν τυχόν και το κάνεις, πρόσεξε καλά. Οι τέσσερις που συνέλαβε το πρωί η αστυνομία σε μια έρημη ακτή του Καστελόριζου είναι Σύριοι.

Έφυγαν από τη χώρα τους όπου μόνο σήμερα “τουλάχιστον 30 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων άμαχοι, σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατά θέσεων ανταρτών στις επαρχίες του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία και της Ντεράα, στην νότια, όπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”*.

Αυτοί οι τέσσερις, βγήκαν από μια χώρα που έχασε πια το λογαριασμό των νεκρών της, με ένα τρόμο που κανείς από μας, ούτε κατά διάνοια μπορεί να φανταστεί. Περπατώντας πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία. Δεν ξέρω πώς διέσχισαν όλα νότια παράλια, αλλά τελικά τα κατάφεραν κι έφτασαν μέχρι το Kaş. Από εκεί έπεσαν στη θάλασσα και κολύμπησαν. Μέχρι το Καστελόριζο. Μέχρι την έρημη ακτή που τους βρήκε μετά από λίγο η αστυνομία. Φυσικά χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Χωρίς βίζα εισόδου στη χώρα μας.

Αυτούς τους τέσσερις λοιπόν πρόσφυγες, απόψε, στο κεντρικό δελτίο, μην τολμήσεις να τους πεις “λαθρομετανάστες”. 

*από την Καθημερινή


-αναδημοσιεύτηκε στο tvxs 
και στο RAMNOUSIA

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Ένα μεγάλο μπράβο!Με δυο κουβέντες, μια γροθιά στο στομάχι, ή μάλλον, ένα μπάτσο "απ΄την ανάστροφη", που έλεγε η μάνα μου.
Προσπαθώ, όμως, να καταλάβω γιατί δεν υπάρχουν καθόλου σχόλια σ' αυτό το ποστ! Τί είναι αυτό που αφήνει άφωνους τους λογιότατους και, συνήθως, λαλίστατους σχολιαστές σου?

Τσαλαπετεινός είπε...

Ανώνυμος: Το αυτονόητο.