Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Good Robin Williams

...μπορεί να μην είναι ο Μεσσίας, σίγουρα όμως είναι ένας προφήτης...” ακούγεται κάποια στιγμή στο trailer της ταινίας “Jakob the Liar” για τον κεντρικό ήρωα, το Jakob που ενσάρκωνε ο Robin Williams. Παραφράζοντας κανείς αυτή τη φράση, θα μπορούσε κάλλιστα να περιγράψει και τον ίδιο τον Williams. Μπορεί να μην ήταν το ιερό τέρας της έβδομης τέχνης, αλλά ήταν σίγουρα ένας χαρισματικός ηθοποιός.

Rest in peace Good Robin Williams


The World According to Garp, ταινία του 1982 βασισμένη στο μυθιστόρημα του John Irving σε σκηνοθεσία George Roy Hill, στο ρόλο του Garp.

The Survivors του 1983, σκηνοθεσία του Michael Richie με τον Walter Matthau. Ο Robin Williams στο ρόλο του Donald Quinelle


Moscow on the Hudson του 1984, σκηνοθεσία Paul Mazursky . Στο ρόλο του Vladimir Ivanoff (trailer)

Seize the Day του 1986, σκηνοθεσία Fielder Cook . Στο ρόλο του Tommy Wilhelm 

Good Morning, Vietnam του 1987 σε σκηνοθεσία Barry Levinson. Στο ρόλο του Adrian Cronauer.   (Trailer)

The Adventures of Baron Munchausen του 1988, σκηνοθεσία Terry Gilliam. Ο Robin Williams, King of the Moon (Trailer)

Dead Poets Society του 1989 σε σκηνοθεσία Peter Weir. Στο ρόλο του καθηγητή John Keating (Trailer)

Awakenings του 1990 σε σκηνοθεσία  Penny Marshall με τον Robert De Niro. Ο Robin Williams στο ρόλο του Dr. Malcolm Sayer (Trailer)

Dead Again του 1991 σε σκηνοθεσία του Kenneth Branagh. Με τους Kenneth Branagh, Andy Garcia, Derek Jacobi, Hanna Schygulla και Emma Thompson. Ο Robin Williams,  Doctor Cozy Carlisle (Trailer)

The Fisher King του 1991 σε σκηνοθεσία του Terry Gilliam με τον Jeff Bridges. Ο Robin Williams στο ρόλο του Parry (Trailer)

Hook του 1991 σε σκηνοθεσία Steven Spielberg. Με τους Dustin Hoffman, Julia Roberts, Bob Hoskins, Maggie Smith και τον Robin Williams στον ρόλο του Peter Pan. (Trailer)

Mrs. Doubtfire του 1993 σε σκηνοθεσία του Chris Columbus. Με τη Sally Field. Ο Robin Williams στον ρόλο του Daniel Hillard και της κυρίας Doubtfire. (Trailer

Hamlet του 1996 σε σκηνοθεσία Kenneth Branagh που έπαιζε τον ομώνυμο ρόλο ενώ η Kate Winslet ήταν η Ophelia. Έπαιζα επίσης οι Richard Attenborough, Julie Christie, Gérard Depardieu, Charlton Heston , Derek Jacobi και ο Jack Lemmon. Ο Robin Williams, στο ρόλο του Osric. (Trailer

Deconstructing Harry του 1997 σε σενάριο και σκηνοθεσία Woody Allen. Ο Robin Williams, στο ρόλο Mel. (Trailer) .

Good Will Hunting του 1997 σε σκηνοθεσία Gus Van Sant. Με τους Matt Damon Ben Affleck και την Minnie Driver. Ο Robin Williams, στο ρόλο του Sean Maguire. Για την ερμηνεία του τιμήθηκε  το Όσκαρ.  (Trailer

What Dreams May Come του 1998 σε σκηνοθεσία Vincent Ward. Στο ρόλο του Chris Nielsen. (Trailer)  

Jakob the Liar του 1999. Σκηνοθεσία  Peter Kassovitz. Στο ρόλο του Jakob (Trailer)    

Bicentennial Man του 1999 βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Isaac Asimov . Σκηνοθεσία του  Chris Columbus. Ο Robin Williams, στο ρόλο του Andrew Martin (Trailer)

  Insomnia του 2002. Σε σκηνοθεσία Christopher Nolan με τον Al Pacino. Ο Robin Williams, στο ρόλο του Walter Finch (Trailer


One Hour Photo του 2002. Σκηνοθεσία Mark Romanek. Ο Robin Williams, στο ρόλο του Seymour Parrish (Trailer)

The Final Cut του 2004 σε σενάριο και σκηνοθεσία του  Omar Naim. Ο Robin Williams, στο ρόλο του Alan Hakman (Trailer)

Man of the Year του 2006, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Barry Levinson. Ο Robin Williams, στο ρόλο του Tom Dobbs. (Trailer


Night at the Museum του 2006 σε σκηνοθεσία του Shawn Levy. Ο Robin Williams, στο ρόλο του Teddy Roosevelt (Trailer)

August Rush του 2007. Σκηνοθεσία του Kirsten Sheridan. Με τους  Freddie Highmore, Keri Russell, Jonathan Rhys Meyers και Terrence Howard.  Ο Robin Williams, στο ρόλο του Maxwell 'Wizard' Wallace. (Trailer)

Old Dogs του 2009 Σκηνοθεσία του  Walt Becker με τους  John Travolta, Seth Green και τον Williams, στο ρόλο του Dan (Trailer)

  Shrink του 2009. Σκηνοθεσία του Jonas Pate. Με τους Kevin Spacey,  Mark Webber,  Keke Palmer και τον Williams, στο ρόλο του Holden. (Trailer)  

The Big Wedding του 2013. Σενάριο και σκηνοθεσία, Justin Zackham. Με τους  Robert De Niro, Diane Keaton, Katherine Heigl  και Susan Sarandon. Ο Robin Williams, στο ρόλο του ιερέα Moinighan (Trailer)

 The Face of Love, 2013. Σκηνοθεσία, Arie Posin. Παίζουν οι Annette Bening και Ed Harris. Ο Robin Williams, στο ρόλο του Roger (Trailer)  
The Butler 2013. Σκηνοθεσία Lee Daniels. Με τους  Forest Whitaker, Oprah Winfrey, John Cusack. Ο Robin Williams, στο ρόλο του Dwight D. Eisenhower (Trailer)

Boulevard του 2014. Σκηνοθεσία Dito Montiel. Με τον Bob Odenkirk και την Kathy Baker. Ο Robin Williams, στο ρόλο του Nolan Mack.

The Angriest Man in Brooklyn, 2014. Σκηνοθεσία Phil Alden Robinson. Με την  Mila Kunis και τον Peter Dinklage Ο Robin Williams, στο ρόλο του Henry Altmann (Trailer

και
η μικρού μήκους ταινία- μόλις 1 λεπτό και 18 δευτερόλεπτα- του 2013 με τίτλο “Robin Williams in Multiple Exposures” σε σενάριο και σκηνοθεσία του Matt Hoyle 


Αναδημοσίευση της ανάρτησης στο toportal

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Ο κωμικός που δεν έμοιαζε με κανέναν, του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: