Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Σας εύχομαι...


Καλές Εκλογές !!!


Μουσική : Bruca Manigua (για λίγο ρυθμό και αρκετό πάθος στην προεκλογική περίοδο) του Κουβανού Arsenio Podriguez, σύνθεση της δεκαετίας του `30 από το άλμπουμ Quindembo .


Το σκίτσο αφιερώνεται στον αγαπητό Συκοφάγο για ευνόητους λόγους.

28 σχόλια:

Margo είπε...

Τέλειο Τσαλαπετεινέ, μ'αρέσουν πολύ οι λεπτομέρειες, ο Ιερόθεος, το τσάκισμα στη προηγούμενη σελίδα, η σκιά από την ουρά σου, μα περισσότερο οι υπενθυμίσεις.. αξίζει πρωτοσέλιδο!!!
Καλή σου μέρα!

Hypericum Perforatum είπε...

μελαγχολική-επαναστατική-μελαγχολική γεύση από τη μουσική
και το πτηνό σκεπτικό και ζεματισμένο φαίνεται
μόνο στέρεο πάτημα
για να σταθεί κάποιος χωρίς αγωνία
και να πιαστεί από μια αρχή
το σκίτσο σας
καλημέρα

ELvA είπε...

Πολυ ομορφη η μουσικη του Arsenio, ο οποιος αν και τυφλος 'εβλεπε φως' μεσα απο τη μουσικη του....
Ειθε και οι ψηφοφοροι στις 4 του Οκτωβρη να βρουν μια ακρη και κυριως, οπως αναφερεις κι εσυ, να μη μετανοιωσουν γι αυτους που ψηφισαν(..και παλι;)

Φιλια, καλλιτεχνη- Τσαλαπετεινε
μας :)

navarino-s είπε...

Καλό προεκλογικό...λούκι!

Talisker είπε...

Μεγαλη κουβεντα δεν λεω αλλα μαλλον ..
-ουτε με σφαιρες!

Σελιτσάνος είπε...

Αυτό το "(ΚΥΡΙΩΣ)" σκοτώνει...

Unknown είπε...

"Να μη μετανιώσω μετά την Κυριακή (Κυρίως)", εύστοχο μα εκ των πραγμάτων ιδιαίτερα δύσκολο...

...μια και οι πολιτικοί είναι καλοί στα λόγια, μα στα έργα αποδεικνύονται από ανεπαρκέστατοι μέχρι να κάνουν το αντίθετο από ότι ευαγγελίζονται.

Ας ψηφίσουμε με γνώμονα το μέχρι σήμερα δείγμα γραφής τους, το τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Το πιθανότερο είναι τα ίδια θα κάνουν και στο μέλλον.

xomeritis είπε...

Σ' ευχαριστούμε! Μαζί με τις ευχές στείλε και καμιά κάλπη από εδώ γιατί νομίζω ότι δεν θα τους κάνω τη χάρη.

Unknown είπε...

Τσαλαπετεινέ μου! Ήρθα κι εγώ με τις εκλογές! Τέτοια χαρά που 'χω, δεν γράφεται!

Η χαρά του δημοσιογράφου της tv. Παράθυρα, πολλά παράθυρα! Να φαίνεται το μαύρισμα και η καινούργια ανταύγεια σε συνδυασμό με το λίφτινγκ της πολιτικής αυτής καθ' αυτής μαι και της πολιτικής περσόνας. (Τέλεια η βλεφαροπλαστική χρυσό μου, θεός ο χειρουργός σου!)

Φιλιά και καλή δύναμη να περάσουμε την προεκλογική περίοδο!

Ανώνυμος είπε...

Για ενα μήνα Τσαλαπετεινέ το τι έχουν να δούν τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτιά μας δεν περιγράφεται. Τωρα αν δεν θυμηθείς να ψηφίσεις ...και δεν το μετανοιώσεις εκ των υστέρων μάλλον για καλό θα είναι παρά για κακό αφού το μόνο που θα αλλάξει είναι το χρώμα και το όνομα.

AlexMil είπε...

καλός σχολιασμός των εκλογων δια του σκίτσου σου.

Επί της ουσίας, αν θα το μετανιώσουμε
πιστεύω πως, υπεύθυνοι είμαστε εμείς με την πολιτική μας αχετοσύνη, την ιστορική μας ανεπάρκεια και την ανικανότητά μας να κατανοήσουμε τα δρώμενα, χωρίς την επιβολή των ΜΜΕ.

Οι πολιτικοί κάνουν τη δουλειά τους, σαν εμάς μήπως δεν είναι;
εμείς τη κάνουμε

καλό βράδυ

συκοφάγος είπε...

Πετεινότατε

με βαβεις αλικο της καρδιάς
ολα τ' άλλα τα χωρει μονο η σιωπή

σε ευχαριστώ.

τα πινέλα μου καιρό κατατεθειμένα στο πενάκι σου μπροστά.

.........
και πού είσαι, Πετεινότατε,

εμεις ψηφίζουμε νεφελοκοκκυγία δαγκωτό! ;-)

ippoliti_ippoliti είπε...

Δυσκολεύθηκα λίγο να δώ το Ιερόθεος ομολογώ (άνοιξα και το ημερολόγιο για να είμαι σίγουρη ότι σωστά διάβασα). Το τσάκισμα της σελίδας το είδα μετά το σχόλιο της Margo, μ'άρεσε τόσο η θέση και στάση του τσαλαπετεινού.
Εκπληκτικό.

maximus είπε...

Θα ψηφίσω.
Έχω αποφασίσει τι.
Δεν θα μετανοιώσω μετά.
Τι χειρότερο μπορεί να με βρει.

Πολύ ωραίο το σκίτσο σας. Ευκαιρία να μαζευτούμε. Προεκλογική περίοδος, η καλύτερή μου! Μόνο... όχι άλλο ντιμπέιτ.

Χαιρετώ :-)

Yannis Tsal είπε...

Κατά διαβολική (σαν να ακούω το σαρδόνειο γέλιο του Δρακουμέλ) συγκυρία, στις 4 του Οχτώβρη είναι και τα γενέθλια της ΝΔ. Μάλλον από του χρόνου θα εορτάζονται σαν μνημόσυνο.
Εκλεκτή όπως πάντα και η μουσική επένδυση.

masquerade είπε...

Το μη χείρον, βέλτιστον...

Τσαλαπετεινός είπε...

Margo: Παρ` όλο που μύριζα εκλογές από τη Δευτέρα- και το είχα γράψει στα σχόλια- εκείνη την ώρα αιφνιδιάστηκα γιατί μου ανέτρεψε τον προγραμματισμό και ο μόνος τρόπος να αντιδράσω άμεσα ήταν το σκίτσο.


Hypericum Perforatum: Σκεπτικό και ζεματισμένο το πτηνό όπως διαπίστωσε η διεισδυτική ματιά σου. Οι ισχυρές άμυνες του οργανισμού του όμως καταφεύγουν αυτόματα στον επαναστατικά ερωτικό ρυθμό ηλικίας ογδόντα ετών του Arsenio.


Elva: Το φύλαγα καιρό τώρα αυτό το κομμάτι αλλά σε καμία περίπτωση δε θα φανταζόμουνα ότι θα ένοιωθα την ανάγκη να ντύσω με το ρυθμό του μια προεκλογική ανάρτηση. Πρόσεξες φαντάζομαι αυτό το «είχα ανάγκη».
Πέρα από την ευχή- ανάλαφρη και περιπαικτική κυρίως για ευχές ‘καλό μήνα’ και ‘καλό χειμώνα’ που ακούστηκαν αυτές τις μέρες- του τίτλου δεν έχω άλλη να κάνω…

Τσαλαπετεινός είπε...

navarino-s : Ατέλειωτο θα αποδειχτεί αυτό το λούκι. Ξεκίνησε πριν από τις Ευρωεκλογές και θα είναι μπροστά μας για ένα μήνα τουλάχιστον. Κουράγιο σε όλους.


Talisker : Μεγάλη μπουκιά,! Άσε τις μεγάλες κουβέντες καλύτερα, μεγάλη μπουκιά για να είμαστε σίγουροι. ;-)


Σελιτσάνος: Εγώ το είπα πάντως- έστω και σε παρένθεση- και αμαρτίαν ουκ έχω.


kossak : Θεωρητικά θα μπορούσαμε να μην αφήσουμε κανένα να ξανακάνει τα ίδια. Αρκεί να το θέλουμε. Αρκεί να σηκωθούμε από τον καναπέ μας. (Έχω κολλήσει και τα βάζω όλο με τον καναπέ τις τελευταίες μέρες)

Τσαλαπετεινός είπε...

Thomas Xomeritis: Μα σου το είπα πριν φύγεις «πάρε μια κάλπη μαζί σου, έρχονται εκλογές, που να γυρίζεις να ψηφίζεις», εσύ τίποτα δε μ` άκουσες. Ε! τώρα τι να κάνουμε, θα στείλουμε δύο, μία σε σένα και μια στην Elva. Άλλος ξενιτεμένος για κάλπη;


Dana_Semitecolo : Την ώρα που άκουγα χθες τα μαντάτα, είπα να δεις που θα φανεί η Dana! Η δύναμη θα μας χρειαστεί πάντως γιατί πρώτη μέρα σήμερα και μετά από 3 δελτία ειδήσεων και μια πολιτική εκπομπή θέλω να μπαρκάρω. Αν κρατιέμαι στη φωλιά μου είναι γιατί έχουμε εδώ στα σχόλια δυο παιδιά του Ιονίου πελάγους. (Όρα Συκοφάγο πιο κάτω, βορινός σου γείτονας, σας σύστησα δε μπορείς να πεις;)
Φιλιά σε σένα και στο αστέρι σου.

Τσαλαπετεινός είπε...

Άνεργοι Δημοσιογράφοι: Ήδη από αυτά που άκουσα σήμερα πήρα μια καλή πρόγευση. Κάποια στιγμή έσκασα και βγήκα για μια μικρή βόλτα. Από τις ανοιχτές μπαλκονόπορτες ερχόταν ήχοι από τις ανοιχτές τηλεοράσεις, ένα πανδαιμόνιο, γνωστές φωνές πολιτικών και δημοσιογράφων από διαφορετικά κανάλια μπερδευόταν, ένα αλαλούμ από ερωτήσεις και απαντήσεις.


AlexMil : Το σκίτσο είναι άμεσος και γρήγορος τρόπος να αντιδράσει κανείς. Να προσθέσω σε αυτά που επεσήμανες και την υστεροβουλία μας, «αν ψηφίσω αυτόν θα μου διορίσει το παιδί, θα μου νομιμοποιήσει το αυθαίρετο, θα…» τους μικρουπολογισμούς μας, τα στραβά μάτια σε όλα τα στραβά…
Καλό ξημέρωμα

Τσαλαπετεινός είπε...

sikofagos : Μου σώθηκαν Συκογράφε οι ξυλομπογιές γι αυτό το άλικο που έλαβες ήταν μόνο τσι καρδιάς. Πρέπει να πάω για προμήθειες- ένα σετάκι των 36 σκέφτομαι να πάρω δε λέω μάρκα γιατί εδώ όλα για διαφημίσεις τα εκλαμβάνουν.

Αλληλοκαταθέτουμε πενάκια και πινέλα! (γιορτή για δύο μέχρι να έρθει κι ο τρίτος που δεν το ξέρει ακομα!)

Η ψήφος των πτηνών είναι δεδομένη! Κι ο Αριστοφάνης μαζί μας.


Να σας συστήσω και την Dana τη σιόρα του Λεβάντε- τρία σχόλια πιο πάνω.

Τσαλαπετεινός είπε...

ippoliti_ippoliti : Τον Ιερόθεο τελευταία στιγμή τον έβαλα και τα γράμματα γέρνουν λίγο. Άσε που έκανα πολλές πρόβες που θα κάθομαι- πάνω στους μεταλλικούς κρίκους, να κοιτάζω δεξιά να κοιτάζω αριστερά, με το λοφίο σε πλήρη αναπτυξη…τελικά πόζαρα με κλειστό για να αποδίδει τη σοβαρή μου στάση απέναντι στις εκλογές.


MAXIMUS: Αποφασισμένος- σαν έτοιμος από καιρό- λακωνικός και ελαφρώς σαρκαστικός. Όχι να μαζευτούμε, να μαζευτείτε εσείς που λείπατε. ;-)
Καλές Εκλογές MAXIMUS !

Τσαλαπετεινός είπε...

tsalapeteinos: Κρατιόμουνα αλλά δεν αντέχω άλλο, θα το πω! (Αν και συ το ξέρεις σίγουρα) Η 4η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια μέρα των Ζώων.
Φυσικά και περίμενα ότι θα σου άρεσε η μουσική. Τι αδέλφια είμαστε!

masquerade : Εδώ που φτάσαμε νομίζω ότι πρέπει πλέον να προσπαθούμε για πολύ περισσότερα από το ‘βέλτισον’. Το ‘άριστον’ θα πρέπει να αναζητούμε, ή μάλλον να απαιτούμε. Συγνώμη που πήρα φόρα χωρίς καν να σε καλωσορίσω.
Να στείλουμε και σε σένα μια κάλπη ή θα έρθεις; ;-)

raz είπε...

αυγουστος-φωτιά-στάχτες-εκλογές
ωραίο τέμπο
πέρασα να πώ ένα γειά κι απ' τα δικά σου τα μέρη...

k είπε...

Ουφ και πάλι ουφ!
Το πτηνό διακριτικά με πλάγια φτερουγίσματα έχει στρωθεί στην πίσω σελίδα του Σαββάτου. Δε λέει να πετάξει προς Κυριακή μεριά...
Τι; Όχι πες μου τι;
Καλησπέρα Τσαλαπετεινέ μου!

Georgios είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Georgios είπε...

Πολύ όμορφο σκίτσο, Τσαλαπετεινέ! Το "ανέβασα" μαζί με άλλα αγαπημένα μου, εάν έχεις αντίρρηση πες μου...

Όποιος δεν ψηφίσει, ας μην παραπονεθεί μετά για το "κακό που μας βρήκε", με τους πολιτικούς που "όλοι ίδιοι είναι" και λοιπά τέτοια...

Τσαλαπετεινός είπε...

raz: Το τέμπο του 07 ήταν λίγο διαφορετικό: Αύγουστος- προκήρυξη εκλογών- φωτιές –στάχτες- Σεπτέμβρης - εκλογές…
Καλό ξημέρωμα


kayadesigner : Περιμένει να στεγνώσει το μελάνι από τις σημειώσεις που κράτησε για να μην τις κάνει χάλια με την ουρά του. Άλλωστε, άντε και πήγε στην Κυριακή 4 /10 το πτηνό. Τι να κάνει από τώρα;


buster: Σε ευχαριστώ για την τιμή που έκανες! Να βρίσκεται το σκιτσάκι μου ανάμεσα σε δύο σκίτσα του Στάθη!

Καλό ξημέρωμα