Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Gladiator(s)



Ολοκληρώθηκε η πολυσυζητημένη τηλεοπτική «μονομαχία» μεταξύ του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου. Οι δύο αρχηγοί τοποθετήθηκαν στα κοινωνικά θέματα, τα ζητήματα του κράτους, του περιβάλλοντος, της εξωτερικής πολιτικής και της οικονομίας.Οι κ.κ. Καραμανλής και Παπανδρέου μίλησαν όρθιοι, σε πόντιουμ, απέναντι ο ένας στον άλλο. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη από την ΕΡΤ. (από το Βήμα)




Οι δύο αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους πάνω σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης, παιδείας και κοινωνικού ενδιαφέροντος, κράτους και δημόσιας διοίκησης, περιβάλλοντος και υποδομών και, τέλος, εξωτερικής πολιτικής. Έντονη ήταν η κόντρα των δύο ανδρών για τα κοινωνικά θέματα και κυρίως για το ασφαλιστικό. Στην ατζέντα της αντιπαράθεσης βρέθηκαν και πάλι τα σκάνδαλα, όταν η συζήτηση έφτασε στην ενότητα κράτος και δημόσια διοίκηση. Η τηλεμαχία Καραμανλή - Παπανδρέου κατέληξε με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και η οξύτερη αντιπαράθεση σημειώθηκε για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ζήτημα που επανέφερε ο πρωθυπουργός. (από το Mega)



Κοινή εκτίμηση είναι ότι σε επίπεδο εντυπώσεων και η σημερινή διαδικασία έληξε χωρίς αδιαμφισβήτητο νικητή, γεγονός που σημαίνει όμως και τη διάψευση των ελπίδων του κυβερνητικού στρατοπέδου για ανάκτηση του χαμένου εδάφους μέσα από τα ντιμπέιτ. Ύστερα από περίπου 75 λεπτά συζήτησης, οι δύο "μονομάχοι" κατέληξαν στο κοινό συμπέρασμα ότι υπάρχουν δύο δρόμοι στην πορεία της Ελλάδας προς το μέλλον. Καθένας ωστόσο επέμεινε ότι η κατεύθυνση που ο ίδιος προτείνει είναι εκείνη που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση με τις λιγότερες απώλειες. Παρά το γεγονός ότι οι ασφυκτικοί όροι που έθεσαν τα κομματικά επιτελεία για τη διεξαγωγή της συζήτησης δεν ενθάρρυναν τον απευθείας διάλογο, οι πολιτικοί αρχηγοί επιχείρησαν να προσδώσουν στη διαδικασία έναν πιο ζωντανό χαρακτήρα, διανθίζοντας το λόγο τους με απευθείας αναφορές στον αντίπαλό τους. (από την Ελευθεροτυπία)



Η ‘πρώτη ύλη’ για την εικονογράφηση προήλθε από φωτογραφίες της ταινίας του Ridley Scott Gladiator, που πήρα από εδώ.

Μουσική: The Battle, της Lisa Gerrard και του Hans Zimmer από την ταινία Gladiator. Bonus Track: Now we are Free

27 σχόλια:

maximus είπε...

Είναι ιεροσυλία να αποδίδουμε κατηγορίες για επιλήψιμες πράξεις και να επιρρίπτουμε ευθύνες στον νεκρό τις μέρες που εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, γι΄αυτό δεν θα σχολιάσω..

Καταπληκτικά έργα!!! Μα πως;

Υ.Γ. Ξανακύλησα.. ξανάκουσα το adagio.

Freedom είπε...

Καλλιτέχνη μου
Να πω τώρα "ζωγράφισες" ή θα θεωρηθεί κοινό;
Ψιλοβαρέθηκα χτες, τελικά δεν μπορώ τα τετ-α-τετ (το τετ της Χουκλη δεν το συνυπολογίζω, λατρεία η Χούκλη by the way)
οπότε καλά έκανες που μπήκες στα χωράφια μου -εσύ δεν είσαι στο αθλητικό ρεπορτάζ;- γιατί μόνο τα σαρδάμ είχαν λίγο ενδιαφέρον και οι επικοινωνιακές βρωμίτσες του Κωστάκη για να κερδίσει τις εντυπώσεις... Καφέέέέ...

ELvA είπε...

Πολυ επος και κριμα να πηγαινει...
χαμενο οταν αναφερομαστε στους εν λογω, που ουτε...επος εχουν, ουτε ομως και αιδω ωστε να μη ξαναεμφανιστουν, πια, σε εκλογες! Η μηπως πιστευει ακομα κανεις οτι οι δυο αυτοι...'Μανωλιοι' αλλαξαν ρουχα και θα γινουν ''best guys'' απο δω και περα; :(

Ποτε θα τραγουδησουμε επιτελους το Βοnus Track:
''Now We are free'' (from these 2 Gladiators!!)

Κram från Sverige, Τσαλ. μας :)

antinetrino είπε...

Τίποτα τίποτα μίσες δουλειές κάνανε πάλι.... κανονικά μετά την μονομαχία δεν θα έπρεπε να τους ρίξουμε στα πεινασμένα λιοντάρια????

b|a|s|n\i/a είπε...

από ίδια λόγια τόσα χρόνια άλλο τίποτα. μόνο οι πράξεις λείπουν. μόλις γύρισα από αθήνα κέντρο για κάτι απίστευτες γραφειοκρατίες νοσοκομείων. σε όλες τις πλατείες υπάρχουν περίπτερα με το σούπερ ντούπερ στερεοφωνικό, βλέπεις εικόνες, ακούς μουσική, υποσχέσεις. είναι πραγματικά τραγικό να πετιούνται τόσα μα τόσα λεφτά σε τόσα μα τόσα χαρτιά.

Τσαλαπετεινός είπε...

MAXIMUS : Η συνταγή είναι απλή και ξεκινάει από μια ιδέα. Στην προκειμένη περίπτωση από τις περιγραφές του debate με ορολογία αρένας. «Διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι μονομάχοι». Βρίσκεις λοιπόν τις φωτογραφίες από ταινία που έχει τουλάχιστον μια μονομαχία. Παίρνεις τα κεφάλια των αρχηγών- από φωτογραφίες για να μην παρεξηγηθώ- και τα μεταφέρεις στις εικόνες της ταινίας. Προσπαθείς να τα τοποθετήσεις στο σωστό σημείο, υπό κλίμακα, με τη σωστή κλίση και στην ίδια χρωματική γκάμα που υπάρχει στο φόντο. Μετά το βάζεις στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά και έτοιμο. Αλλά επειδή σου έχει φάει χρόνο όλη αυτή η διαδικασία, το σερβίρεις με έτοιμα κείμενα από εφημερίδες.

Τσαλαπετεινός είπε...

Freedom : Το ‘ζωγράφισες’ αν το λάβει κανείς κυριολεκτικά θα θεωρηθεί λάθος- ήταν μαγείρεμα με photo shop- η αναλυτική συνταγή πιο πάνω στον Maximus που τη ζήτησε.
Μπήκα σε χωράφια σου παραβιάζοντας μόνο τον εναέριο χώρο !
Θα επιστρέψω όμως άμεσα σε αθλητικές αναρτήσεις που είναι στα σκαριά.
Πού να αφήσω τον καφέ που ζήτησες; Γάλα, ζάχαρη;



Elva : Μια που μιλάς για αλλαγές ρούχων νομίζω ότι οι ρωμαϊκές στολές μονομάχων πάνε και στους δύο πολύ. Για τον Κ.Κ να ομολογήσω πάντως ότι δυσκολεύτηκα να βρω στο μέγεθός του, μου πήρε ώρες στη ραπτομηχανή να ανοίξω λίγο ένα XL που βρήκα στο βεστιάριο. Και του ΓΠ του έπεφτε λίγο κοντό οπότε κατέβασα όσο μπορούσα το στρίφωμα.
Κram från Sverige θα μου πεις τι σημαίνει ή να βάλω μπρος τη μηχανή αυτόματης μετάφρασης;

Τσαλαπετεινός είπε...

antinetrino: Αυτό που λες είναι από άλλη ταινία. Νομίζω από το Quo Vadis που έχω να δω από την πρώτη δημοτικού – στη μισή ταινία ήμουνα κάτω από το κάθισμα- κι από τότε δεν αντέχω τα αίματα. Στη μία εικόνα να φανταστείς υπήρχε ένα πεινασμένο αιλουροειδές και το αφαίρεσα χωρίς δεύτερη σκέψη. ;-)



b|a|s|n\i/a : Μη μου μιλάς για γραφειοκρατία αυτή την περίοδο! Έχω πάρει υπερβολική δόση τελευταία κι αν προβώ σε ανάρτηση με αυτό το θέμα θα πλαντάξετε όλοι στο κλάμα- θα μοιράζω χαρτομάντιλα στην είσοδο- με το δράμα του κακομοίρη του τσαλαπετεινού που συνθλίβεται χωρίς οίκτο στα φοβερά γρανάζια του ελληνικού δημοσίου.
Όταν πρόκειται για προεκλογικά έξοδα δεν υπάρχει κρίση. Ξοδεύουμε με τη σέσουλα και αποδεικνύουμε πόσο οικολόγοι είμαστε με όλα αυτά τα φυλλάδια που τυπώνουμε ως υποψήφιοι με τη φάτσα μας χαμογελαστή και υπεύθυνη να εκφράζει τα οράματά μας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί στο πόντιουμ βολεμένοι και χορτάτοι και εμείς στην αρένα της ζωής να αγωνιούμε για την σύνταξη, την περίθαλψη και το μέλλον των παιδιών μας. Στα λιοντάρια λοιπόν, στα λιοντάρια. Μπουχτίσαμε στα ψέματα, την υποκρισία, την ανικανότητα, την λεηλασία της ζωής μας από αυτούς οι οποίοι ΠΟΤΕ δεν δούλεψαν αλλά μας δουλεύουν. Καλό απόγευμα και βοήθειά μας.

Σελιτσάνος είπε...

Δεν πιστεύω,στ΄αλήθεια,να θυσιάσατε 75 λεπτά της πολύτιμης ζωής σας σε αυτούς τους δύο χαμηλής ποιότητας κωμικούς!
(Και μη μου πείτε:"ναι,αλλά ένας από τους δύο θα κυβερνήσει" γιατί με έχουνε πείσει ότι ακόμα και τον Σεφερλή να βάζαμε στη θέση τους,δεν θα πολυκαταλαβαίναμε τη διαφορά...)

ELvA είπε...

Tσαλ

Ασε τη μηχανη, για αλλη φορα, που θα σου βαλω πιο δυσκολα! :)

Κram från Sverige=Hugs from Sweden!

Εδω επιασε κρυο και χρειαζονται αγκαλιες! ;)

Τσαλαπετεινός είπε...

Ανώνυμε, σε παρακαλώ γονυπετής να προσθέτεις στο τέλος του σχολίου κάτι όπως ένα γράμμα, ένα σύμβολο, ή συνδυασμό γραμμάτων και συμβόλων- ώστε να μην είσαι εντελώς ανώνυμος.



Σελιτσάνος : Μην ανησυχείτε! Σπατάλησα μόνο 5 λεπτά και μετά έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά που είδατε αναρτημένη, ακούγοντας παράλληλα τους παράλληλους μονολόγους. Δεν άντεξα περισσότερο γιατί με ζαλίζουν οι κινήσεις των χεριών, με μπερδεύουν και δε μπορώ να κατανοήσω τα λεγόμενα. Ενώ έτσι, κατάλαβα τα πάντα!



Elva : Αυτό το κυκλάκι πάνω από το a είναι συγκλονιστικό! Θα ήθελα να μπορούσα το χρησιμοποιήσω σε ελληνική γραμματοσειρά. Κάποτε χειρόγραφα, έβαζα τόνο με αυτή την μορφή.
Κι εδώ έχουμε σχετική ψυχρούλα, αλλά οι αγκαλιές δεν πρέπει να εξαρτώνται από τον καιρό. (Στον Ισημερινό δηλαδή οι άνθρωποι τι θα κάνανε; Θα μεταναστεύανε για μια αγκαλιά; Δεν τους φτάνουν όλοι οι άλλοι λόγοι που ξεσπιτώνονται)

Οπότε Hugs from Athens

Yannis Tsal είπε...

Αρκετά - Ya basta!

Mε την εξουσία που μου παρέχει το οφίκιο του νέου κυβερνήτη της Νουμάντια, δίνω σήμα να μπουν τα λιοντάρια στην αρένα να τους φάνε και τους 2!

Ανώνυμος είπε...

Τσαλαπετεινέ φεύγει το γαλάζιο ΠΑΣΟΚ κι έρχεται το πράσινο ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

Τόσος κόπος κι ούτε ένας μικρούλης ..."νέρωνας" δεν χώρεσε σε μια γωνίτσα; :))

συκοφάγος είπε...

Είμαι απαρηγόρητος! δεν άνοιγε (με το "ετσι θέλω") η συσκευή του διαβόλου εκείνο το βράδυ. Βρε την έβαζα και την έβγαζα από την πρίζα μπας και τη συνεφέρω, βρε τι την χτύπαγα φιλικά [ε, όχι και τόσο]στην πλάτη, βρε τι την απείλησα πως θα ανοίξω το ραδιόφωνο, τι της είπα πως θα μπω στο ίντερνετ, τι ότι θα βγω στο μπαλκόνι να δω το ντιμπέιτ από το παράθρο του γείτονα, τίποτα.... Δεν άνοιγε η συσκευή του σατανα!

Είμαι απαρηγόρητος, που λέτε, το έχασα [το ντιμπέιτ, όχι γενικως].

Αλλά δεν απελπίζομαι κιόλας. Θα το βγάλουν σε ντι βι ντι; Ε; Πείτε μου τουλάχιστον αυτό!

alternative είπε...

Χθες γνώρισα και την καλή πλευρά της διαφήμησης. Ευτυχώς είχα όλη την πληροφορία που χρειαζόμουν, την ώρα έναρξης και το (κενού)περιεχόμενο.
Αν υπήρχε debate με τους υπόλοιπους που δεν θέλουν την εξουσία θα το έβλεπα.

ELvA είπε...

God afton Aten!

Ωστε εισαι και εσυ Tσαλ. οπαδος του ..å! Πολυ το ζηλευουν λοιπον το å μας,(που προφερεται 'ο'). Εμενα μ αρεσει και το γραμμα ø που χρησιμοποιουν Δανοι, Νορβηγοι,
(προφερεται 'ö').

Η σχετικη ψυχρούλα που σου ελεγα χθες, εγινε σημερα..κρυακι! Τωρα εχουμε μονο..10 C και ενω συμφωνω οτι οι αγκαλιές δεν θα πρέπει να εξαρτώνται από τον καιρό, τωρα η κατασταση τις απαιτει! LOL

Ha det så trevligt!
Kαναμε και λιγο μαθημα,τελικα ολο καποια Σουηδικα θα μαθεις!! ;)

Odyssey είπε...

τόσος κόπος για τέτοιο θέμα!
Πιο καλά τα ποστ χωρίς θέμα.

island είπε...

"οι πολιτικοί αρχηγοί επιχείρησαν να προσδώσουν στη διαδικασία έναν πιο ζωντανό χαρακτήρα, διανθίζοντας το λόγο τους με απευθείας αναφορές στον αντίπαλό τους." Αλήθεια πιστεύετε πώς αυτό ισχύει; Το μόνο που κατάφεραν είναι λίγη ξύλινη γελοιότητα. Και αρκετό κούνημα χεριών. Αλήθεια αυτό με τα χέρια, σε τί αποσκοπεί; Ποιό το νόημα να χαράζουν τα χέρια πολιτική;

Theodota είπε...

Καλημέρα Τσαλαπετεινάρι μου! Φανταστικοί οι μονομάχοι. Καλύτεροι από ότι στην πραγματικότητα. Θα προτιμούσα κορμάρες από playmobil. ;Eχουν κάτι τρελές φιγούρες μονομάχων, αν και δεν θα βρίσκαμε φιγουρίτσα από μπούλη, γιατί δεν υπάρχουν χοντρούλια playmobil...

Ελπίζω οι πολύ αθλητικοί ηγέτες μας να μην πάθουν κανένα από τα αθλητικά ατυχήματά τους. Ξέρεις τώρα, στραμπουληγμένα γονατάκια, σπασμένα παϊδάκια κλπ.

raz είπε...

οι υπόποιποι αρχηγοί, φαντάζομαι, είναι ήδη στα λιοντάρια...

Τσαλαπετεινός είπε...

tsalapeteinos: Εξοχότατε Κυβερνήτη της Νουμάντια, αν μου αποστείλετε 2-3 φωτογραφίες λεόντων θα χρειαστώ κανένα μισάωρο στο photo shop για να τα προσθέσω στις εικόνες.



Άνεργοι Δημοσιογράφοι : Με άλλα λόγια κι εσείς λέτε όπως και μερικοί από τους προλαλήσαντες: στα λιοντάρια!


ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ : Μαζί με τα λιοντάρια που ήδη μου παραγγείλανε να σας κάνω το χατίρι να βάλω κι ένα μικρό Νέρωνα- λέω να πάρω εικόνα από τη σειρά το BBC Εγώ ο Κλαύδιος.

Τσαλαπετεινός είπε...

sikofagos : Για ντι βι ντι δεν έχω ακούσει τίποτα. Αλλά μην απελπίζεστε σιορ Συκοφάγε. Κάντε λίγη υπομονή και στο μεταξύ μπορείτε να δείτε αποσπάσματα στο you tube – αν θέλετε μάλιστα να αναρτήσω μερικά στα σχόλια του μπλογκ σας. Μετά από τόσες μουσικές, ποιητικές, χορευτικές βραδιές που είχαμε τελευταία, ας έχουμε και μια πολιτική βραδιά, βρε αδελφέ. ;-)


alternative: Καλησπέρα! Επειδή αδικαιολόγητα απαντάω με μια μέρα καθυστέρηση το χθες που αναφέρεις είναι το προχθές, δηλαδή η επόμενη του debate ή κάνω λάθος. Έχω αρχίσει νε μετράω τις μέρες με τα δάχτυλα για να βρω άκρη. ;-)

Elva : Καλό το ø αλλά το å είναι πάρα που κομψό. Αποφάσισα και πάλι, όταν γράφω με το χέρι να βάζω αντί για τόνους λιοντάρια…ε συγνώμη μπερδεύτηκα με τα άλλα σχόλια…κυκλάκια ήθελα να πω. Καλό απόγευμα.

Τσαλαπετεινός είπε...

Odyssey : Ωχ! Μου φαίνεσαι πιο οργισμένος από τους άλλους που φωνάζουν «στα λιοντάρια!»

island : Οι χειρονομίες των πολιτικών αρχηγών και πώς αυτές αλλάζουν ανά δεκαετία μπορεί να αποτελέσει θέμα σοβαρής μελέτης.

Theodota : Νομίζω ότι τους κολακεύει η υφή της ακουαρέλας. Playmobil δεν έχω αλλά μου έχουν τάξει για δώρο τα Χριστούγεννα. Οπότε από τη νέα χρονιά θα πειραματιστώ δεόντως.


raz : Θα πρέπει να ρωτήσω τον κυβερνήτη της Νουμάντια- βλέπε tsalapeteinos για τον αδελφό μου πρόκειται- που έδωσε σε σχόλιο πιο πάνω εντολή για τους δύο, τί έχει αποφασίσει για τους άλλους πολιτικούς . Εγώ τι να σας πω, ένας υπάλληλος είμαι…;-)

demetrat είπε...

χαρά στο κουράγιο σου που ασχολήθηκες μαζί τους.
Τους είδα γιά λίγο, και μ' έπιασε ένα νευρικό γέλιο με τη γελοιότητα της όλης ιστορίας, .... ούτε κάν μία θλίψη.
καλημέρα νάχεις
δ

Τσαλαπετεινός είπε...

demetrat : Σε καλωσορίζω και εδώ- έχω ήδη απαντήσει στο σχόλιο σου στην επόμενη ανάρτηση. Εμένα το debate ξύπνησε μια καλλιτεχνική διάθεση ως αντίδραση. Την καλησπέρα μου.