Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Πού είσαι Αίσωπε;

 Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και αμοιβαίος. Πολύ σύντομα παντρεύτηκαν. Μετά από μερικά χρόνια όμως, ο Κινέζος έσυρε στα δικαστήρια την πανέμορφη γυναίκα του γιατί τα τρία παιδιά που γέννησε ήταν το ένα πιο άσχημο από το άλλο και ήταν βέβαιος ότι τον απατούσε. Υποβλήθηκαν σε τεστ DNA και αποδείχτηκε ότι και τα τρία ήταν δικά του.

 Καθώς ήταν κι εκείνος πολύ ωραίος άντρας, δεν υπήρχε καμία λογική εξήγηση. Ώσπου κάποιο τζιμάνι που είχαν βάλει οι δικηγόροι του να ερευνήσει την υπόθεση, ανακάλυψε ότι η ωραία σύζυγος υπήρξε τρομερά άσχημη -τέρας σωστό- αλλά ένας πλαστικός χειρουργός διόρθωσε έναντι 100 χιλιάδων δολαρίων τα σφάλματα της φύσης. Έτσι η πρώην άσχημη βρήκε σύζυγο τον ωραίο και πλούσιο Κινέζο.

 Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταδικαστική: η νυν ωραία έπρεπε να αποζημιώσει τον πρώην σύζυγο -στο μεταξύ είχε βγει και το διαζύγιο- με το ποσόν των 120 χιλιάδων δολαρίων γιατί τον εξαπάτησε.

 Το γεγονός συνέβη πριν από αρκετούς μήνες και σήμερα που το θυμήθηκα, με κάποια μάλλον άσχετη αφορμή, σκέφτηκα: τί κρίμα να μην ζει ο Αίσωπος.

Στη φωτο του Vincent Peters, η Du Juan

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.snopes.com/media/notnews/uglybaby.asp

agrampelli είπε...

Αχαχα! Καταπληκτικό...τα συγχρονα θαύματα,δεν εκτιμώνται γμτ :)

Τσαλαπετεινός είπε...

Ανώνυμε, σε ευχαριστώ!
Μύριζε η ιστορία αστικό μύθο -το έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα άκρη- οπότε, καλά έκανα που αναζήτησα τον Αίσωπο στο τέλος.

Τσαλαπετεινός είπε...

agrampelli: Άνθρακες ο θησαυρός, μα όπως οι περισσότεροι αστικοί μύθοι, έχει το ενδιαφέρον της αυτή η ιστορία.

;-)