Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Ευτυχία είναι...




…να φτάνεις εγκαίρως στο σινεμά



…να περιμένεις στην ουρά για εισιτήρια
με καλή διάθεση


…να βουλιάζεις στα καθίσματα
ενώ στην οθόνη παίζουν τα προσεχώς




…να απολαμβάνεις τη μαγική στιγμή που αρχίζουν
να χαμηλώνουν τα φώτα.




(Κι όλα αυτά ανεξάρτητα από την
ταινία που θα δεις.)


~ * ~

Μουσική: Sweet Lorraine, σύνθεση του Cliff Burwell
με τους Oscar Peterson και Count Basie

Και
bonus track…συνονόματο της ταινίας

32 σχόλια:

island είπε...

Ευτυχία είναι το τραγούδι εισόδου. Που με συνεπήρε και με σήκωσε και κατάφερα να διαβάσω το μισό άρθρο. Κάπου εκεί στο πιάνο χάθηκα σε μπαρ του Παρισιού την δεκαετία του 50, με την κάπνα να κόβεται με το μαχαίρι και την καρδιά να στάζει.

Άσχετο σχόλιο αλλά πιστέψτε με δεν ήθελα να είναι σπαμ...

vague είπε...

Εγώ πάντως απόψε, με τη φαεινή ιδέα που είχα, το έφαγα το παλτουδάκι μου (είδες τι παθαίνω για να μην το φοράω;).

Και αν αυτό μου είχε συμβεί στον εξώστη του "Αττικόν", ίσως και να μπορούσα να το προσπεράσω. Αλλά το να μου συμβεί στο "Έλλη", μόνο ευτυχία δεν ήταν.
:)

cloudsinthemirror είπε...

Εγώ θα σε συγχαρώ -περισσότερο από όλα- για τη μουσική σου επιλογή!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Δεν ξέρω αν λέγεται ευτυχία, αλλά οι
προσμονές έχουν περισσή αξία από τα ίδια τα γεγονότα.
Οι αναμονές, τα ταξίδια του μυαλού,
είναι πιο δυνατά από την πραγματικότητα που μπορεί και να σε προδώσουν.
Καλημέρα!

DonnaBella είπε...

η προσμονη αυτη καθεαυτη, η η περιρρεουσα ατμοσφαιρα της προσμονης?
σκεφομαι πως οταν ειμαι ερωτευμενη (αποσπασματικα ειτε ολοκληρωτικα), την προσμονη διαδεχεται παντα κατι πολυ ανωτερο απο την προσμονη. οταν δεν ειμαι, αυτο δεν συμβαινει.
πολυ γλυκια η ταινια, που την ειδα εν προσμονη, πριν 10 μερες, Αθηνα.
Καλημερες :-)

logia είπε...

ευτυχία είναι
αυτές οι μικρές καθημερινές στιγμές!!!
μπράβο σου

ELvA είπε...

Φανταστικη ταινια Τσαλ! :)

Eχω ακουσει τοσα καλα λογια και ελπιζω να τη φερουν εδω και σ εμας!
Αυτο που με ενθουσιαζει ιδιαιτερα σε τετοιες ταινιες ειναι η τοσο πετυχημενη συνεργασια μεταναστων και στον κινηματογραφο! Ετσι δεν μπορουσε η προταση σου να ειναι πιο επικαιρη, σε μια εποχη που στην Ελλαδα γινεται λογος για..
δημοψηφισματα! ;( Η επιτυχια της ταινιας και η συνεργασια μεταξυ των λαων ειναι η καλυτερη απαντηση σε τετοια σεναρια μισους...
Εχω,ομως, δει μια αλλη καταπληκτικη
ταινια του Akin, ''The Edge of Heaven'' που την προτεινω ανεπιφυλακτα! Την εχεις δει,μηπως;


Y.Γ
Εστω κι αν υπεραγαπω την Patti, προτιμω την οriginal version του ''Soul Kitchen''! Πως να το κανουμε; Ειμασταν big fan του Jim Morrison στο..νειατο μας! :))

Kram från Sverige!

συκοφάγος είπε...

Πετεινότατε

ευτυχείτε! [χμ,σαν το Αλκη Στέα, ακούστηκα...]

Χαιρομαι που ειναι καλός ο καιρός μαζί σας [αν διαβάζω σωστά την ανάρτηση]

να προσθέσω, με την άδειά σας παντα;

ευτυχία ειναι επίσης να πηγαίνεις στην ώρα σου στο κινηματογράφο, να στήνεσαι στην ουρά, να μην εχεις ωστόσο τελικά εισιτήριο γιατί εξαντλήθηκαν οι θεσεις, να χαμογελας και να πηγαίνεις σε ένα κοντινο cafe για να κανεις αυτό που έτσι κι αλλιώς θα εκανες όταν θα βυθιζόταν επιτέλους στα σκοταδια η αιθουσα: να κρατας πλεγμενο στο δικό σου το χέρι που αγαπας.

..........

Καλη ταινία, ήμουν προδιατεθειμένος για καλυτερο αποτέλεσμα ωστόσο. Σφιχτή πλοκή, ισογραμμικό χιούμορ, αρκετά στερεοτυπικό σενάριο, καλές ερμηνείες, προβλέψιμο αποτέλεσμα.

Ο Ακιν εχει δωσει πολυ καλα δειγματα σκηνοθετικης γραφής και ερμηνείας στο παρελθόν. Προτείνω ανεπιφύλακτα το "Ποτέ Μαζί"

Χαιρετώ

Sinnerman είπε...

αυτή η ευτυχία βλέπω απασχολεί πολλούς απο εμάς..!
Ευτυχία είναι να βλέπεις το κάθε τι σαν ένα κομμάτι της δικής σου ευτυχίας.
Πολύ όμορφη ταινία το soul kitchen, με ωραίες μουσικές κ ευχάριστη διάθεση. Επίσης Λάτρεψα την σοφίτα και την ιδιοκτήτρια :)

Yannis Tsal είπε...

Ευτυχία όλα τα ανωτέρω, και θα τη συμπληρώσω με δωρεάν κινηματογραφικά εισητήρια στους σινεφίλ εργάτες! Ζήτω η πολιτιστική επανάσταση! Χειρόνακτες εργάτες, εργάτες του πνεύματος και της τέχνης ενωμένοι!

ippoliti_ippoliti είπε...

Ευτυχία, πόσο δίκηο έχεις και δή στο Αττικόν.
Καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

...ευτυχία;:;;ό,τι αφουγκράστηκε η ψυχή.....ο νους ταξιδευτής...
...ό,τι μπόρεσε να δώσει φως, μέσα μας ..ό,τι ανατέλλει..και δείχνει την πορεία μας....προς την ΙΘΑΚΗ...

Talisker είπε...

Μα απολυτως συμφωνω!!


διοτι αν δεν εισαι ευτυχης δυσανασχετεις με τα παντα
-ποσο μαλλον με τις ουρες !

ενω αν εισαι απολαμβανεις τα παντα..

(συγγνωμη για το απλοικον του σχολιου αλλα εχω κρυφτει για να μην παρω ειστηρια του λαου απο τον ομογαλακτο που τα μοιραζει οπως εμεις το παντεσπανι πφφφφ..καταλαβαινετε τωρα..:::)))

μ είπε...

Καλή η ταινία Τσαλ;
καλημέρα

latecomer είπε...

Αν και με το "φτάνεις εγκαίρως" δεν τα πολυπάω καλά, θα συμφωνήσω με τα υπόλοιπα :Ρ

Τσαλαπετεινός είπε...

island : Δεν έχεις άδικο για το τραγούδι εισόδου… Είχα επιλέξει το Tickle Toe του Count Basie : http://www.youtube.com/watch?v=ooUUhsBsvU8 , αλλά τελευταία στιγμή διαπίστωσα μέσα σε καπνούς από τσιγάρα ότι το Sweet Lorraine, είναι πιο κοντά στην …ευτυχία.


Riski : Μάλλον δεν είχες περάσει να διαβάσεις το ποστ του φίλου μας του navarino με τίτλο «ΤΑ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ»: ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΚΡΑΞΙΜΟ!!!

Τελικά στις κριτικές ταινιών είναι καλύτερα να εμπιστεύεσαι τους φίλους παρά τους κριτικούς. Εγώ πάντως λέω να επιχειρήσω να τη δω…

Τσαλαπετεινός είπε...

clouds in the mirror : Σε ευχαριστώ…κι εγώ το χάρηκα πολύ, ειδικά γιατί το ‘ανακάλυψα’ την τελευταία στιγμή.


Γιαγιά Αντιγόνη: Η λέξη προσμονή, μου φέρνει στο νου την Πηνελόπη. Είναι μάλλον το συνώνυμο της προσμονής. Αναρωτιέμαι αν απογοητεύτηκε με την επιστροφή του αγαπημένου της μετά από είκοσι χρόνια πολέμου και περιπλανήσεων. Είναι κρίμα που δεν ξέρουμε τι έγινε μετά…

DonnaBella : «Αποσπασματικά ερωτευμένη»; Πώς το καταφέρνεις;

Τσαλαπετεινός είπε...

logia : Αρκεί να μπορούμε να εντοπίσουμε αυτές τις μικρές στιγμές και να τις εκτιμήσουμε. Μεταξύ μας, αυτή η ανάρτηση αποτελεί σθεναρή αντίσταση στην γενικότερη απαισιοδοξία, γκρίνια και μιζέρια.


Elva: Καλησπέρα Elva!
Η ταινία ''Soul Kitchen'' δεν είναι αριστούργημα αλλά όπως πολύ σωστά επισημαίνεις είναι πολύ σημαντική η Ελληνοτουρκική συνεργασία και για ένα επί πλέον λόγο: μας υπενθυμίζει έμμεσα ότι εκτός από χώρα υποδοχής είμαστε και χώρα… εξαγωγής μεταναστών.

Το ''The Edge of Heaven'' - την είδα δύο συνεχόμενες φορές σε dvd !!! – είναι εξαιρετική και λέω να την ξαναδώ σύντομα.

Υ.Γ. Σχεδόν πάντα η οriginal version είναι αυτή που μας αγγίζει περισσότερο, απλώς πρότεινα την εκδοχή της Patti γιατί νομίζω ότι είναι πιο κοντά στο ‘ύφος’ της play list.

Τσαλαπετεινός είπε...

συκοφάγος : Σιορ Συκοφάγε θα προσυπογράψω την λιτή πλην όμως περιεκτική κριτική σας- μάλιστα θα την αντιγράψω και θα την στείλω αυτούσια με ταχυδρομικό περιστέρι στον Χάνδακα από όπου μου ζητήθηκε. Το ‘Ποτέ μαζί’ που προτείνετε δεν το έχω δει αλλά σας υπόσχομαι ότι θα το αναζητήσω λίαν συντόμως.

Όσο για το άλλο θέμα που θίγετε…ξέρετε είμαι ολιγαρκής και περιορίστηκα σε πολύ απλά καθημερινά πράγματα. Εσείς όμως με αυτό το «να κρατας πλεγμενο στο δικό σου το χέρι που αγαπάς» φτάσατε την ευτυχία… στα άνω άκρα της!


Ωρίων ΄Δ : Αυτή η σοφίτα! Ένα καταπληκτικό loft με μια υπέροχη ένοικο. Αλλά και ο χώρος του μαγαζιού, εσωτερικά τουλάχιστον ήταν πολύ ωραίος. Μεταξύ μας…μου άρεσε κι η εφοριακός ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

tsalapeteinos: Ζήτω ο χρυσός Αιώνας! Ζήτω κι ο Περικλής, ο πρώτος που καθιέρωσε τα θεωρικά εισιτήρια στο θέατρο…

Αν καθιερωνόταν δωρεάν εισιτήρια για τους εργάτες για θέατρο και κινηματογράφο, μα την αλήθεια, θα αναζητούσα θέση εργασίας στη βαριά βιομηχανία. Αρκεί βέβαια να είχα ένα κάθε μέρα. ;-)


ippoliti_ippoliti : Χαίρομαι που συμφωνείς. Η οροφή αυτού του κινηματογράφου, είναι υπέροχη. Νομίζω ότι όλοι οι θεατές πριν αφοσιωθούν στην οθόνη, ρίχνουν κλεφτές ματιές ψηλά.

Τσαλαπετεινός είπε...

Ανώνυμος : Μα πέστε μου! Να σας λέω Σίρο Ρεδόνδο; Θα με κάνετε ευτυχισμένο αν συμφωνήσετε…


Talisker : Λατρεύω – και μη το θεωρήσετε διαστροφή- τις ουρές. Αν αφουγκραστείς για λίγο το γενικό κλίμα που επικρατεί, με μια ατάκα μπορείς να αντιστρέψεις την διάθεση των άλλων και να τους παρασύρεις. Κι ύστερα αρχίζει η κουβέντα οπότε δεν καταλαβαίνουν πότε έφτασαν στο ταμείο. Και το κυριότερο, έχουν σταματήσει να γκρινιάζουν.

(Αν επιθυμείτε δωρεάν εισιτήρια, ευχαρίστως θα μεσολαβήσω. Ελπίζω ότι ο αδελφός μου δε θα μου αρνηθεί)

Τσαλαπετεινός είπε...

Μανος: Καλησπέρα Μάνο! Η ταινία είναι συμπαθητική. Επέτρεψε μου να αντιγράψω- μια που συμφωνώ απόλυτα- λιτή κριτική προερχόμενη από το Ιόνιο Πέλαγος και να την αποστείλω στο Κρητικό. «Σφιχτή πλοκή, ισογραμμικό χιούμορ, αρκετά στερεοτυπικό σενάριο, καλές ερμηνείες, προβλέψιμο αποτέλεσμα.»


latecomer: Επειδή κι εγώ δεν τα πάω πολύ καλά με το ‘φτάνεις εγκαίρως’ όταν τα καταφέρνω είναι από μόνο του ευτυχία. ;-)

Ανώνυμος είπε...

...αύγουστος...1958..μια νέα φάλαγγα..η νούμερο οκτώ..''Σίρο Ρεδόνδο''...όνομα...ενός εκ των επιζώντων του GRANMA.....κάπως έτσι αρχίζει..μια πορεία προς το κέντρο του νησιού...κίνημα της 26 ιουλίου...
.......hasta la victoria siempre...

Theodota είπε...

Τσαλαπετεινέ, άσ'τα ψόφια. Έρως μου μυρίζεται και τι μου λες τώρα για ωραία καθίσματα και διαφημίσεις ευτυχίας! Λέγε, ποιο βρωμόπουλο σ'έμπλεξε με φτερά και πούπουλα;

cynical είπε...

Αν εριχνες κι ενα υπνάκο, χωμενος στα βελουδα και τα μεταξια, ε!, δεν θα ολοκληρωνες την ευτυχια σου;

Greek Rider είπε...

Τσαλαπετεινός, τι είπες τώρα!!.....Φοβερές οι φωτογραφίες και το κλίμα..

Μέσα στη βδομάδα θα πάω σινεμά!

Τσαλαπετεινός είπε...

Ανώνυμος : Για το κίνημα της 26 Ιούλιου κάτι έχω στα κιτάπια μου: Πρώτο μέρος εδώ http://tsalapetinos.blogspot.com/2009/07/movimiento-26-de-julio.html και δεύτερο : http://tsalapetinos.blogspot.com/2009/07/blog-post_27.html


Theodota: Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις! Οπότε δε μπορώ πλέον να κρύβομαι. Δες μια φωτογραφία της καλής μου: http://www.wildlifenorthamerica.com/ylang/el/Bird/Ring-necked-Duck/Aythya/collaris.html
Δεν είναι πανέμορφη; Το μόνο κακό είναι ότι δεν της αρέσει ο κινηματογράφος. Έτσι την άφησα για δυο ώρες με τις φίλες της στον Εθνικό Κήπο και εγώ πετάχτηκα στο Αττικόν για την ταινία.

Τσαλαπετεινός είπε...

cynical : Να κοιμηθώ στον κινηματογράφο; Εδώ δεν με έχει πάρει ο ύπνος ούτε στην τηλεόραση! Η ευτυχία μου ολοκληρώνεται με δύο συνεχόμενες προβολές με ένα μισάωρο διάλλειμα ενδιάμεσα. ;-)


Greek Rider: Καλώς μας ήρθες!
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Για τις φωτογραφίες όμως μέσα στην αίθουσα, πρέπει να ομολογήσω ότι με κατσάδιασαν.

Prokopis Doukas είπε...

Μα αυτό ήταν ταινιάρα... :-)

Τσαλαπετεινός είπε...

Prokopis Doukas: Πόσα αστέρια βάζεις;

Prokopis Doukas είπε...

Για το "Soul Kitchen"? 4... :-)

Coffeemug είπε...

Λατρεύω το σινεμά! Η ταινία ήταν έκπληξη για μένα. Νομίζω αδικήθηκε στα "προσεχώς". Πήγα με μισή καρδιά και έφυγα με καρδιά και μυαλό γεμάτα μουσικές και εικόνες. Από τις αγαπημένες μου απολαύσεις.