Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αίγυπτος: Στιγμές χωρίς λόγια


Marco Longari/AFP/Getty Images

Goran Tomasevic/Reuters

Patrick Baz/AFP/Getty Images

Emilio Morenatti/Associated Press

Emilio Morenatti/Associated Press

Emilio Morenatti/Associated Press

Chris Hondros/Getty Images

Egypt TV via APTN/Associated Press

Dylan Martinez/Reuters

Γιάννης Μπεχράκης Reuters

Amr Nabil/Associated Press

Tara Todras-Whitehill/Associated Press

Pedro Ugarte/AFP/Getty Images


Pedro Ugarte/AFP/Getty Images

 Γιάννης Μπεχράκης Reuters





όλες οι εικόνες από εδώ 

τα λόγια  εδώ, εδώ , εδώ

και εδώ 

12 σχόλια:

Άστρια είπε...

Συγκλονίζουν..
χωρίς άλλα λόγια!

Την καλησπέρα μου.

kovo voltes... είπε...

Το κλάμα αυτό στην προτελευταία, γεμάτο ξέσπασμα απο την απόγνωση και προσδοκία για αλλαγή...Δεν ξέρω αν θα έρθει η αλλαγή, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Και δεν μπόρεί να ζήσει χωρίς αγώνα...Άντε να δούμε ως πότε...

island είπε...

Οι επαναστάσεις μου αρέσουν αλλά δεν ξέρω και αν τις θέλω. Γιατί είναι περισσότερες οι πιθανότητες να "βρεθεί" ένας χειρότερος από τον προηγούμενο. Όχι ότι ο προηγούμενος με καλύπτει. Συνεπώς θα ήθελα μία άλλου είδους διακυνέρνηση, χωρίς εξουσιάρχη, πράγμα αδύνατον το κατανοώ. Αλλά δοκιμασμένο ελάχιστα και μη κατανοητό. Καινούριο ρε παιδί μου. Περιπετειώδες. Αμούστακο

Τσαλαπετεινός είπε...

Άστρια: Ούτε μια γεύση μπορούμε να πάρουμε για τη μέθεξη αυτών των ανθρώπων σήμερα. Κι ας είναι εξαιρετικές οι εικόνες. Καλό σαββατοκύριακο.


kovo voltes...: Μιλούσα τακτικά αυτές τις μέρες με έναν φίλο Αιγύπτιο που ήρθε πριν από μερικά χρόνια στην Ελλάδα για μεταπτυχιακά και παρέμεινε. Από την πρώτη στιγμή ο αποφασιστικός του τόνος μου έδωσε την εντύπωση ότι το καθεστώς δεν υπήρχε περίπτωση να παραμείνει για πολλές μέρες στην εξουσία. Ελπίζω ότι αυτή η αποφασιστικότητα θα διατηρηθεί ώστε η νέα εποχή που άρχισε σήμερα για την Αίγυπτο να είναι δημοκρατική.

Τσαλαπετεινός είπε...

island: Θα δανειστώ τα λόγια του Old Boy – το ποστ του είναι το τελευταίο λινκ με τα μπολτ γράμματα – για να απαντήσω: “... Εν πάση περιπτώσει στις αρχές του 2011 μια επανάσταση ξεκίνησε, φούντωσε και απέδωσε καρπούς. Όπως και αν αποδειχτούν αυτοί στο μέλλον, σήμερα είναι μια μέρα θριάμβου για τη δημοκρατία. Την αληθινή δημοκρατία..."

ippoliti_ippoliti είπε...

Μ'άρεσε τρομερά ο τρόπος που κάλυψες τα τεκταινόμενα. Και σ'ευχαριστώ γι αυτό.
Κι όσο κι αν αναρωτιόμουν κι εγώ συμφωνώ μαζί σου και με τον old boy ειδικά με ότι δανείζεσαι γι απάντηση στον/στην island
Kαλό απόγευμα

Yannis Tsal είπε...

Θα μου επιτρέψεις να προσθέσω στο φωτορεπορτάζ ένα σχετικό σκιτσάκι του Λατούφ!

Τηρήματα είπε...

Συγκλονιστικές οι εικόνες. Και τόσο αξιοσέβαστος ο αγώνας τους. Σημασία έχει ο σκοπός, τα μέσα και η γενναιότητα, νομίζω. Το αποτέλεσμα έρχεται κατόπιν.
Και μια δειλή ερώτηση, μεταξύ μας. Θα μπορέσει άραγε στο μέλλον ο αγώνας τούτος να αποτελέσει παράδειγμα; Λέω, βρε παιδί μου, αργότερα...Αν έρθουν δύσκολοι καιροί, λέω...

Theorema είπε...

Έχετε τον τρόπο, εξωτικό πουλάκι, να τα λέτε όλα χωρίς να μιλάτε, χωρίς μια λέξη καν. Υπάρχει μεγαλύτερη αρετή από αυτήν;

Εξαιρετική ανάρτηση. Εξαιρετικός σεβασμός. Σας ευχαριστούμε.

Τσαλαπετεινός είπε...

ippoliti_ippoliti: Ήταν ένα απλό κόπι πέιστ, το μόνο που μπορούσε να μ` αφήσει να κάνω η μεγάλη χαρά εκείνης της νύχτας για το αίσιο τέλος αυτής της εξέγερσης. Λέω αίσιο αλλά φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους 300 – αν δεν κάνω λάθος νεκρούς. Γι αυτό και η μία φωτογραφία, είναι εικόνα θύματος.

Tsalapeteinos: Φυσικά και το ρωτάς; Είδα και τα άλλά του σκίτσα για την Αιγυπτο. Ευχαριστώ...

Τσαλαπετεινός είπε...

Τηρίματα: Συγκλονιστικές εικόνες αλλά και πάλι φοβάμαι ότι δεν μπορούν να μας μεταφέρουν παρά μόνο μια ελάχιστη γεύση αυτών των στιγμών.
Τα παραδείγματα από τους Αιγύπτιους είναι πολλά. Τόσο κατά τη διάρκεια της εξέγρσης
όσο και μετά. Χθες έπιασαν να καθαρίζουν την πλατεία και τους τοίχους από αφίσες και γκράφιτι. Αν θα μπορέσουν να μας εμπνεύσουν...είναι μια ρητορική ερώτηση.


Theorema: Μα τέτοιες ώρες, ακόμα κι ένα τίτλο να ξεστομίζεις είναι άχαρο. Οι εικόνες άλλωστε τα λένε όλα. Και βέβαια δεν μπορώ να σας πω πόσο χάρηκα που ανάμεσα στα ονόματα των φωτογράφων είδα του Γιάννη Μπεχράκη και του Chris Hondros.
Καλή μας βδομάδα.

ΑΠΟΛΛΩΝ είπε...

Ας μη μιλάμε για πολιτεύματα (δημοκρατία) που ούτε κι εμείς δεν είμαστε ικανοί ν' αντιληφθούμε, πόσο μάλλον πολιτισμοί που δεν την γνώρισαν ποτέ.

Για ελευθερία, ναι !
Για δικαιοσύνη, ναι !
Για "ψωμί", ναι !

Όμως, παρατήρησα ότι οι Αιγύπτιοι κατέβηκαν στους δρόμους με τα χρώματα της Αιγύπτου.

Εδώ, τα χρώματα της Ελλάδος, μια μειοψηφία τα καπηλεύεται και μια άλλη τα "καίει" !

Εμάς ποια κοινή Ιδέα, ποιο κοινό Όραμα μας συνδέει πια ;

Βασικός μισθός στα 1.400 ευρώ ;

Θα 'θελα να γελάσω, αλλά είναι τόσο πικρό πια ...