Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Η δικιά μας Mary...


Η φετινή 83η Απονομή Όσκαρ φαίνεται να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας, μια που ανακαλύπτουμε ξαφνικά ότι εκτός του Γιώργου Λάνθιμου με τον Κυνόδοντα μια ακόμα συμπατριώτισσα μας είναι υποψήφια για το πολυπόθητο αγαλαματάκι. Η ελληνοαμερικανίδα ενδυματολόγος Μαρία Ζαφειροπούλου, Mary Zophres με καταγωγή από τα Ιωάννινα διεκδικεί το Όσκαρ για τα κοστούμια της ταινίας των αδελφών Κοέν, True Grit.


Οι άλλες υποψήφιες είναι, η περυσινή νικήτρα Sandy Powell, για την ταινία The Tempest -με τρία συνολικά Όσκαρ στο ενεργητικό της το 1999, το 2005 και το 2010- η βρετανή Jenny Beavan που σχεδίασε τα κοστούμια για την ταινία The King's Speech - επτά φορές υποψήφια και μια νικήτρια- η αμερικανίδα Colleen Atwood για τα κοστούμια της ταινίας Alice in Wonderland με δύο Οσκαρ το 2003 και το 2006 και επτά υποψηφιότητες και τέλος η ιταλίδα Antonella Cannarozzi για την ταινία Io sono l`amore, για πρώτη φορά υποψήφια, όπως και η δικιά μας Mary Zophres. 



Φωτο: Kevin Winter 



Μια χορταστική συνέντευξη της Mary Zophres στο You Tube.
Από το You Tube επίσης :  2011 Best Costume Design Oscar Nominees


update.



 Άλλη μια ελληνική υποψηφιότητα για τα φετινά Όσκαρ! Ο γάλλος συνθέτης Alexandre Desplat που υπογράφει τη μουσική για την ταινία The King's Speech - για τέταρτη φορά υποψήφιος– – είναι κι αυτός κατά το ήμισυ έλληνας. Η μητέρα του είναι από το Βόλο. 

14 σχόλια:

kovo voltes... είπε...

Άιντε να δούμε τι θα βγάλει αύριο η απονομή, αν και γνωρίζουμε καλά πόσο καλομαγειρεμένα είναι και αυτά τα βραβεία. "Ο λόγος του βασιλιά" σε πρώτο πλάνο σίγουρα...

Τσαλαπετεινός είπε...

kovo voltes... : Το φαντάζεσαι να ξημερώσει Δευτέρα με δύο Όσκαρ;

#FN$# είπε...

Καλά, τέλεια θα ήταν {για τα 2 όσκαρ} και μακάρι! Άντε να δούμε!

Τσαλαπετεινός είπε...

#FN$# : Δεν θα ήταν βέβαια σαν το Euro 2004 να μας βγάλει στους δρόμους να πανηγυρίζουμε, αλλά τα δύο Οσκαρ σίγουρα θα μας χαρίσουν αρκετά χαμόγελα.

Καλώς ήρθες

Ανώνυμος είπε...

πού τα ξεφυτρώνεις όλα αυτά βρε πουλάκι μου...!!!

Κ.Κ.Μ.

Τσαλαπετεινός είπε...

ΚΚΜοίρης: Μα για τη Μαίρη δε θα έβρισκα; Τη δικιά μας τη Μαίρη;

Σελιτσάνος είπε...

Περιμένω νά 'ρθει ο αδελφός σας να σας επαναφέρει στην τάξη.
(Αλήθεια,η Κούβα έχει υποψήφιο;)

Τζων Μπόης είπε...

Δεν διαβάζω συντελεστές αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση με το True Grit, ήταν το όμορφο απλοϊκό σενάριο, η ερμηνεία του Jeff Bridges, η φωτογραφία και το ενδυματολογικό της ταινίας, δηλαδή σχεδόν όλα.

Ειδικά το ενδυματολογικό ήταν το απόλυτο highlight της ταινίας.

Τσαλαπετεινός είπε...

Σελιτσάνος : Είδατε την ενημερωμένη έκδοση του ποστ με τον Αλέξανδρο που μάλιστα μιλάει και καλά ελληνικά;

Ο αδελφός μου θα περάσει αργά ως συνήθως, κάτι για Κούβα θα πει ή γενικώς για την Επανάσταση, θα καταφέρει να συνδέσει άψογα το σχόλιό του με το ποστ...εκτός κι αν δεν προκάνει γιατί άρχισε να διαβάζει το Βασιλιά Ληρ.

υ.γ.Αν θέλετε πάντως μπορώ να ψάξω εγώ για τις υποψηφιότητες της Κούβας.

Τσαλαπετεινός είπε...

Τζων Μπόης: Θα το δω απόψε και είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσω μια που οι ταινίες των αδελφών Κοέν είναι πάντα ιδιαίτερες.

Καλό σου βράδυ.

Ειρήνη Βεργοπούλου είπε...

Οι Ελληνίδες διακρίνονται στην ενδυματολογία, φαίνεται. Μην ξεχνάμε την Θεώνη Βαχλιώτη, που πέθανε πρόσφατα.
Μα ούτως ή άλλως, οι 'Ελληνες διακρίνονται στο εξωτερικό, όπου οι συνθήκες ευνοούν καλύτερα :-))

Καλή Κυριακή Τσαλαπετεινέ :-)))

Theorema είπε...

Ανέκδοτο στο τουίτερ.

Λέει η γιαγιά στον εγγονό της, την ώρα που βλέπουν τα Όσκαρ:
"Μακάρι να κερδίσει ο Άνθιμος, βρε παιδάκι μου, ο Άνθιμος!"
Ο εγγονός: "Λάνθιμος, γιαγιά, Λάνθιμος".
Η γιαγιά: "Ο Άνθιμος, σου λέω! Ο Άνθιμος. Που είναι και Χριστιανός".

Yannis Tsal είπε...

Σύμφωνα με το Wikipedia η μόνη κουβανική ταινία που προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερης Ξένης Ταινίας ήταν το περίφημο Fresa y Chocolate του Titon. Ομολογώ ότι δεν το ήξερα ότι η Κούβα συμμετέχει στη διαδικασία των Όσκαρ, θεωρούσα ότι λόγω του εμπάργκο ήταν αποκλεισμένη και σε αυτό το επίπεδο. Από το 1978 όμως στέλνει ταινίες προς αξιολόγηση. Επίσης το Buena Vista του Βέντερς ήταν υποψήφιο για καλύτερο ντοκυμανταίρ, ως διεθνής παραγωγή.

Τσαλαπετεινός είπε...

Ειρήνη Βεργοπούλου: Τελικά, οι άνεμοι δεν ήταν ούριοι για τις τρεις ελληνικές υποψηφιότητες. Μας νίκησαν η Αλίκη, το facebook και η Δανία του Βορά.
Καλως ήρθες Ειρήνη!


Theorema: Πετυχημένο! Κάπου το πήρε και μένα το μάτι μου. Τελικά όμως ούτε ο Άνθιμος, ούτε ο Λάνθιμος...


tsalapeteinos: Να σαι καλά αδελφέ μου που έψαξες και τελικά μπρούμε να δώσουμε στον κύριο Σελιτάνο μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη απάντηση. Εγώ πάλι δεν πρόκαμα γιατί είχα να καλύψω τα φετινά Όσκαρ.