Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Philip on stage

φωτο: Brigitte Lacombe

Στο έργο του Άρθουρ Μίλερ, "Ο θάνατος του εμποράκου" (Death of a Salesman του 1949), που ανέβηκε στο θέατρο Barrymore της Νέας Υόρκης το 2012 σε σκηνοθεσία Mike Nichols, ο Philip Seymour Hoffman στο ρόλο του Willy Loman.


φωτο: Sara Krulwich/The New York Times

Στο ρόλο του Ιάγου στον Σαιξπηρικό "Οθέλλο", που ανέβηκε το 2009 στο Skirball Center for the Performing Arts, σε σκηνοθεσία Peter Sellars. ( Οθέλλος ο John Ortiz και η Jessica Chastain στο ρόλο της Δυσδαιμόνας) 

φωτο: Sara Krulwich/The New York Times

Το 2007 στο Public Theater, ο Philip Seymour Hoffman με τον John Ortiz, στο έργο του Bob Glaudini, "Jack Goes Boating" -μια ρομαντική κομεντί που γράφηκε την ίδια χρονιά. Την σκηνοθεσία υπέγραφε ο Peter DuBois. Τρία χρόνια αργότερα το θεατρικό, έγινε ταινία με τον ίδιο τίτλο, την οποία σκηνοθέτησε  Hoffman και έπαιξε το ρόλο του Jack.

φωτο: Sara Krulwich/The New York Times

"Το μακρύ ταξίδι της μέρας μέσα στη νύχτα" (Long Day’s Journey Into Night) του Ευγένιου Ο` Νηλ, ανέβηκε το 2003 Plymouth Theater στο Broadway σε σκηνοθεσία του Robert Falls. Εκτός του Philip Seymour Hoffman, έπαιζαν η Vanessa Redgrave, ο Robert Sean Leonard, ο Brian Dennehy και η Fiana Toibin.
 
φωτο:Michal Daniel

Η παράσταση του "Γλάρου" ("The seagull") του Α. Π. Τσέχοφ ανέβηκε το καλοκαίρι του 2001, στο θέατρο Delacorte που βρίσκεται στο Central Park και είναι περισσότερο γνωστό ως The Public Theater's Free Shakespeare in the Park. Η σκηνοθεσία ήταν του Mike Nichols και έπαιζε ένας μοναδικός θίασος: η Meryl Streep, ο Kevin Kline, ο Christopher Walken, ο Philip Seymour Hoffman (στο ρόλο του Κονσταντίν Γαβρίλοβιτς Τρέπλιεφ), η Natalie Portman,η Marcia Gay Harden, ο John Goodman, ο Larry Pine, η Debra Monk και ο Stephen Spinella. Η είσοδος για το κοινό, όπως σε όλες τις παραστάσεις αυτού το καλοκαιρινού φεστιβάλ, ήταν ελεύθερη. 


Φωτο:  Joan Marcus

Είκοσι χρόνια μετά από την παγκόσμια πρώτη του έργου του Sam Shepard, "True West",  το 2000, ανέβηκε στο Circle In The Square theatre στο Broadway σε σκηνοθεσία του Matthew Warchus. Ο Philip Seymour Hoffman  και ο John C. Reilly επωμίστηκαν τους δυο πρωταγωνιστικούς ρόλους των αδελφών  Austin και Lee.  Για την ερμηνεία του  ο Hoffman ήταν υποψήφιος για το βραβείο Tony. 

Φωτο:  Joan Marcus

Το έργο "The Author's Voice" του Richard Greenberg ανέβηκε τον Μάιο του 1999 σε σκηνοθεσία της Evan Yionoulis στο Greenwich House Theater.

 
φωτο: Sara Krulwich/The New York Times

Το έργο της Emily Mann, “Greensboro: A Requiem " ανέβηκε τον Φεβρουάριο του 1996, στο θέατρο Mc Carter στο Princeton στο New Jersey, σε σκηνοθεσία του Mark Wing-Davey. 

Philip Seymour Hoffman 1967-2014


1 σχόλιο:

ολα θα πανε καλα... είπε...

Διάβασα σε ένα blog ότι νιώθει - λέει η γράφουσα - οργή επειδή ο P.S.Hoffman "τα είχε όλα" και τα σκάτωσε στη ζωή του με αυτήν την τελευταία του πράξη, ότι οι ηθοποιοί είναι γενικά άπληστοι και κενοί, κλπ. κλπ. Κάπως έτσι. Αλλά εγώ νιώθω μόνο συμπόνια - γιατί οργή; - για κάποιον που είναι φανερό ότι πάλεψε από πολύ νωρίς με τους δαίμονές του και αναλογιζόμενη τη μοναξιά και την απελπισία του μέσα σε τόσα φώτα...Και, εν πάση περιπτώσει...τι θα πει η έκφραση ότι "τα είχε όλα"; Ποια είναι τα όλα; Είναι αυτά, άραγε, ικανή και αναγκαία συνθήκη για να αισθανθεί κάποιος (σκεπτόμενος και ευαίσθητος)άνθρωπος πλήρης; Πώς μπορείς να νιώσεις οργή όταν βλέπεις ότι απλώς δε μπόρεσε να βγει αλώβητος και ατσαλάκωτος απ' ό,τι κρυφά του έτρωγε την ψυχή;
Αυτά και άλλα πολλά...

Καλό βράδυ Τσαλαπετεινέ.

Γεωργία.