Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Οκτώ μωρά

Αντιγράφω από το Ξεblogάρισμα...


Τα εγκαταλελειμένα του 'Αλεξάνδρα'
Υπάρχει ανάγκη σε ρούχα για μωρά που έχουν εγκαταλειφθεί στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας.Τα 8 μωράκια ηλικίας 1-12 μηνών που δυστυχώς οι γονείς τους έχουν εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας χρειάζονται ρουχαλάκια, πετσετούλες, σαλιάρες και κουβερτούλες για να ζεσταθούν. Προφανώς δεν έχει μεριμνήσει κανείς γι' αυτά τα 8 αγγελούδια εκτός από τις νοσηλεύτριες που κάνουν ό, τι μπορούν...Εν όψει λοιπόν των Χριστουγέννων ας κάνουμε όλοι μία καλή πράξη γι' αυτά τα μωρά και ας τους προσφέρουμε το ελάχιστο πουμπορούμε με όλη μας την αγάπη. Τα ρουχαλάκια μπορούμε να τα πάμε στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας, στο κεντρικό κτίριο, 1ος όροφος στη νοσηλευτική υπηρεσία για τα εγκαταλελειμμένα μωρά. Εκείνα ήδη μας το ανταποδίδουν με το πιο γλυκό χαμόγελό τους!Πληροφοριες: Νοσοκομειο "Αλεξανδρα"
Βασ. Σοφίας 80
Τ.Κ 115 28
Τηλεφωνικό Κέντρο: 213-2162000,210-3381100
Aριθμος μωρων: 8 (3 κοριτσακια και 5 αγορακια)
Hλικιες: 1-4 μηνων και 1 ετους
Αναγκαια: πετσετουλες, σαλιαρες, κουβερτες και ρουχαλακια -για τις ηλικιες αυτες μονο-και οποιος θελει παιχνιδακια.Οσοι μπορουν και θελουν ας χρησιμοποιησουν το συγκεκριμενο κειμενο για να ενημερωσουν ολους οσους μπορουν και θελουν να προσφερουν εστω και μια κουβερτουλα ή ενα φορμακι.


Η φωτογραφία από εδώ.
Ακούτε τη μουσικη της προηγούμενης ανάρτησης

13 σχόλια:

katerina είπε...

Πήγα την Δευτέρα στο Αλεξάνδρα. Και ευτυχώς προνοησα να πάρω τηλέφωνο πριν πάω. Ειχαν ήδη κατακλυστεί απο πράγματα. Το μόνο που μου ζητησαν ήταν πάνες. Και τις πήγα. Και θέλω να πω δυο πραγματα.
Το ένα... μα πως προσλαμβάνουν νοσηλευτριες στο νεογνολογικό του Αλεξάνδρα; Πως έχουν βρεί τις πιο όμορφες, χαμογελαστές, γλυκειες και ...υπέροχες, έτσι σαν γλυκεια σοκολάτα, γυναικες που έχω δει μαζεμένες;

Το δευτερο είναι... ότι ακόμα ακουμε, ακόμα προσφερουμε. Κοσμοσυρροή μου είπε η προισταμένη. Κόσμος, πολύς κόσμος, πηγε απο την πρωτη στιγμή και προσφερε...

Ατυχα τα μωρουλίνια. Άτυχα πλασματάκια, που θα τραβήξουν ανηφορικό και ζορικο δρόμο. Αλλά μέσα στην ατυχία τους τυχερά. Τα πιο γλυκά, ...σοκολατενια μαθές χαμογελα, τα πιο τρυφερά χέρια, έστω και ...ξενα, τα κρατουν αγκαλιά. Αν κάποιον θα χειροκροτουσα, άν κάποιον θα ευχαριστουσα, θα ήταν αυτές τις γλυκειες, χαμογελαστές νοσηλευτριες, που χαριζουν τόσο απλοχερα, σπαταλα λες, την στοργή, την προσοχή και την αγκαλιά τους.

...Η καλωσύνη των ξένων...

cynical είπε...

Καλησπερα Τσαλαπετεινε,

μια φιλη που πήγε, της ειπαν οτι χρειαζονται πιο πολύ πάνες! Οσες και να υπάρχουν, χρησιμες θα ειναι.

logia είπε...

μπράβο, Τσαλαπετεινέ, που δίνεις δημοσιότητα στο θέμα!!!!
θα το βάλω και στο μπλογκ μου

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Πω πω ανατρίχιασα....

Οχι, ούτε πάνες δεν χρειάζονται, γονεις χρειάζονται οι ψυχούλες μου, γονεις κι αγάπη.....

ELvA είπε...

Πρωτα πρωτα να ενα μπραβο σε οσους προβαλλουν το θεμα και κινητοποιουν κοσμο! Μετα πιστευω οτι εκτος απο την υλικη βοηθεια, πανες κλπ.που σιγουρα χρειαζονται,
καλο θα ηταν να βρεθουν οσο πιο γρηγορα γινεται καλοι ανθρωποι, που προθυμα θα υιοθετουσαν τα μωρακια, ωστε να μην χρειαστει να μεγαλωσουν σε ιδρυματα.
Δεν αμφιβαλλει κανεις οτι η αγαπη των νοσηλευτριων ειναι πολυτιμη, αλλα τα παιδια χρειαζονται πανω απ ολα γονεις, σπιτικη αγαπη και φροντιδα.
Μακαρι να γινει το καλυτερο γι αυτα και μακαρι να παρακαμφθουν τα ...γνωστα εμποδια, στην Ελλαδα,(μεγαλη γραφειοκρατια, κλπ)

Καλο σου βραδυ Τσαλ.

Theodota είπε...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με την Elva. Η δική μας αγάπη είναι μεγάλη, αλλά θα είναι πάντα μακρινή. Αυτά τα μικρούλια χρειάζονται μια οικογένεια τώρα, όχι σε δυο ή τρια χρόνια. Είναι καλύτερα να μείνουν σε ίδρυμα, επειδή οι υποψήφιοι θετοί γονείς πρέπει να περάσουν από χίλια κύματα για να τα πάρουν αγκαλιά;

Όσο υπάρχει ανεργία, κυνηγημένοι μετανάστες και οικονομικό ζόρι, τόσο περισσότερα παιδιά θα εγκαταλείπονται σε μαιευτήρια, φανάρια και ιδρύματα. Και όλο περισσότεροι άτεκνοι γονείς θα ζουν με τη μοναξιά τους και την αγωνία για ένα παιδάκι. Δεν μπορεί σε αυτές τις δυο μοναξιές να σταματήσει το κράτος να βάζει τοίχο;;;;;;

Pink_Fish είπε...

τυχαία βρέθηκα να περιηγούμαι στο blog σου. Θα το αναρτήσω και στο δικό μου blog

theorema είπε...

Συγκινητική χειρονομία, σπάνιο πουλί. Μακάρι να την έκανε ο καθένας. Ζώντας μακριά, δεν ήξερα. Νομίζω πως θα τυλίξω ένα ωραίο πακέτο και θα στείλω, έστω κι από μακριά, μια δήλωση παρουσίας στους μικρούς αυτούς ανθρώπους.
Να είσαι καλά.

loulou είπε...

ΝΑσαι καλα! Το εκανα αντιγραφη.Ρουχαλακια θα βρουν ευκολα,μια ζεστη αγκαλια ομως θα βρουν αραγε???

Καλο απογευμα. Loulou

Coffeemug είπε...

Για τους φίλους που τυχόν δεν γνωρίζουν, δυστυχώς τα περισσότερα από τα μωρά και παιδιά που υπάρχουν στα κάθε είδους, "ιδρύματα" από μαιευτήρια, ορφανοτροφεία, κέντρα υποδοχής παιδιών και ότι σας έρχεται στο μυαλό, το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών δεν γίνεται να υιοθετηθεί για νομικούς λόγους. Οι γονείς υπάρχουν και χρειάζεται η συναίνεσή τους φυσικά. Αυτή είναι η πλευρά που ίσως δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή. Η άλλη είναι φυσικά ο μη αποτελεσματικός τρόπος της όλης διαδικασίας υιοθεσίας που διαρκεί πάνω από 7 χρόνια...και έτσι οδηγούμαστε αναγκαστικά στις άλλου είδους υιοθεσίες που γίνονται σε μισή μέρα και η νομική τους διαδικασία κρατάει μόνο 1 χρόνο.

Τσαλαπετεινός είπε...

katerina : Σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την ανταπόκριση από την επίσκεψή σου στο Αλεξάνδρα. Χαίρομαι που ήδη κάποιοι κινητοποιήθηκαν και κυρίως για το προσωπικό, που χαρίζει απλόχερα την αγάπη και τη φροντίδα του στα παιδιά. Και σε καλωσορίζω.

cynical : Να υποθέσω ότι η φίλη σου που πήγε στο Αλεξάνδρα είναι η katerina; Αν πέφτω έξω, θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα, γιατί θα είναι περισσότεροι αυτοί που ανταποκρίθηκαν.

logia : Μια ανάρτηση είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε…σε ευχαριστώ που αναδημοσιεύεις και εσύ το θέμα.

Τσαλαπετεινός είπε...

katerina : Σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την ανταπόκριση από την επίσκεψή σου στο Αλεξάνδρα. Χαίρομαι που ήδη κάποιοι κινητοποιήθηκαν και κυρίως για το προσωπικό, που χαρίζει απλόχερα την αγάπη και τη φροντίδα του στα παιδιά. Και σε καλωσορίζω.

cynical : Να υποθέσω ότι η φίλη σου που πήγε στο Αλεξάνδρα είναι η katerina; Αν πέφτω έξω, θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα, γιατί θα είναι περισσότεροι αυτοί που ανταποκρίθηκαν.

logia : Μια ανάρτηση είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε…σε ευχαριστώ που αναδημοσιεύεις και εσύ το θέμα.

Τσαλαπετεινός είπε...

Pink_Fish : Καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ για την αναδημοσίευση. Καλό βράδυ και καλές γιορτές.

theorema: Μια ανάρτηση είναι η ελάχιστη κίνηση. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς τέτοια «θέματα» βγαίνουν στην επιφάνεια μόνο τις μέρες των γιορτών και τον υπόλοιπο χρόνο τα «ξεχνάμε». Καλό σου βράδυ, εκεί μακριά…


loulou : Καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ για την αναδημοσίευση.


coffeemug : Γενικά οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι οι υιοθεσίες είναι χρονοβόρες, γι αυτό σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις στο σχόλιό σου. Καλό βράδυ.