Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Παραμονή Εκλογών



-Φτάνει βρε παιδί μου! Τι θα τις κάνεις τόσες εικόνες;
-Ε! κάπου θα χρειαστούν.

(Και να που χρειάστηκαν)


Συνάντησα τον εκλογολόγο Ηλία Νικολακόπουλο ένα μεσημέρι του περασμένου Δεκέμβρη -προ blog εποχή- στην οδό Ακαδημίας. Έτυχε να έχω μαζί μου μηχανή και τον φωτογράφισα κρυφά. Με πήρε όμως είδηση και αντέδρασε με πολύ ήπιο τρόπο. Ανεβάζω σήμερα μια από αυτές τις εικόνες που έβγαλα τότε, μια που αύριο θα είναι η μέρα του. Και η δική μας βέβαια. (Του κυρίαρχου λαού εννοώ)


Μουσική: Run on (God's Gonna Cut You Down) στη διασκευή του Moby, από το άλμπουμ Play


14 σχόλια:

συκοφάγος είπε...

Πετεινοτατε

προβληματισμένο τον βλέπω.
να είναι που ήταν ο Δεκέμβρης τέτοιος;
να είναι που είναι η Αθηνα τέτοια;
να είναι που οσμιστηκε εκλογές από τότε;

Εν όψει των επόμενων [οψέποτε] εκλογών, να παραγγείλω κάτι σε δημοσκόπο Δημήτρη Μαυρο; [αλλά και σε άλλο χρώμα, δεν με πειράζει]

Ερρωσθε

apos είπε...

Για τον Ηλία Νικολακόπουλο δύο πράγματα να πω:
1. Πραγματικός δάσκαλος στο Πανεπιστήμιο. Δεν είχε κόμπλεξ να σου βάλει 10.
2. Αξίζει να διαβάσετε (εσύ Τσαλαπετεινέ το έχεις κάνει, είμαι σίγουρος) το βιβλίο του "Η καχεκτική δημοκρατία" (εκδ. Πατάκης)

Καλή μας ψήφος.

μ είπε...

Να σου πω Τσαλ πρόσεχε, είδες τι έκανε ο Τεν Κάτε στο Ρουμάνο εικονολήπτη!

καλό σ/κ!

Prokopis Doukas είπε...

Χαχα. Σα να τον έπιασες στον ύπνο. Είναι πάντως σοβαρός και καλλιεργημένος άνθρωπος - με εξαιρετική δουλειά στην ανάλυση...

Τσαλαπετεινός είπε...

sikofagos : Λίγο ο αιφνιδιασμός και περισσότερο ο Δεκέμβρης γεννήσανε το προβληματισμένο ύφος που σωστά παρατηρήσατε αγαπητέ Συκοφάγε. Η μόνη οσμή εκείνης της μέρας πάντως ήταν τα δακρυγόνα που είχε ποτιστεί η πόλη και τα καμένα.

Παραλαμβάνω την παραγγελία σας για ένα ακόμα δημοσκόπο, αλλά να ξέρετε ότι και να ζητήσουμε κάτι συγκεκριμένο από τους αλιείς τελικά θα μας φέρουν ότι έπιασαν τα δίχτυα τους τη μέρα που βγαίνουν για ψάρεμα.


apos : Ε, δεν το περίμενα ότι θα περάσει και φοιτητής του και μάλιστα ένας από τους καλούς που πήραν το δεκάρι από το δάσκαλο. ;-)

Θα σε απογοητεύσω πάντως, αλλά ελπίζω να είναι η τελευταία φορά: δεν έχω διαβάσει το βιβλίο του "Η καχεκτική δημοκρατία" το οποίο μπήκε ήδη στη λίστα. Σε ευχαριστώ που αναφέρεις και τον εκδοτικό οίκο.

Τσαλαπετεινός είπε...

Μάνος : Έχεις δίκαιο Μάνο, αλλά λάβε υπ` όψη ότι πλέον έχω τα φτερά και μπορώ να ξεφύγω από τις κακοτοπιές πιο εύκολα απ` ότι στην προ blog εποχή. Καλό απόγευμα και καλή ψήφος για αύριο!


Prokopis Doukas: Μη γελάς καθόλου! Από όλους τους συναδέλφους bloggers μόνο εσύ κινδυνεύεις να αιφνιδιαστείς και να πιαστείς στον ύπνο από ένα αναπάντεχο κλικ. ;-)

Από ότι μάθαμε κι από τον apos είναι και καλός δάσκαλος…

Ανώνυμος είπε...

"Βάλαμε σε εφαρμογή αποφασιστικό σχέδιο(!) για την ασφάλεια της ζωής(!!!)και της περιουσίας του πολίτη(!!!)"

Κώστας Καραμανλής η τελευταία(?) μπούρδα 2/10/2009

ΣτΣ: Σωστά! Ο θάνατος (όπως προτιμάς να χαρακτηρίζεις την εν ψυχρώ δολοφονία) ενός 15χρονου παιδιού βοήθησε στην εφαρμογή αυτού του αποφασιστικού και μεγαλόπνοου σχεδίου.

Τσαλαπετεινός είπε...

Άνεργοι Δημοσιογράφοι: Ουπς!
Αυτό το σχόλιο έχει τη σφραγίδα του αγαπητού john Black!!!

http://mementumvivere.blogspot.com/2009/10/blog-post_2371.html

Yannis Tsal είπε...

Ο μεγαλύτερος δημοσκόπος ο κυρίαρχος λαός!

Σημαντικό εργαλείο οι δημοσκοπήσεις, αλλά τα τελευταία χρόνια αξιοποιούνται περισσότερο για να δημιουργήσουν παρά να αναλύσουν το πολιτικό κλίμα.

ELvA είπε...

Συμφωνω με τον tsalapeteino για τις δημοσκοπησεις και ελπιζω καποτε να καταλαβει ο κοσμος το συμφερον του και να σταματησει να ψηφιζει βασει των δημοσκοπησεων...
(Γιατι εχω την αισθηση οτι θα ξαναπω το ιδιο πραγμα και την επομενη φορα που θα εχουμε εκλογες;)

Καλo βραδυ και καλη ...φωτιση! ;)

masquerade είπε...

Τι εκλογές, τι Γιουροβίζιον...
Ψηφίζουμε!
Και οι ψηφοφορίες πρέπει να έχουν σασπένς. Κάτω οι δημοσκοπήσεις λοιπόν, κι όποιος είναι μάγκας, ας κάτσει μέχρι το πρωί να δει το αποτέλεσμα.
Έτσι για να φανεί ποιον πραγματικά ενδιαφέρει το θέμα...

Τσαλαπετεινός είπε...

tsalapeteinos: Έχεις απόλυτο δίκαιο!

Σε ένα μεγάλο βαθμό πάντως είναι στο χέρι μας να διακρίνουμε πότε οι δημοσκοπήσεις γίνονται από εργαλείο ανάλυσης, εργαλείο δημιουργίας κλίματος.


Elva : Καλημέρα από την ηλιόλουστη Αθήνα. Σε ευχαριστούμε για την ευχή. Νομίζω ότι μας χρειάζεται η φώτιση- για να μη μετανιώνουμε μετά. (Πριν από λίγο έμαθα ότι ψηφοφόρος μόλις είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, μετάνιωσε και ζήτησε να βγάλουν το ψηφοδέλτιο από την κάλπη για να ξαναψηφίσει! Νομίζω ότι κατέχει ρεκόρ. Κανένας δεν έχει μετανιώσει για την επιλογή του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα)



masquerade : Μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Μερικοί από τους μετέχοντες στη Γιουροβίζιον είναι πολύ πιο σοβαροί από πολλούς υποψήφιους πολιτευτές. ;-)

Συμφωνώ με το σασπένς… Φέτος πάντως θα ξέρουμε με ακρίβεια 0,2% το αποτέλεσμα από τις 10 το βράδυ.

u-hoo / gianniskafatos είπε...

τον ειχα κι εγω καθηγητή στο πανεπιστημιο! από τους πολύ καλούς!!!
δάσκαλος!!!
τώρα βλεπόμαστε στο μεγκα, πάντα μες στην τρεχάλα!!!

Τσαλαπετεινός είπε...

u-hoo / gianniskafatos : Α! πρέπει να μας πεις και τους βαθμούς που σου έβαλε, όπως κι ο apos πιο πάνω. ;-)

Τώρα που τελείωσαν οι εκλογές και θα χαλαρώσει κάπως, όταν τον δεις ζήτησέ του συγνώμη από τον Τσαλαπετεινό που τον αιφνιδίασε εκείνη τη μέρα.