Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Μια χάρη...



Οκτώ μήνες και δέκα μέρες, εκατόν επτά αναρτήσεις, εβδομήντα εννιά μουσικά κομμάτια και μερικά bonus tracks- όχι δεν είναι επετειακή ανάρτηση, δεν είναι καν η ανάρτηση που προοριζόταν για σήμερα...Θέλω να σας ζητήσω μια χάρη, γι αυτό αρχίζω έτσι. Μια μεγάλη χάρη.

Έλαβα χθες αυτό το mail που θα δείτε παρακάτω και θέλω να σας παρακαλέσω και ψάξετε στα ράφια σας και αν βρείτε διπλά βιβλία, ή βιβλία που δε σας είναι απαραίτητα, να κάνετε ένα μικρό δεματάκι και να τα στείλετε στον Ελαιώνα Θηβών. Κάποιες τα έχουν ανάγκη για να.. ‘δραπετεύσουν’.


Το mail

Το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών θα σας ήταν ευγνώμον αν μας προτιμούσατε στο…χάρισμα των βιβλίων σας!
Έχουμε δανειστικές βιβλιοθήκες σε κάθε πτέρυγα με πολύ μεγάλη χρήση από τις γυναίκες- κρατούμενές μας. Και κάθε φορά τρομάζουμε να βρούμε πόρους για να αγοράσουμε καινούρια. Έτσι στηριζόμαστε κυρίως σε δωρεές φίλων και γνωστών. Μόνο που δε μπορούμε να έρθουμε να τα παραλάβουμε. Αν θελήσετε να μας προτιμήσετε και μπορείτε να μας τα στείλετε, η διεύθυνσή μας είναι:


Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών
Ελαιώνας Θήβας 32 200
Υπ` όψιν κ. Κοσμάτου Ευάγγελου, ψυχολόγου.



Ξέρω ότι όταν πέφτουν παρόμοιες αγγελίες στα χέρια μας, νοιώθουμε συγκίνηση τη στιγμή που τις διαβάζουμε, ξεσηκωνόμαστε, αποφασίζουμε να κάνουμε την κίνηση, αλλά μετά κάτι συμβαίνει, περνάνε δυο- τρεις μέρες και το ξεχνάμε. Για χατίρι μου, μην το αμελήσετε…


Μουσική: Down To The River To Pray, της Alison Krauss από την ταινία του Joel Coen
O Brother, Where Art Thou?


Η φωτογραφία από εδώ.
bonus track, Wrapped Up In Books απο τη masquerade

27 σχόλια:

vague είπε...

Το φανερά έντονο ενδιαφέρον σου, με συγκίνησε πολύ (και το εννοώ).

Θα στείλω βιβλία στα κορίτσια. Να είσαι βέβαιος.
Σε φιλώ.

Τσαλαπετεινός είπε...

Συνοδοιπορος: Να σαι καλά! θα προσπαθήσω να μάθω τί είδους βιβλία τους χρειάζονται. Σίγουρα πάντως η λογοτεχνία είναι ευπρόσδεκτη.
Καλή βδομάδα να `χουμε!

maximus είπε...

Θα ψάξω αγαπητέ. Που να το 'ξερα και πέταξα πολλά πριν λίγους μήνες.

Καλη σου μέρα

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

Πράγματι πολύ συγκινητικό! Και το γεγονός ότι υπήρξε η πρωτοβουλία για τις δανειστικές βιβλιοθήκες και κυρίως το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Βιβλία θα στείλω, το είπα και σε φίλους και μάλιστα θα το κοιτάξουμε μήπως μπορέσουμε να΄κανονίσουμε μια "χορηγεία" από κάποια βιβλιοπωλέία ή /και εκδοτικούς οίκους!
Αν θελεις μπορείς να επικοινωνήσουμε για λεπτομέρειες. (το μειλ μου ειναι στο προφίλ μου στο μπλόγκ)
Σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

b|a|s|n\i/a είπε...

στην προκειμένη μόνο βιβλία χρειάζονται; η βιβλιοθήκη μου μόνο βιβλία δεν έχει. αξιέπαινη πρωτοβουλία. καλημέρα σου!

Σελιτσάνος είπε...

Υπολογίστε κι έμενα.

μ είπε...

"Έχουμε δανειστικές βιβλιοθήκες σε κάθε πτέρυγα με πολύ μεγάλη χρήση από τις γυναίκες- κρατούμενές μας".

Πόσο με χαροποίησε αυτή η πρόταση.

Μπράβο ρε Τσαλ, ωραία πρωτοβουλία.

masquerade είπε...

I will say a prayer, just while you are sitting there
I will wrap my hands around you
I know it will be fine
We‚ve got a fantasy affair
We didn’t get wet, we didn’t dare
Our aspirations, are wrapped up in books
Our inclinations are hidden in looks
Wrapped Up in Books - Belle & Sebastian

Spy είπε...

Διπλά βιβλία δεν έχω. Και δεν μπορώ να αποχωριστώ ποτέ κανένα από αυτά που έχω.

Θα αγοράσω όμως μερικά και θα τα στείλω. Είναι το ελάχιστο που μπορώ.

Τσαλαπετεινός είπε...

MAXIMUS: Δεν το πιστεύω ότι πέταξες βιβλία!!!
Μπορείς να τα χαρίσεις σε γνωστούς, να τα δώσεις σε βιβλιοθήκες, να τα πουλήσεις στο Μοναστηράκι, ή κάτι που έχω κάνει παλιότερα να τα αφήσεις σε ένα παγκάκι κι όποιος θέλει να τα πάρει…(τα βιβλία περιττό να σου πω ότι εξαφανίστηκαν σε δέκα λεπτά)



ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ : Έστειλα ήδη ένα μεηλ στον Καστανιώτη και χάρηκα πολύ γιατί μου απάντησαν αμέσως ότι θα φροντίσουν να στείλουν βιβλία. Θα κάνω το ίδιο και με μερικούς άλλους εκδοτικούς οίκους. Στο μεταξύ από τον κύριο Συκοφάγο έμαθα για τις εκστρατείες που έχει από καιρό ξεκινήσει το ξεblogάρισμα.
http://xeblogarisma.blogspot.com/2008/09/5.html οπότε μπορούμε αν θέλουμε να τους βοηθήσουμε στην προσπάθειά τους ή αν δεν υπάρχει χρόνος να στείλει ο καθένας το δέμα του.

Τσαλαπετεινός είπε...

b|a|s|n\i/a : Φαντάζομαι ότι θα έχουν ανάγκη και άλλα ίσως παιχνίδια γιατί υπάρχουν και παιδιά έως τριών χρόνων με τις μητέρες τους που είναι κρατούμενες. Αν θέλεις ρίξε κι εσύ μια ματιά στο http://xeblogarisma.blogspot.com/2008/09/5.html


Σελιτσάνος : Όχι απλώς σας υπολογίζω, αλλά σας έβαλα και πρώτο στη λίστα!


Μάνος : Κι εμένα αυτή η πρόταση με ξεσήκωσε για τα καλά. Ελπίζω ότι θα φτάσουν εκεί αρκετά βιβλία.

Τσαλαπετεινός είπε...

masquerade : Σε ευχαριστώ πολύ!!! Το προσθέτω στην ανάρτηση σα bonus track από σένα.


Spy : Σας καταλαβαίνω απόλυτα- κι εγώ δεν αποχωρίζομαι βιβλία και CD αλλά ευτυχώς έχω αρκετά διπλά.

Margo είπε...

Ωραία, και τι να κάνω τώρα που έχω στο σπίτι μου στον Πειραιά πολλά βιβλία για δόσιμο; Όποια ήθελα τα έφερα στο νησί. Ελπίζω να ισχύει η διεύθυνση για πολύ καιρό..
Καλό απόγευμα Τσαλαπετεινέ

Sinnerman είπε...

τα βιβλία δεν είναι πτηνά που μπορείς να τα κλεισεις σε ένα κλουβί και να απολαμβάνεις την εξαίσια μελωδία τους, είναι αγριοπερίστερα που φτερουγίζουν απο αναγνώστη σε αναγνώστη, και εμείς με την σειρά μας θα πρέπει να φροντίζουμε να συνεχίζουν το αέναο ταξίδι τους.

Σωστή κίνηση τόσο απο εσένα Τσαλαπετεινέ όσο και απο τους υπευθυνους του καταστήματος κράτησης (ωραιοποιημένος ο τίτλος...). Θα κοιτάξω στο πατρικό μου, έχει η μητέρα μου πολλά στο στυλ που θα ενδιαφέρει τις κυρίες περισσότερο απο τα δικά μου :)

Theodota είπε...

πωπω! καλά που μου το θύμησες! μαζεύουμε και εμείς στο γραφείο και τα έχω ξεχάσει στην αποθήκη πακεταρισμένα........

να'σαι καλά βρε τσαλ!

chinoisemaria είπε...

καλησπέρα!!!
έχω ανεβάσει το λινκ σου στο facebook! και αυριο θα το πουμε κι απο το ραδιόφωνο! star fm θεσσαλονίκης!!!
πολλα φιλια

πσ. ελπιζω να "μαζέψουμε" πολλά βιβλία!!!

antinetrino είπε...

Είσαι γλύκα -(ς)!
Θα σου στειλω mail.

Freedom είπε...

Εξαιρετική πρωτοβουλία, καλλιτέχνη μου, μπράβο! Στο πατρικό μου γίνεται χαμός από βιβλία, οπότε χαλαρά ένα μέρος θα πάει στα κορίτσια (από όσα μου ανήκουν τουλάχιστον).
(Συγγνώμη για την ερώτηση του καστανόξανθου κεφαλιού -την διεύθυνση τη σημείωσα- αλλά πρέπει να τα δέσω σε στοίβες ή να τα βάλω σε κούτα; Ρωτάω, αν τυχόν υπάρχει κάποια διεκρίνιση)

Ωραίο το σάουντράκ σου, πουλάκι μου... αλλά εγώ το έχω σε βιντεάκι, νά'ναι καλά ο φίλος που μου έστειλε το λινκ :-)
Φιλιά και καληνύχτες!

mermyblue είπε...

δεν θα το ξεχάσουμε
για χάρη σου αλλα κυρίως για χάρη μας
:)

δείτε και εδώ
(φαντάζομαι το ξέρεις, αφού είδα ότι το παρακολουθείς, αλλά για τους λοιπούς επισκέπτες)
http://xeblogarisma.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

καληνύχτα στα φτεράκια σου

Τσαλαπετεινός είπε...

Margo : Θα κάνεις υπομονή μέχρι το επόμενο ταξίδι σου. Κάποιοι θα στείλουν άμεσα, εσύ αργότερα, οπότε θα υπάρχει συνεχής ροή βιβλίων. Η διεύθυνση δεν αλλάζει. Πρόκειται για νέο κατάστημα κράτησης. Ελπίζω να μην αλλάξει κι ο ψυχολόγος, που προώθησε αυτό το μήνυμα. Καλή σου μέρα. Πεντάρι σήμερα;


Ωρίων ΄Δ : Ούτε και τα πτηνά πρέπει να τα κλείνουμε σε κλουβιά- το πήρα προσωπικά αυτό από ότι κατάλαβες. Έλα όμως που κάποιοι δένονται με τα βιβλία τους και επανέρχονται διαρκώς σε αυτά. Αυτοί προτιμούν να αγοράσουν καινούρια και να τα στείλουν.

Πάντως μην είσαι απόλυτος για το τι ενδιαφέρει τις κρατούμενες. Έχουμε την τάση να γενικεύουμε αλλά πολύ συχνά πέφτουμε πολύ έξω. Και συνήθως είναι ευχάριστες οι εκπλήξεις που μας περιμένουν.

Τσαλαπετεινός είπε...

Theodota : Τελικά φαίνεται έπιασε τόπο η ανάρτηση. Άντε να δέσεις τα κιβώτια και να τα προωθήσεις. Καλημέρα…

chinoisemaria : Καλημέρα στη Θεσσαλονίκη και στον star fm! Σε ευχαριστώ πολύ. Όμως δε μας είπες ώρα και δε μας άφησες λινκ του σταθμού- το δεύτερο πάντως θα το βρω εύκολα. Τελικά νομίζω ότι κάτι θα καταφέρουμε, με πολύ λίγη προσπάθεια ο καθένας μας. Σε ευχαριστώ και πάλι για τον ενθουσιασμό σου.

antinetrino : Κοκκινίζω, μαζεύω το λοφίο μου, κάνω μια βαθειά υπόκλιση και περιμένω από σένα μεηλ και αναρτηση !

Τσαλαπετεινός είπε...

Freedom : Καλησπέρα ή μάλλον καλημέρα- τα λέω ψιθυριστά μη σε ξυπνήσω.
Καστανόξανθο κεφάλι, το κεφάλι με το λοφίο δεν έχει διευκρίνιση αλλά προτείνει ανεπιφύλακτα να μπούνε σε κούτες γιατί σε στοίβες σίγουρα θα ταλαιπωρηθούνε. (κούτες από οποιοδήποτε super market, ακόμα και από το περίπτερο της γειτονιάς σου)

Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι με έκανε μόλις το είδα να σκεφτώ εσένα και να σου το στείλω...



mermyblue : Αν το θυμίζουμε ο ένας στο άλλο αποκλείεται να ξεχαστεί. Καλά έκανες που έβαλες και συ το λινκ. Η επόμενη χάρη πάντως θα είναι στις 238 αναρτήσεις. Να την περιμένετε!

Στην καληνύχτα σου απαντώ με μια καλημέρα, για να τη βρεις φρέσκια- φρέσκια το πρωί.

Yannis Tsal είπε...

Εύγε αγαπητέ αδερφέ για την αξιέπαινη πρωτοβουλία! Από την "επαναστατική" βιβλιοθήκη μου φοβάμαι πως αν στείλω κάτι θα το κόψει η... βιβλιοκρισία των φυλακών, θα κάνω μια απόπειρα να βρω κάτι κατάλληλο στα ανώδυνα "προεπαναστατικά". Υποθέτω ευπρόσδεκτα είναι και παιδικά βιβλία γιατί αρκετές κρατούμενες έχουν παιδιά. Και ασφαλώς θα φροντίσω να διαδόσω το μήνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Πατρών

Μπορεί να πιστεύετε ότι πολλοί απο εμάς είμαστε ότι χειρότερο στην κοινωνία, μπορεί να λέτε οτι τα "παίρνουμε" οτι, οτι οτι....
όμως ΄πάντα υπάρχουν ψιχία ανθρωπιάς. Θα κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο, Όμως και εσείς εκεί έξω άκουστε μας, κραυγαζουμε για να σπάσουν τα γκέτος, να μπεί δημοκρατία στις φυλακές, μην αποστρέφετε το πρόσωπο όταν ζητάμε την βοήθεια σας...

σίβυλλα είπε...

Δέσμευσή μας: θα στείλουμε!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/11/blog-post_4742.html

Afrodite Al Salech είπε...

Δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτές τις φυλακές. Ηρθα σε επαφή μαζί τους (αυτος που το οργανώνει) και κανόνισα να τους δωθούν βιβλία απο εκδοτικούς οίκους.Πολλά και καλά βιβλία. Το μόνο που ειχαν να κάνουν ήταν να επικοινωνήσουν με τους εκδοτικούς οίκους ωστε να τους σταλούν τα βιβλία. Δεν επικοινώνησαν ποτέ. Κάτι περίεγο συμβαίνει. Και το κακο είναι οτι θα μπορούσαν να έχουν μια καλη βιβλιοθηκη.

ioazon είπε...

Προφανώς ο ψυχολόγος των φυλακών δεν ήξερε οτι αν έπαιρνε τηλ σε μερικούς εκδοτικούς θα είχε λύσει το πρόβλημά του. Ας είναι καλά ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται... Ας μην είμαστε τόσο καχύποπτοι.