Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Μιας ανάρτησης λέξεις













Μουσική: Raquel, του Alberto Iglesias από το sound track της ταινίας
του Pedro Almodovar, Hable con ella

Αν έγραφα κάτι για σήμερα θα χρησιμοποιούσα τις παραπάνω λέξεις και αυτή τη γραμματοσειρά. Οι λέξεις από το Ελληνικό Λεξικό, Τεγόπουλος Φυτράκης.




Καλό μήνα σε όλους.


28 σχόλια:

antinetrino είπε...

Καλό ΜΗΝΑ!!!

(Μου βγήκαν τα μάτια στην προσπάθεια να δω τις λέξεις!)

Τσαλαπετεινός είπε...

antinetrino: Ευτυχώς και μου το είπες- ότι βγήκαν τα μάτια σου - και άνοιξαν τα δικά μου. Έκοψα το κολάζ σε δέκα κομμάτια και τώρα νομίζω ότι φαίνονται.

Σε ευχαριστώ ;-)

b|a|s|n\i/a είπε...

λέξεις που τις περισσότερες μόνο από τα λεξικά τις θυμόμαστε πλέον.
καλό σου μήνα!!
(εξαιρετική η ιδέα σου)

antinetrino είπε...

Έτσι μάλιστα!

Roadartist είπε...

Μην ασχολείσαι άλλο!! :)
Καλό μήνα και σε σένα!!

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολες λέξεις...
Τόσο απόλυτες και τόσο ελαστικές...
Ο καθείς, ειδικά τούτες τις μέρες, κόβει, ράβει, τραβάει απ΄δω, ξεχειλώνει από κει μέχρι να τις φέρει στα μέτρα του...
Δύσκολες λέξεις...
Που δεν μπαίνουν ποτέ πραγματικά στα μέτρα κανενός, που δεν είναι διατεθειμένος να μπει πρώτος στα δικά τους...

Καλό απόγευμα

Unknown είπε...

Μα είσαι τρελλός καλλιτέχνης! :-0

Σελιτσάνος είπε...

Η προεκλογική αφασία είναι μια ασθένεια που πλήττει όσους χρησιμοποιούν στοιχειωδώς τα φαιά τουε κύτταρα(όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Ηρακλής Πουαρό).Επομένως λαμπρά πράξατε και δεν επιχειρήσατε να το γράψετε.

Θεία Θ είπε...

Άραγε μπορούμε να εκφραστούμε τόσο εύγλωττα και την Κυριακή;
Αφού αυτοί πάλι "θα πάρουν το μήνυμα", ας είναι τουλάχιστον το σωστό αυτή τη φορά!
Καλοί ας είναι όλοι οι μήνες που έρχονται(ευσεβείς πόθοι).
Τα σέβη μου.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε τσαλαπετεινέ, θέλω ταπεινά να καταθέσω την μαυρίλα της ψυχής μου για τις υποσχέσεις περί δημοκρατίας, ανάπτυξης, ελπίδας, κάθαρσης, σεμνής διακυβέρνησης που θυσιάστηκαν και θα θυσιάζονται στον βωμό της βουλευτικής έδρας(κενής περιεχομένου), και θα εξαργυρώνονται σε μόνιμη κρίση αξιών, ηθών και ιδεωδών και φόρους και χρέη και πλήρη απαξίωση του πολίτη, δηλαδή εμένα και εσένα και των λοιπών. Ομως αναρωτιέμαι τελικά σε όλους εμάς αξίζει τέτοια τύχη, όταν παλεύουμε έντιμα για να κτίσουμε την ζωή την δική μας και των παιδιών μας πάνω σε βάσεις ηθικής και αξιών? Να μετανιώσω για τις επιλογές μου ή όχι? Μάλλον όχι.
Συγγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο και ευχαριστώ για την φιλοξενία.

συκοφάγος είπε...

Καλό μήνα, Πετεινότατε.

Σπέρνε λόγια, θα θερίσουμε σκέψεις.
Αμποτε.
Κι αν φτωχή ειν' η σοδειά,
μια βολά ο σπορέας δεν φταίει.

Theodota είπε...

Καλά ρε, ένα έχω να πω: ΚΟ-ΡΥ-ΦΑΙ-Ο! (μόλις έμαθα να συλλαβίζω...)

Και στο τέλος καταλήγουμε "σεμνά" σε "θυμός" και "χρέος";;; ΜΑ φωτογράφισες τη σταθερή και αταλάντευτα θλιβερή πολιτική πορεία της χώρας;;;;;;;;
"

Τσαλαπετεινός είπε...

b|a|s|n\i/a : Οι λέξεις έχουν φθαρεί από τη χρήση. Σα τα μπλουζάκια που ξεχείλωσαν και ξέβαψαν από το πλύνε βάλε. Τα μακό. Για αυτό επιστρέφουμε πότε –πότε στα λεξικά να δούμε πώς ήταν και τι θέλανε να πούνε αρχικά.


antinetrino : Είδες που ο τσαλαπετεινός βρήκε τη λύση τελικά, με τη βοήθεια των φίλων του που χτύπησαν νωρίς –νωρίς συναγερμό.


Roadartist : Τι θέλεις να πεις; Έχω κάνει Προγραμματισμό μέχρι την Κυριακή- ίσως και Δευτέρα – των εκλογών. Να τα παρατήσω;
Καλό μήνα. Και καλό φθινόπωρο. ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ : Αν ρίξεις μια ματιά στα προεκλογικά φυλλάδια θα καταλάβεις ότι καθόλου δεν παιδεύονται να ράψουν και να κόψουν. Έτοιμες ξεχειλωμένες λέξεις παίρνουν από το σωρό και τις ράβουν κουστούμι στα μέτρα τους. Πού να μπουν στα αρχικά μέτρα των λέξεων. Είναι το δύσκολο.

Καλό μήνα Φοράδα.


istoriko : Είμαι ο τρελοτσαλαπετεινός, αλλά εσύ με βλέπεις σα τρελοτσαλαπετεινοκαλλιτέχνη. ;-)


Σελιτσάνος : Τα κίνητρα μου και πάλι ήταν ποταπά. Θεώρησα ότι αυτή θα ήταν μια εύκολη ανάρτηση. Απατήθηκα οικτρά. Δεν φαντάζεστε τι δουλειά είναι να σκανάρετε από το λεξικό τόσες λέξεις.

Τσαλαπετεινός είπε...

Θεία Θ : Ναι μπορούμε να εκφραστούμε εύγλωττα και την Κυριακή, αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο, του κολάζ. Αν φτιάξουμε ένα ψηφοδέλτιο με τμήματα όλων των ψηφοδελτίων μάλλον- τι μάλλον σίγουρα θα θεωρηθεί άκυρο. Και κανείς δε θα λάβει μήνυμα. Πολλές ευχές για το φθινόπωρο.


Ανώνυμος: Αξιότιμε Άγνωστε. Είσαι ο ίδιος άραγε με προχθές ή ένας άλλος άγνωστος; Θα σου ανοίξω ένα λογαριασμό με αριθμό
9:32 μμ . Για αναλήψεις θα πρέπει να έρχεσαι μόνο αυτή την ώρα. Στις εννιά και είκοσι δύο.
Εκτός αν την επόμενη φορά που θα έρθεις για κατάθεση, φέρεις ένα ψευδώνυμο οπότε θα αλλάξουμε στο βιβλιάριο το 9:32 μμ με τα στοιχεία σου. Δεν είναι τίποτα! Μια αίτηση, ένα χαρτόσημο, δυο τρεις υπογραφές, σφραγίδες και έγκριση από τον διευθυντή και τον προϊστάμενο του τμήματος.
Καλό μήνα.

Τσαλαπετεινός είπε...

sikofagos :
Καλό μήνα και σε σένα ξωμάχε.
Εδώ είχαμε αρκετές βροχές το Σεπτέμβρη, οργώσαμε, το χώμα είναι τώρα αφράτο. Βρήκα που λες και καλό σπόρο φέτος, οπότε έσπειρα- στην ώρα τους όλα γίνανε. Η σοδειά θα ρθει με την ώρα της κι αυτή. Την ώρα που σπέρνεις πάντως, κοιτάς τον ουρανό και τα πετεινά του και περιμένεις καλές σοδειές. Ύστερα πας και πλένεις τα χέρια σου και καρτεράς τον καιρό σα καλός σπορέας.



Theodota : Αν προσέξεις στο τέλος, έχει και τη λέξη ελπίδα, όχι πολύ μεγάλη και κάθετα βαλμένη στριμωγμένη στη γωνία. Αυτή τη λέξη που δεν τολμάμε ούτε να συλλαβίσουμε τελευταία- αν τώρα καταφέρουμε να την μεγαλώσουμε και να τη βάλουμε στο κέντρο κατόρθωμα θα είναι. Άθλος σωστός. Καλό μας μήνα.

Tali είπε...

Καλο μηνα!:)

κατα τα αλλα θα σχολιασω κανονικα μετα τις εκλογες..
-delete για μενα ολο αυτο το κλιμα και συμφωνω απολυτα με τον /την ανωνυμο!

ας ελπισουμε οτι ο Οκτωβρης θα μας βρει ολους καλα..
και ζησαν αυτοι καλα και μεις καλυτερα!!!!

Yannis Tsal είπε...

Μακάρι ο νέος μήνας να φέρει την... αλλαγή - πιο πιθανό να φέρει "αλλαγή" σε κονσέρβα από τον καιρό του Αντρέα.

Εκδόσεις Τεγόπουλου πρόσεξα; Σε άλωσαν και σένα αδερφέ τα διαπλεκόμενα;

Spy είπε...

Μα, καλά...
Πότε μάθατε ΤΟΣΟ καλό Photoshop;;;


(την αφίσα του καταλληλότερου εσείς την ρετουσάρατε;)

k είπε...

θυμός
ρήξη
ελπίδα
κάθαρση?

λες να με οδηγήσουν στη σωστή(?!?!?!?!?!?) απόφαση για την ψήφο; Και σου είπα! Κατέβα στις εκλογές να μην ταλαιπωρούμαι... τίποτα εσύ! τον χαβά σου!
καλησπέρα καταλληλότατε!

habilis είπε...

!!!
Τι τραβάνε και αυτές οι λέξεις απο τους πολιτικούς.

ELvA είπε...

Μα τι ευρηματικος που ειστε Τσαλ.μας :)

Ευχομαι να σας μιμηθουν οι ψηφοφοροι και να σκεφτουν λιγο τη πραγματικη σημασια των λεξεων πριν πανε και ξαναψηφισουν γνωστα ατομα που τις κακοποιουν στο ονομα μιας κακως εννουμενης πολιτικης...

Kαλο σου μηνα και καλο βολι! :)

μ είπε...

Κάθαρση και Θυμός.
Αυτές οι λέξεις με εκφράζουν επί της παρούσης...

Τσαλαπετεινός είπε...

Talisker Stt. : Καλό μήνα και σε σένα. Ας ελπίζουμε – όπως λες κι εσύ- ότι θα ζήσουν αυτοί καλά κι μείς καλύτερα. Μόνο που πολύ φοβάμαι ότι το παραμύθι της πραγματικότητας δεν τελειώνει με αυτή τη φράση.

tsalapeteinos : Την λέξη ‘αλλαγή’ αν πρόσεξες δεν την έβαλα κυρίως λόγω φθοράς από την χρήση. (ήταν πολλές από Α) Όσο για το λεξικό σε πληροφορώ ότι ήταν το μόνο που έμπαινε άνετα στο σκάνερ.

Τσαλαπετεινός είπε...

Spy : Τώρα εσύ παίζεις με τον πόνο μου! (Έχω μαζεμένες τουλάχιστον 40 ερωτήσεις για το photo shop) Από ρετούς τελευταία καταπιάστηκα μόνο τη φωτογραφία ενός φίλου για το face book. Φαίνεται μείον 6 κιλά και τα μαλλιά του έγιναν πολύ πυκνά.

kayadesigner : Α! Κατάλαβα ακόμα δεν έχεις αποφασίσει. Σε βλέπω να βολτάρεις έξω από το εκλογικό κέντρο μέχρι τελευταία στιγμή. Κάθισε και σκέψου σοβαρά μέχρι και αύριο. Δεν είναι θέματα να τα αφήνει κανείς για την τελευταία στιγμή. ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

habilis : Γιατί εμείς λίγα τραβάμε; Σαν τις λέξεις έχουμε ξεχειλώσει και ‘κακοποιηθεί’ κι εμείς. ;-)

Elva : Ξέρεις την παροιμία όποιο δε θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει; Στην περίπτωσή μου γίνεται, όποιος δε θέλει να γράψει, παίζει στο photo shop.
Καλό μήνα και επιτέλους μπορώ να σου ευχηθώ και καλό φθινόπωρο. Μόνο και μόνο γιατί τα χρυσάνθεμα είναι έτοιμα να ανθίσουν.

Μάνος : Νομίζω ότι αυτές οι λέξεις εκφράζουν τους περισσότερους από μας. Εγώ προσθέτω και τη λέξη ‘ελπίδα’ αλλά συνοδευόμενη με το επίθετο ‘αμυδρή’. (μα πολύ αμυδρή)

maximus είπε...

Kαταπληκτικό κολάζ! Επι της ουσίας... όμως έχετε αποφασίσει, έτσι δεν είναι;;;

Y.Γ.1 Ωραίο το προηγούμενο τραγουδι, επειδή με ρωτήσατε...

Υ.Γ.2 Έχω κομπιούτερ! Δεν ξέρω για πόσο μόνο.. θα δούμε

Καλό βόλι λέμε!

Τσαλαπετεινός είπε...

MAXIMUS: Μμμμ…αφού με ξέρεις, το παιδεύω μέχρι τελευταία στιγμή. Το ζυγίσω.

Υ.Γ. 1. Χαίρομαι
Υ.Γ. 2. Χαίρομαι ακόμα περισσότερο. Να πάνε όλα καλά