Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Νέα Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας


Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων, συναισθανόμενος την τραγική αδυναμία του πολιτικού κόσμου να σταθεί στο ύψος των  περιστάσεων και πρωτίστως αναλογιζόμενος τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, με αίσθημα ευθύνης, προχώρησα στην σύνθεση Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας.

Πρόκειται για ολιγομελή κυβέρνηση της οποίας ελπίζω ότι  τα μέλη θα αποδεχτούν με προθυμία την παρούσα, αναπάντεχη ομολογουμένως, πρόκληση  και ομονοούντα θα εργαστούν άοκνα, με βασικό στόχο την ταχεία έξοδο από την πρωτοφανή κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας συμπαρασύροντας όχι μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και -όπως αποδείχτηκε- το σύνολο του πλανήτη. Θα διαπιστώσετε ότι απαρτίζεται από σημαίνουσες εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες του διαδικτύου, εξαίρετους ιστολόγους, που έχουν διακριθεί επί μακρόν για το ήθος, τη συνέπεια, την εργατικότητα, τη μεθοδικότητα και κυρίως την αφοσίωσή τους σε υψηλά ιδανικά.




Σήμερα, και περί την 12ην μεσημβρινήν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αμέσως μετά την εγκατάσταση στο μέγαρο της Ηρώδου του Αττικού του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Πετεφρή, θα ακολουθήσει ενώπιόν του η τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης. Το πρωτόκολλο ορκωμοσίας θα υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πετεφρής, ο πρωθυπουργός Old Boy και η υπουργός Εξωτερικών κυρία Кроткая, η οποία αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός Old Boy θα δώσει αναλυτικές κατευθύνσεις για την υλοποίηση των στόχων της νέας κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι λόγω των κρισίμων περιστάσεων, δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες τελετές παράδοσης - παραλαβής των υπουργικών χαρτοφυλακίων.

Τέλος, αφού ευχηθώ από καρδιάς στα μέλη της νέας κυβέρνησης, "καλή επιτυχία" στο δύσκολο έργο τους, θα ήθελα να επισημάνω -αν και φαντάζομαι ότι η πλειονότητα θα έχει ήδη αναγνωρίσει- ότι επιλογή τους -καρπός βασανιστικής σκέψης- έγινε αποκλειστικά με αξιολογικά κριτήρια. Αρκετοί επιστήθιοι φίλοι αλλά και συγγενείς, δε μετέχουν στη σύνθεση της κυβέρνησης, παρά την αδιαμφισβήτητη αξία τους, για προφανείς λόγους. Ελπίζω ότι θα κατανοήσουν ότι αυτή τη στιγμή οι προσωπικές συμπάθειες, οι αταλάντευτες φιλίες και  οι πανίσχυροι δεσμοί αίματος, παραμερίζονται· προέχει η σωτηρία της πατρίδας.


Ακολουθεί αναλυτικά η σύνθεση της Κυβέρνησης.

Πρωθυπουργός: Old Boy

Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης: silez + ukuk

Υπουργός Επικρατείας, κυβερνητικός εκπρόσωπος: ΚΚΜοίρης


Υπ. Εξωτερικών: Кроткая, Υφυπουργός: Theorema
Υπ. Εσωτερικών: Elias
Υπ. Δικαιοσύνης: xasodikis
Υπ. Προστασίας του Πολίτη: rogerios
Υπ. Οικονομιας:  ou ming ,  Υφυπουργός: Greek Rider
Υπ. Ενέργειας και Δημ. Έργων: So_Far
Υπ. Περιβάλλοντος: gasireu,   Υφυπουργός: Μούργος
Υπ. Πολιτισμού: Kopoloso
Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Σημειωματάριο Κήπων
Υπ. Νησιωτικής ανάπτυξης: Red Kangaroo
Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: CYNICAL
Υπ. Υποδομών και δικτύων:βιβλιοθηκάριος
Υπ. Ναυτιλίας:  Δύτης των Νιπτήρων
Υπ. Άμυνας: Ιφιμέδεια
Υπ. Μεταφορών: Βυτίο
Υπ. Νεολαίας και Άθλησης:silentcrossing
Υπ. Αποδημου Ελληνισμού: plagal
Υπ. Τουρισμού: thas
Υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων: NIEMANDSROSE
Υπ. Υγείας: Σελιτσάνος
Υπ. Εργασίας: renata
Υπ. Παιδείας: Sraosha



Μουσική: Η Τράτα, από το λαϊκό μπάλετο Η Θάλασσα, του Νίκου Σκαλκώτα, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

69 σχόλια:

apos είπε...

Kαλώς εχόντων, πράγματι! Αλλά αυτό το «καλώς εχόντων» δεν βλέπω...

kovo voltes... είπε...

Σίγουρα αυτή η κυβέρνηση θα πετύχαινε πολλά πολλά περισσότερα απο την υπάρχουσα, καθώς και άποψη κατέχει και χιούμορ και γνώση της πραγματικότητας...Αδιαμφισβήτητα!

Ανώνυμος είπε...

πόσα ψέμματα να πω ακόμη γαμώτο; ούτε η Κόλαση θα με δεχτεί εντός της

( πότε ορκιζόμαστε; )

ΚΚΜ

Ανώνυμος είπε...

ε όχι και "Τουρισμού" ο Thas. αυτός αποκατέστησε τη δημοκρατία,ένας είναι ο θεσμικός ρόλος που του αρμόζει.

σε τέτοια κυβέρνηση εγώ δεν μετέχω. αν μετάσχω θα την υπονομεύω καθ' εκάστην

ΚΚΜ

xtina είπε...

καλημέρα Vox Populi!

δύτης των νιπτήρων είπε...

Ναυτιλίας λοιπόν... Οδηγίες προς ναυτιλλομένους δεν έχει;

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Με αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την πρόταση του Τσαλαπετεινού για συμμετοχή στην Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας του Βουνού. Έργο της κυβέρνησης είναι η ανάσχεση της καταστροφικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και το άνοιγμα του δρόμου για το σοσιαλισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη. Υπό τον στόχο αυτό στρατεύομαι και καλούμαι να συνεργαστώ με εκλεκτούς συναδέλφους υπό το συντονισμό του συντρόφου Old Boy και μέχρι τις εκλογές που θα προκηρυχθούν.

Μπα σε καλό σου.... υπουργό εξωτερικών την Κροτ πήγες και έκανες; Αυτή ξέρει μόνο τις ταβέρνες και τους καταρράκτες όλου του κόσμου. Επίσης θα προτιμούσα τη Renata στο Υπουργείο Παιδείας και έχω να πω ότι αν καταλάβει έστω και ένας όσα θα λέει ο ΚΚΜοίρης ως κυβ. εκπρόσωπος εμένα να με χ****ς. Απουσιάζει η Ρισκι και αυτό μου δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι είστε συγγενείς. Θεωρώ εξαιρετικά επιτυχημένη την επιλογή του Silent στο υπουργείο Αθλητισμού.

Σελιτσάνος είπε...

Συγγνώμην που δεν πέρασα νωρίτερα αλλά είχαμε μια σύσκεψη,καταλαβαίνετε...έχουμε αίσθημα ευθύνης εμείς!(Αμ πώς!)

Ιφιμέδεια είπε...

Αγαπητέ μου η επιλογή σας με τιμά και με συγκινεί βαθιά, συναισθάνομαι δε το βαρύ χρέος που αναλαμβάνω αυτάς τας δύσκολας ώρας (αυτές οι αιτιατικές βοηθάνε πολύ σε τέτοιες καταστάσεις).

Ωστόσο πώς να συμμετάσχω σε μιά κυβέρνηση που δεν περιλαμβάνει εσάς τον ίδιο; Μην είστε τόσο ταπεινός ώστε να μην αντιλαμβάνεστε την αξία σας. Παρακαλώ αναθεωρείστε και αναλάβατε και προσωπικά τις ευθύνες που σας αναλογούν.

Υ.Γ. 1. Αντιλαμβάνεστε ότι θα διαλύσω το στράτευμα ε; Όχι όμως επισήμως, θα τους διαφθείρω συστηματικά εκ των ένδον. Ήδη κατακλύζομαι από ιδέες. Θα αμυνθώμεν αλλοτρόπως.

Υ.Γ. 2.Επίσης καλώ όποιον από τους συναδέλφους υπουργούς επιθυμεί να ανταλλάξουμε προϋπολογισμό υπουργείου. Εμείς λεφτά έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη ευθύνη πέφτει στις πλάτες μου τσαλαπετεινέ, αλλά τη δέχομαι με χαρά. Πρέπει τώρα να φτιάξω και προεκλογικό πρόγραμμα, δεν θα μου πάρει όμως πολύ γιατί τα έχω έτσι κι αλλιώς όλα σχεδιασμένα εδώ και καιρό..

Στο κομμάτι της νεολαίας, σε συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας θα καταργήσουμε τα σχολεία γιατί είναι άχρηστα και θα ανοίξουμε παντού Summerhills, έτσι που ο κάθε μαθητής να συμμετέχει ενεργά στην αυτο-εκπαίδευση του με βάση τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα του. Οι εκπαιδευτκοί θα τροποποιήσουν λιγάκι το πρόγραμμα διδασκαλίας και στο εξής θα διδάσκουν τους μαθητές την ιστορία της ροκ μουσικής και τα άπαντα του Λένιν, ενώ παράλληλα οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων θα επιστρέψουν στα θρανία για να θυμηθούν πως είναι να είσαι νέος για να σταματήσουν να συμπιέζουν τα παιδιά τους με υπερφορτωμένα και άχρηστα προγράμματα. Επίσης, οι παρελάσεις θα συνεχιστούν, με μια μικρή τροποποίηση: θα καταργηθούν οι σημαίες, οι ύμνοι και εν γένει όλα τα εθνικά σύμβολα, η πολιτική/ θρησκευτική/ στρατιωτική όμως ηγεσία θα παραμείνει στην εξέδρα για να περνούν από κάτω οι μαθητές τρεις φορές το χρόνο να τους μουτζώνουν. Τέλος, σε συνεργασία με τα υπουργεία εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων τούδε και στο εξής θα δίνεται σε όλους σύνταξη στα 17!

Στο κομμάτι του αθλητισμού βασικά θα καταργήσω τον αθλητισμό. Πριν φτάσουμε όμως σε μία τέτοια ριζοσπαστική αλλαγή θα περάσουμε πρώτα από ένα ενδιάμεσο στάδιο, που θα το ονομάσω Δικτατορία του Ψωμιάδη και θα έχει ως εξής: αμέσως θα διορίσω ως Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου το Μάκη Ψωμιάδη που στο εξής θα είναι υπεύθυνος για την ομαλή τάξη εντός κι εκτός γηπέδων. Τον θεωρώ χρήσιμο συνεργάτη μου γιατί γνωρίζει καλά όλες τις αποτελεσματικές μεθόδους και τεχνικές για ανθρώπους όπως η σημερινή πολιτική και αθλητική ηγεσία. Έπειτα, τους μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου, τους πατερούληδες των αθλητικών σωματείων αλλά και όλους όσους έχουν περάσει από το υπουργείο αθλητισμού την τελευταία τριακονταετία θα τους προσλάβω ως σεκιούριτι στα γήπεδα να δουν τη γλύκα. Θα φτιάξουμε και οικόσημο με σήμα το κομμένο δάχτυλο της κοπέλας που ακρωτηρίασαν με κροτίδα πέρυσι τέτοια εποχή οι χουλιγκάνοι. Όταν θα αισθανθούν και οι ίδιοι στο σβέρκο τους την ανάσα του τέρατος που έχουν δημιουργήσει θα απαιτήσουν την άμεση κατάργηση όλων των αθλημάτων-οι οπαδοί πλέον θα αγοράζουν εισητήρια διαρκείας για την Τραβιάτα και την Κάρμεν...

Ανώνυμος είπε...

Σύνθημα μας θα είναι ένα "Θα Σας Εξαφανίσομεν"...
λιγόλογον και σαφές

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Οφείλω εδώ να συμπληρώσω πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερος πρωθυπουργός από τον Old Boy, όπως εξαρχής είχα συμβουλέψει τον Τσαλαπετεινό, ο οποίος (μπορούμε βέβαια στο πλαίσιο του open government να το πούμε)αρχικά γι' αυτή τη θέση προόριζε τη Theorema.

Σταυρούλα είπε...

Ευχαριστώ, ευχαριστώ. Με τι μάτε και ξέρω πως η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι μεγάλη.

Πρώτη μου ενέργεια σε συνεργασία με τον Υπ.Υγείας θα ζέψω (ναι, καταναγκαστικά) τους βουλευτές των 2 μεγάλων κομμάτων και θα τους διαθέσω στις ανάγκες του λαού με χρονομερίδια. "Ζέψε κι εσύ έναν υπουργό, μπορείς" θα ναι το σύνθημα μου!
Τον καθένα στους εργαζόμενους που άπτεται το νυν υπουργείο του.

Ειδική μνεία:Τον Loverdo θα τον δώσω στους εργαζόμενους των νοσοκομείων .Ξέρουν αυτοί τι θα τους κάνουν. ΧΕΧΕΧΕ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κατσαμάκη, προεξοφλείτε την επιτυχία μου :-D

Δεν έχω λόγια να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη σας

ΚΚΜ

Τσαλαπετεινός είπε...

Apos : Τι να σου πω φίλε μου! Μέχρι τελευταία στιγμή, μέχρι τις 9:07 δηλαδή παιζόταν ίδρυση νέου υπουργείου Νοτίου Αμερικής που θα αναλάμβανες φυσικά εσύ. Αλλά πρυτάνευσε το πνεύμα λιτότητας και η λογική ότι δεν πρέπει να βολέψω φίλους και συγγενείς, αλλά να σκεφτώ αυστηρά και μόνο το συμφέρον της χώρας.

Τσαλαπετεινός είπε...

kovo voltes...: Αυτή η απλή σκέψη -ότι έχουν άποψη, χιούμορ και γνώση της πραγματικότητας- με οδήγησε στην σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Σε ευχαριστώ που το αναγνωρίζεις. Αν υπάρχει λαϊκή αποδοχή, νομίζω ότι οι νέοι υπουργοί θα καταφέρουν ότι δεν κατάφεραν όλοι οι προηγούμενοι – κι ίσως κι οι επόμενοι. ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

ΚΚΜ: όχι άλλα μυστικά και ψέμματα στον ελληνικό λαό. Να λάμψει η αλήθεια επιτέλους, να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο... να εξασφαλίσεις κι εσύ μια θέση στον παράδεισο.

Η ορκωμοσία θα γίνει μόλις εμφανιστεί ο πρωθυπουργός.

(το δεύτερο σχόλιό σου, το αγνοώ. Ούτε μια μέρα και αρχίσαμε να αμφισβητούμε την κρίση του... συνθέτη)

Τσαλαπετεινός είπε...

xtina: φωνή πτηνού ήταν. Κελάηδισμα... Καλό απογευμα ;-)


δύτης των νιπτήρων: Τις οδηγίες θα τις λάβεις από τον καπετάνιο. Εγώ ότι είχα να κάνω το έκανα. Η αποστολή μου τελείωσε. Να τα βρείτε μεταξύ σας.

Συγχαρητήρια!

Τσαλαπετεινός είπε...

Γιώργος Κατσαμάκης: Διαβάζοντας το πρώτο μέρος του σχολίου σου είχα την αίσθηση ότι ήσουν ψηλά σε ένα μπαλκόνι κάπου στην πλατεία Συντάγματος και αγόρευες μπροστά σε μια ενθουσιώδη λαοθάλασσα που συγκεντρώθηκε για να σε ακούσει. Το `χεις... (Μήπως το έχουμε όλοι μας τελικά;)


Τις ενστάσεις σου και τις απορίες σχετικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, τις έχουμε ήδη συζητήσει διεξοδικά, οπότε το μόνο που έχω να πω εδώ, αυτή τη στιγμή είναι: Κατσαμάκη, μη σπέρνεις διχόνοιες και στρώσουν στη δουλειά να βγούμε από την κρίση. Εναποθέτω τις τελευταίες μου ελπίδες σε σας.

Τσαλαπετεινός είπε...

Σελιτσάνος: Καθώς έγραφα εκείνο το “...που έχουν διακριθεί επί μακρόν για το ήθος, τη συνέπεια, την εργατικότητα, τη μεθοδικότητα και κυρίως την αφοσίωσή τους σε υψηλά ιδανικά..." κυρίως εσάς σκεφτόμουν. Καλή επιτυχία στο έργο σας και πολλές θερμές ευχές για τα γενέθλιά σας. Άλλο δώρο μην περιμένετε. Τουλάχιστον μέχρι τις 8 του μηνός. ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

Ιφιμέδεια: Νομίζω ότι η ανάθεση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου σε σας θα μονοπωλήσει τα αυριανά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που απέμειναν και σίγουρα θα υπάρξουν και αρνητικές κριτικές για την επιλογή σας, η οποία σαφώς αιφνιδίασε τους πάντες που θα ανέμεναν κάποιους άλλους στην θέση σας. Μην σας πτοήσουν. Να αφοσιωθείτε απερίσπαστη στο έργο σας αφού μελετήσετε ει δυνατον σήμερα και πριν την ορκωμοσία την Τέχνη του Πολέμου. Οφείλω να ομολογήσω ότι το δεύτερο υστερόγραφό σας με έκανε να βουρκώσω.

Όσο για τη δική μου μη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα, θα ήθελα με πάσα ειλικρίνεια να δηλώσω ότι φλέρταρα με την ιδέα του υφυπουργού αρχικά στο Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια στο Ναυτιλίας. Τελικά, απέφυγα και τα δύο γιατί νομίζω ότι έφτασε επιτέλους η ώρα να αφοσιωθώ σε αυτό εις το οποίο θα μπορούσα να διαπρέψω. Ξέρετε, παλιό μου όνειρο είναι μια θέση απλού κηπουρού στο Προεδρικό Μέγαρο. Ελπίζω ότι αν δηλώσω ότι θα εργαστώ αφιλοκερδώς ο νέος πρόεδρος θα ικανοποιήσει το αίτημά μου.

Τσαλαπετεινός είπε...

silentcrossing: Οι εξαγγελίες σου και μόνο -που είναι ουσιαστικά το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης στο υπουργείο που αναλαμβάνεις - αποδεικνύουν περίτρανα τον ορθόν της επιλογής μου. Οι ελάχιστες ενστάσεις που μου εξομολογήθηκες ιδιαιτέρως είναι κατανοητές αλλά είδες τόνισα εξ αρχής ότι τα μέλη της νέας κυβέρνησης “ομονοούντα θα εργαστούν άοκνα..." . Αυτό περιμένω λοιπόν από σας. Για τα επιμέρους θέματα θα ήθελα να ενημερώσεις τον κύριο πρωθυπουργό και να συνεννοηθείς μαζί του καθώς και με τους άλλους συναδέλφους σου. Εγώ ότι ήταν να κάνω το έκανα, τώρα ετοιμάζω τη στολή του κηπουρού και κατεβαίνω προς το Προεδρικό μεγαρο.

Για τα Summerhills έχεις από μένα δαγκωτή ψήφο εμπιστοσύνης, στα περι αθλητισμού είμαι αντίθετος, αλλά πλέον δεν μου πέφτει λόγος, όλη η υπόθεση πέφτει στις πλάτες σου.

Καλή επιτυχία και συγχαρητήρια!

Τσαλαπετεινός είπε...

redkangaroo : Υπουργέ μου, ότι πείτε εσείς!

(Κάνω μια σκέψη τώρα...μήπως το υπουργείο σας μετονομαστεί σε “Αρχιπελάγους” επί το ποιητικότερον; Ενημερώστε με παρακαλώ για να κάνω τη σχετική ανακοίνωση)

Τσαλαπετεινός είπε...

Γιώργος Κατσαμάκης: Ο μόνος που έχει χειροπιαστά στοιχεία για το θέμα είναι ο πρωθυπουργός και θα δουν το φως της δημοσιότητας, αν όταν εκείνος κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Εσύ σταμάτα επιτέλους να βγαίνεις στα κανάλια για δηλώσεις και στρώσου στη δουλειά!

Τσαλαπετεινός είπε...

 renata : Η ευθύνη είναι μεγάλη όπως το αντιλαμβάνεστε, είμαι όμως απολύτως βέβαιος ότι θα τα καταφέρετε περίφημα, γιατί έχετε τα προσόντα και κυρίως τη θέληση να θέσετε εαυτόν στην υπηρεσία του τόπου και του κοινού συμφέροντος.
Μην αναλωθείτε όμως σε κινήσεις όπως αυτές που αναφέρετε. Η λήθη στην οποία θα πέσουν οι προκάτοχοί σας είναι η καλύτερη τιμωρία για όσους αγαπούν με πάθος την εξουσία.

Χαίρομαι που λέτε ότι θα συνεργαστείτε με τον Υπουργό Υγείας και ελπίζω ότι θα το κάνετε και με τους άλλους συναδέλφους σας. Είπαμε ομονοούντες...

Καλή επιτυχία!

Τσαλαπετεινός είπε...

κκμ: Να του πεις επίσης να εμφανίζεται λιγότερο. Θα καεί πριν καθίσει στην καρέκλα.

Σταυρούλα είπε...

Μη μου ψαλιδίζετε τα όνειρα. Δουλειά για όλους δε λέμε; Αυτοί θα κάθονται; Δε θα το επιτρέψω! :P

Τσαλαπετεινός είπε...

renata: Δεν ξαναλέω τίποτα! Να κάνετε ότι καταλαβαίνετε. Εσείς έχετε τώρα την ευθύνη. Να τους βάλετε να δουλέψουν σκληρά αλλά να φροντίσετε οι αποδοχές τους να είναι οι δέουσες. ;-)


υ.γ. αυτό με τα ψαλιδισμένα φτερά όπως καταλαβαίνεις με άγγιξε βαθιά...

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι ώρα για λόγια και υποσχέσεις. είναι ώρα για σκληρή δουλειά και πράξεις.
Καθαρές κουβέντες. Σκοπός μας, τί άλλο; Φορτηγά, βυτία και καμιόνια γεμάτα όλων των ειδών τα μεθυστικά φορτία, τα οποία φυσικά μοιράζουν δωρεάν το περιεχόμενό τους. Ρακές, ουίσκια, μπύρες, κρασιά, τζιν και που και που λίγη βενζίνα/πετρέλαιο κλπ.
Ο λαός μίλησε. Δεν έχω παρά να τιμήσω την εντολή.
Χαιρετώ συγκινημένος.
υγ. στείλτε ένα μέιλ να συνενοηθούμε για τα τυπικά, λέξους και λοιπά.

βυτίος

Τσαλαπετεινός είπε...

βυτίο:
Υπουργέ μου -ελπίζω ότι τουλάχιστον σήμερα μου επιτρέπεις να σε αποκαλώ έτσι- στο λιτό σου σημείωμα, διέκρινα συμπυκνωμένες όλες τις αρετές που επιβάλλεται να χαρακτηρίζουν τα μέλη της νέας κυβέρνησης, ώστε τα έργα, οι ημέρες αλλά κυρίως οι νύχτες της να βάλουν επιτέλους τις βάσεις για το μέλλον της πολύπαθης χώρας. Το μέλλον που της αξίζει.


θέλω να σε συγχαρώ, να σου ευχηθώ καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σου κι αν μου επιτρέπεις, θα προσθέσω στο στόλο των οχημάτων ένα τρίκυκλο - γεμάτο καρπούζια για του χρόνου- και στην κάβα ένα μπουκάλι ρακόμελο για άμεση κατανάλωση.

υ.γ. θα στείλω μέηλ, αλλά για τα της κυβέρνησης να συνεννοηθείς με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και προπάντων να μην καθυστερούμε με τα διαδικαστικά.

Ανώνυμος είπε...

"Αρχιπελάγους"; ασφαλώς ποιητικότερον αλλά, για σταθείτε, μήπως έτσι εξαιρούμε το Ιόνιο; μην ψαλιδίζουμε αρμοδιότητες ακόμα δεν αρχίσαμε...
θα πρότεινα "Νήσων και Θαλασσών", αλλά μήπως έτσι μπαίνω στα (θαλάσσια) χωράφια του αγαπητού συναδέλφου Δύτη;
οι άτιμες οι συναρμοδιότητες έχουν χαλάσει οικογένειες έχουν κλείσει σπίτια...

Τσαλαπετεινός είπε...

redkangaroo: Να είσαι βέβαιος ότι όταν οι Επτανήσιοι ακούσουν το "Αρχιπελάγους", θα θεωρήσουν ότι εννοούμε το Ιόνιο, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. ;-)


Αν δεχτεί πάντως ο Δύτης το "Νήσων και Θαλασσών" -που καλύπτει ευρύτερο φάσμα αρμοδιοτήτων και ακούγεται αρκετά στιβαρό- θα μπορούσαν να ενοποιηθούν τα δύο υπουργεία. Έχω την εντύπωση ότι η συνεργασία σας θα είναι άψογη και αυτό το υπερυπουργείο θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την πολυπόθητης ανάπτυξης. Όμως θα υποστείτε μείωση της αμοιβής σας κατά 25%. Όσο το ταχύπλοο που ζήτησες για τις μετακινήσεις σου μάλλον για την ώρα θα βολευτείς με την τράτα του Σκαλκώτα.

χαρη είπε...

μεγάλη μου τιμή Τσαλαπετεινέ, και να μέ συχωράς που άργησα να την πάρω χαμπάρι

φαντάζομαι πάντως να ξέρεις ότι οι κήποι μου ειδικεύονται στους κάκτους...

(κατόπιν ωρίμου σκέψεως όμως κατάληξα ότι μάλλον γι' αυτό μέ διάλεξες) :)))

p.s.: να διαμαρτυρηθώ πάντως διά τόν αποκλεισμόν τού ετέρου (και εταίρου) πτηνού (hasta la victoria siempre!)

Ανώνυμος είπε...

Ταχύπλοος του Υπουργείου θα είναι ο αδάμαστος και ακατανίκητος "Ασυλόγιστος"

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2341586831174&set=a.1477359426029.2066157.1595053866&type=3&theater

plagal είπε...

Γαμωτο εγω ηθελα ή το ΥΠροΠο ή κανενα κουλ τεχνολογικο υπουργειο. Αμα βρεθω παντρεμενος με Ελληνοκαναδεζα εσυ θα τα φταις.

:Ρ :)

Margo είπε...

Θα ήταν όνειρο τέτοια κυβέρνηση!!!!!
Δυστυχώς δεν γνωρίζω όλα τα μέλη αλλά από τα σχόλια είναι όλοι ένας κι ένας.
Προσπαθώ να φανταστώ ΚΚΜοίρη κυβερνητικό εκπρόσωπο.. η χαρά του πολίτη:-)))

Μπράβο για την πρωτοβουλία τσαλαπετεινέ, τώρα ησύχασα:-)

Old Boy είπε...

Προκηρύσσω άμεσα δημοψήφισμα με θέμα «Ευχμή» ή «Δραρώ». Ο λαός ας αποφασίσει επιτέλους τι θέλει.

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινάς με την οικογένεια για μια εκδρομή κι ελπίζεις να ξεκουραστείς. Στο ξενοδοχείο βλέπεις ότι στην τηλεόραση η Ελλάδα είναι πρώτο θέμα και λες "Παναγία μου, δεν μπορεί να είναι για καλό".
Γυρίζεις στο σπίτι και διαπιστώνεις ότι έχεις υπουργοποιηθεί και ότι μάλιστα γίνεσαι Υ.Προ.Πο. (ευτυχώς που δεν θα έχει τελετή παράδοσης-παραλαβής, γιατί στην περίπτωσή μας θα ήταν κομμάτι δύσκολη υπόθεση)! Τι κάνεις; Πιάνεις κράνος, ασπίδα, ξίφος, φοράς τον αλυσιδωτό θώρακα και εμπρός για δουλειά!

Ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή και ελπίζω να φανώ άξιος! :) Το βέβαιο είναι ότι θα δείτε διαφορετικό υπουργείο και διαφορετική αστυνομία (σε επίπεδο στολών και οπλισμού εγγυημένα ;) ).

Κι αν μου πέφτει λόγος, νομίζω ότι το υπουργείο του Καγκουρώ πρέπει να είναι οπωσδήποτε "του Αρχιπελάγους" κι ας μη φοβάται ο υπουργός για τα όρια της κατά τόπον αρμοδιότητάς του!

Ό,τι κι αν γίνει πάντως θα είμαστε ωραία παρέα!

Yannis Tsal είπε...

Διαβάζοντας προσεκτικά τη σύνθεση δεν βρήκα μέσα κανένα Τσολάκογλου, Ράλλη ή Λογοθετόπουλο, άρα ευελπιστώ ότι δε θα είναι χειρότερη κυβέρνηση από την προηγούμενη. Εύχομαι σε όλες και όλους καλή επιτυχία στο τρίσκολο (όχι απλά δύσκολο) έργο τους και σιδεροκέφαλοι (για να αντέξουν τυχόν ΑΤΙΑ στο κεφάλι τους).

χαρη είπε...

επανέρχομαι διότι δεν είχα χρόνο να διαβάσω όλες τις απαντήσεις προηγουμένως, ετοίμαζα το σμόκιν μου (στην περίπτωσή μου την καινούργια κηπουρική ποδιά) για την ορκομωσία [φαντάζομαι να ξέρεις ότι πολλές / πολλοί δεν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε την αγία γραφή] : λοιπόν, άνευ προηγουμένης συνεννοήσεως μετά τού (διττού πλέον) Δύτου - διότι είμαι απολύτως σίγουρη ότι θα συμφωνεί - προτείνω αφού σ' αρέσουν ημών τών δύο κυρίως τα άγχη (όπως μάλιστα θα μετατραπούν σε υπουργικά χαροφυλάκια), να γίνεις εξημισείας και στα δύο (υφ)υπουργός: Σέ χρειαζόμεθα (άπαντες)!

προγραμματικές δηλώσεις δεν κάνω (είδα ότι είθισται, ρενάτα και σάιλεντ διέπρεψαν ασφαλώς) εκτός από μία: σύμπασα αλλαγή καλλιεργειών και τών μεθόδων αυτών! Κάκτοι παντού!

διατελώ κλπ
...

(η ποδιά τού κηπουρού μού πέφτει μεγάλη, πάω να την μικρύνω)

plagal είπε...

Βασικα που το ξανασκεφτομαι, απο "αποδημου ελληνισμου" να το κανουμε "εθνικης ταυτοτητας και μεταναστευσης"? Ε? Ε? Φανταστικε Ολντμποη?

Ανώνυμος είπε...

Α, σας ευχαριστώ. Νομίζω μαζί με το Σραόσα πήραμε και τα σχετικά με την αληθινή ζωή, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα!! Thas τουρισμού, Βυτίο μεταφορών; :)

gasireu


ps. Kάτι άλλοι θα μας έστελναν Αή Στράτη-στο μπάζ κύρια-οπότε φεύγω με ικανοποίηση από το μετερίζι αυτό!

Τσαλαπετεινός είπε...

χαρη 1: Μη στεναχωριέσαι για την αργοπορία. Εδώ μερικοί ακόμα δεν το έχουν πάρει είδηση ότι έχουν υπουργοποιηθεί. Άλλοι πάλι, πέρασαν -όπως με ενημέρωσαν με ηλεκτρονικά μηνύματα- είδαν τον υπουργείο τους κι έφυγαν αμέσως για δουλειά χωρίς να χάσουν λεπτό. Ο καθένας έχει τους ρυθμούς του και το κατανοώ απόλυτα.


Η επιλογή όπως είπα και ξαναείπα, ήταν καρπός επίπονης εσωτερικής διεργασίας και συνεκτιμήθηκαν πολλοί παράγοντες. Φυσικά ένας από αυτούς ήταν και οι κάκτοι. Έχω βλέπεις κι εγώ αδυναμία και στους κάκτους.

υ.γ. Λίγο πριν την ανάρτηση ενημέρωσα τον αδελφό μου, τον έτερο τσαλαπετεινό για τις προθέσεις μου -όχι στην οικογενειοκρατία κλπ κλπ- και με το ήθος που τον διακρίνει μου είπε: “Καλά έκανες, δεν επιδιώκω άλλωστε εγώ τέτοια υψηλά οφίκια” . Υποψιάζομαι όμως ότι αν η κροτ του προτείνει μια ταπεινή θέση μορφωτικού ακολούθου στην πρεσβεία μας στην Αβάνα θα φύγει πετώντας και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ξαναγυρίσει.

Τσαλαπετεινός είπε...

Redkangaroo: Ωραία! Κρατάμε τον “Ασυλόγιστο”, αλλά όπως σου είπα ήδη, κάποια στιγμή πρέπει να σενιάρουμε λίγο το σκαρί. Καρνάγιο, κάψιμο, ξύσιμο, κάρφωμα, καλαφάτισμα, μίνιο και ένα καλό βάψιμο. Σε ένα δεκαήμερο θα είναι έτοιμος. Τα ζωνάρια λέω να τα κρατήσουμε ως έχουν, κόκκινα.

Τσαλαπετεινός είπε...

Plagal: Θα σου έλεγα να έκανες ανταλλαγή υπουργείου με τον συναδέλφό σου, αλλά αφ ενός μεν ο rogerios ανέλαβε πρόθυμα έχοντας ήδη προτάσεις και σχέδιο, αφ` ετέρου δε, εσύ πιο κάτω, σε επόμενο σχόλιο φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκες.

Για το άλλο θέμα, που θίγεις αυτό της παντρειάς...τι να σου πω; Εδώ έστησα ολόκληρη κυβέρνηση με αξιώσεις, λες να μην καταφέρω ένα προξενιό να σου κάνω; Παπούτσι από τον τόπο σου υπουργέ μου.

Τσαλαπετεινός είπε...

Margo : Τι να κάνω Margo μου; Έπρεπε να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου. Και είδες; Εκεί που νόμιζα ότι θα τους αιφνιδιάσω, μού ήρθαν έτοιμοι με στόχο, όραμα και κυρίως πρόγραμμα. Άλλη μια απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση θέλει και μπορεί να αναλάβει τις τύχες του τόπου. Ο κκμ είναι ο ιδανικός εκπρόσωπος, αυτής της κυβέρνησης. Χαίρομαι που συμφωνείς κι απ ότι βλέπω επαυξάνεις.

Να κοιμάσαι ήσυχη λοιπόν. ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

Old Boy: Αν αύριο δω τον Sven Böll να γράφει στο SPIEGEL, “Μπράβο Χερ Ολντ Μπόι” θα πιστέψω ότι χθες ήσουν στις Κάννες.

υ.γ Ας άλλαζες τουλάχιστον άβαταρ πριν κάνεις αυτή τη δήλωση.

Τσαλαπετεινός είπε...

Rogerios: Η πρώτη παράγραφος του σχολίου σου είναι έτοιμη μικρού μήκους ταινία. Κρίμα που δεν έχουμε καθόλου χρόνο τώρα να ασχοληθούμε με αυτό το σενάριο. Πρέπει να σου πω ότι λυπάμαι που σου χαλάσαμε τις διακοπές και έπεσες με την επιστροφή στα βαθιά, αλλά τουλάχιστον με το πρόσχημα “των κρίσιμων στιγμών” θα αποφύγουμε τις τελετές παράδοσης – παραλαβής.


Rogerios, αναλαμβάνεις ένα δύσκολο υπουργείο, στη χειρότερη στιγμή αλλά είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα τα καταφέρεις. Αν είδες πιο πάνω, ο plagal εξέφρασε κάποιο ενδιαφέρον για τη θέση σου αλλά νομίζω ότι εσύ ήδη έχεις βρει τα κλειδιά της μεγάλης αλλαγής που θα το κάνει αγνώριστο: Οι στολές κι ο οπλισμός! Ήταν αυτό ακριβώς που περίμενα από σένα. Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να προτείνω ένα δείγμαπου έχω πρόχειρο ώστε αν συμφωνήσεις ή έστω με κάποιες τροποποιήσεις να περάσουμε στην παραγγελία της πρώτης παρτίδας.

Όσο για το “Αρχιπελάγους”, δεν πρόλαβα να ρωτήσω τον πρωθυπουργό. Μπήκε και βγήκε σα σίφουνας.

Τσαλαπετεινός είπε...

Yannis Tsal: Αδελφέ μου, σε ευχαριστώ για τις ευχές στα μέλη της νέας κυβέρνησης και για την συγκρατημένη αισιοδοξία που διακρίνω στο σχόλιό σου για την πορεία της. Θα πάνε όλα καλά. Υπάρχει όρεξη για δουλειά, ήθος και όραμα.

Τσαλαπετεινός είπε...

Χαρη: Με συγκινεί η πρότασή σου αλλά όταν έφτασε ήδη είχα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας – κι αυτός αιφνιδιασμένος οφείλω να ομολογήσω- και του έθεσα το ζήτημα που με απασχολεί. Μέχρι να μου απαντήσει εγώ δεν μπορώ να δεσμευτώ. Άσε που όπως σου είπα και πιο πάνω, η θέση του κηπουρού στο προεδρικό Μέγαρο είναι παλιό μου όνειρο.

Σχετικά με τις καλλιέργειες πάντως, σκέψου λίγο εκτός από τους κάκτους και τις ντομάτες, τα μπρόκολα και τα λοιπά ζαρζαβατικά.

Όσο για την αμφίεση στην ορκωμοσία, καλό θα ήταν να αποφύγεις την ποδιά του κηπουρού. Φαντάζεσαι την κριτική που θα δεχτείς στα βραδινά δελτία αν εμφανιστείς έτσι. Δε θυμάσαι τι έλεγαν για την Τίνα;

Τσαλαπετεινός είπε...

 plagal : Να βάλουμε και τη λέξη “νόστος” κάπως μέσα στον τίτλο για να δίνουμε και την ελπίδα της επιστροφής; Αλλά πάλι, δικό σου υπουργείο είναι, όπως θέλεις το ονομάζεις.

Δεν παιζεται ο Old... τρελή ρέντα γενικά. Έχουμε πρόεδρο όχι αστεία!

Τσαλαπετεινός είπε...

Gasireu: Αυτό πάλι – να είναι καθαρή σύμπτωση! (Ή, άλλη μια απόδειξη ότι προσπάθησα πολύ για την σύνθεση αυτής της κυβέρνησης κι ας μην το αναγνωρίζουν μερικοί μερικοί, βλέπε κυβερνητικό εκπρόσωπο, που εξανέστη για την ανάθεση του υπουργείου τουρισμού στον Thas)

Από μένα, καλή επιτυχία στο έργο σας, είναι δύσκολο, το ξέρω αλλά ξέρω ότι σύντομα οι κόποι σας θα αποδώσουν καρπούς.

υ.γ. Για τον Αη Στράτη...ίσως να καταφέρω να δανειστώ μια εικόνα για να τη σκανάρω, οπότε θα επανέλθω.

rogerios είπε...

Αγαπητέ οικοδεσπότη, η πρότασή σας είναι εξαιρετική για τη στολή τελετών του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ή του Αττικάρχη στη ΓΑΔΑ. Για τους "μάχιμους" απλούς αστυνομικούς χρειαζόμαστε κάτι πιο ελαφρύ: απλός αλυσιδωτός θώρακας μ΄ένα γαλάζιο χιτώνα/ μανδύα αναλόγως εποχής. Περισσότερες ενδυματολογικές προτάσεις με εικονογράφηση, το βράδυ από το σπίτι. Εννοείται ότι οι περιπολίες θα είναι πλέον έφιππες. Και φυσικά τέρμα τα χημικά...

Ανώνυμος είπε...

δεν ενημερώθηκα εκ των προτέρων για το περιεχόμενο του ποστ. νομίζω πως θα άρω την εμπιστοσύνη μου

(τη δήλωση την έκανα στις 04:45 αλλά κοιμόσουν και δεν χτύπησα κουδούνι)

ΚΚΜ

island είπε...

Εσείς μέσα δεν είστε... ή θα είστε κάτι σαν "θείο βρέφος" ας πούμε;

Ανώνυμος είπε...

ποτε δεν φανταζομουν οταν πριν καποια χρονια ξεκινησε η λασπη για πλάκα, να καταληξει ο διεθυνων συμβουλος της [εγω δηλ.] να προταθει για αναληψη υφυπουργειου μιας κυβερνησης εθνικης σωτηριας.
κανονικα θα επρεπε να ειμαι πολυ συγκινημενος και να λεω το ποσο με τιμα η προταση σας και οτι θα παλεψω με ολες τις δυναμεις μου για το κοινο καλο, ΟΜΩΣ αυτο το [υφ] πριν τη λεξη υπουργειο στο λαιμο μου' κατσε.
ασε το αλλο, μα ειναι ονομα υπουργου αυτο: gasireu [ευτυχως δεν ειναι και μισιρλου]
.
βεβαια ειναι και ενα αλλο προβληματακι: εγω εχω χτισει ενα ονομα στη μπλοσφαιρα τοσα χρονια, λαμογιο με ανεβαζουν, μαυραγοριτη με κατεβαζουν. ενδεικτικα αναφερω τη προταθεισα για το εξωτερικων, την επονομαζομενη και βελγα.
οποτε καλο ειναι να κερδισω το κατις μου απο τη συμμετοχη μου.
μπορει να ακουγομαι λιγο σαν τινος μπιρμπιλος, αλλα αν δεν κανουμε τη καλη μας τωρα που η χωρα καταρρεει σαν τραπουλοχαρτο, αν δεν εκμεταλλευτουμε καταστασεις τωρα, ποτε γαμωτι μου;
.
αν ο υπουργος μου παραχωρησει τη μπιζνα με τη πρασινη αναπτυξη, παρακαλω θερμα να σβηστει ολο το σχολιο και να μεινει μονο η φραση: ειμαι πολυ συγκινημενος!
μουργος

scalidi είπε...

Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης... :)))))))

Τσαλαπετεινός είπε...

Rogerios: Μα φυσικά και η πρότασή μου ήταν αποκλειστικά για τα υψηλόβαθμα στελέχη. Είναι μεγάλο το κόστος της και επί του παρόντος δεν υπάρχουν περιθώρια για σπατάλες. Συμφωνώ απόλυτα με την πρότασή σου για τον αλυσιδωτό θώρακα, θα έλεγα όμως ότι ο χιτώνας θα ήταν προτιμότερο να είναι σε εμπριμεδάκι κι όχι σε γαλάζιο για πρακτικούς λόγους.

Το ιππικό ωραιότατα θα αντικαταστήσει μηχανές και αυτοκίνητα -η τιμή του σανού είναι σαφώς χαμηλότερη της βενζίνης- πρέπει όμως άμεσα να γίνει χωροθέτηση του χώρου στάβλισης. (Επί Όθωνος πάντως ήταν στην οδό Πειραιώς στο Γκάζι)

Τσαλαπετεινός είπε...

ΚΚΜ: Αν έρθει τώρα ο υπουργός υγείας και μιλήσει για κυβιστήσεις θα έχει άδικο;

υ.γ. Τα ρολόγια εδώ, δουλεύουν άψογα, σε αντίθεση με άλλα βλογς :-Ρ


island: Πού το θυμήθηκες... κοίταξε που έπεσα σήμερα κατά σύμπτωση: “Ο πρωθυπουργός όχι απλώς μόνον κάλυψε τον κ. K. Λαλιώτη, αλλά χθες στη Βουλή υιοθέτησε τις κατηγορίες του γραμματέα του ΠΑΣΟK κατά του επιτίμου προέδρου της Ν.Δ. κ. Kων. Μητσοτάκη για ύπαρξη τροφοδότη λογαριασμού υπεράκτιας λιβεριανής εταιρείας, δίνοντας νέα διάσταση στην αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων.” απο την Καθημερινή, ακριβώς πριν δέκα χρόνια. 3/11/03

Τσαλαπετεινός είπε...

 laspistasteria  : Μούργο, σε καλώ να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων. Οι φίλοι που σου έριχναν τόνους λάσπης τόσα χρόνια στη λάσπη, δεν είπαν εδώ ούτε μια κακή κουβέντα για σένα. Υπάρχει ευρύτατη συναίνεση. Διαγράφουμε το παρελθόν και ατενίζουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον. Για το καλό της χώρας. (Μάλλιασε η γλώσσα μου να το λέω) Τα “άλλα” δεν τα σχολιάζω καν.

Οπότε...κρατάω μόνο το
“ειμαι πολυ συγκινημενος!
μουργος “

υ.γ. Ειδικά εσύ Μούργο μην τολμήσεις να ξανακοροϊδέψεις τους συναδέλφους και μάλιστα τους προϊσταμένους σου για τα ονόματά τους.

Τσαλαπετεινός είπε...

scalidi: Κάθε ψήφος εμπιστοσύνης τιμά τα μέλη της κυβέρνησης κι εμένα προσωπικά. Άπαντες σας ευγνωμονούμε.
;-)

apos είπε...

Τσαλαπετεινέ μου, θα ήταν τιμή, αλλά όπως ξέρεις, αποφεύγω τα αξιώματα. Θέλω να μπορώ να γράφω και να ακούω ήσυχος μουσική.

(εξαιρώ τη φωτογράφιση...)

Τσαλαπετεινός είπε...

apos: Καθώς θα ακούς μουσική ήσυχος σε παρακαλώ, βρες κι ένα κομμάτι για να έχουμε για soundtrack της μέρας που ξημερώνει.

(στην ορκωμοσία, θα πάμε μαζί να τους φωτογραφήσουμε και μετα θα ανεβάσουμε τις αποκλειστικές εικόνες. Θα μας παρακαλάνε τα ξένα δίκτυα.)

thas είπε...

Αισθάνομαι περιθωριοποιημένος αλλά θα το δεχτώ για τη μπροκοπή του ντόπου. Μέχρι τότε, αλλάζω το διαφημιστικό μας μότο σε Greece: chosen by the Funds.

Μαρία Δριμή είπε...

Eγώ πότε θα γίνω υπουργός; Πότε προβλέπεται ο πρώτος ανασχηματισμός; Να ελπίζω;

Τσαλαπετεινός είπε...

thas: Γιατί υποτιμάς το Τουρισμού; Είμαι σίγουρος ότι όχι απλώς θα τα καταφέρεις, αλλά και ότι θα διαπρέψεις.

Ξεκίνησες ήδη πολύ δυνατά με την αλλαγή του διαφημιστικού, συνέχισε με όρεξη, μεράκι και πίστη στο όραμα της σωτηρίας της πατρίδας. Πάντως αν δεις τελικά ότι δεν σου ταιριάζει, στον πρώτο ανασχηματισμό θα αλλάξεις χαρτοφυλάκιο. Να δηλώσεις όμως εγκαίρως ποιο θέλεις γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση. ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

ΜAΡΙΑ ΔΡΙΜΗ : Γεια σου Μαρία! Μου θύμισες το "εγώ πότε θα γίνω μάνα;"...

Φυσικά και να ελπίζεις. Όλοι οι άξιοι ιστολόγοι πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αναλάβουν χαρτοφυλάκια.

καλό κουράγιο γι απόψε
;-)

Theorema είπε...

Αχ βρε εξωτικό πουλάκι μου...
Αχ! :)

Φιλί παραδεισένιο, ίδιο με την πολύχρωμή σας ουρά.
Increbible creature.

Τσαλαπετεινός είπε...

Theorema: Δε με άκουσαν Theorema, δε με άκουσαν...Έχω σκάσει. Μα να έχω έτοιμη εγκαίρως την καλύτερη δυνατή σύνθεση και να με αγνοήσουν...