Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Αγωνιστικές Κινητοποιήσεις ΑναγνωστώνΈχει δικαίωμα ο μπλόγκερ να κρεμά κάποια στιγμή το ...πληκτρολόγιό του.” έλεγε  ο Δ.Ρ στο facebook σχολιάζοντας την ανάρτηση με την οποία ο ΚΚΜοίρης ανακοίνωσε χθες, 8/12/2011 την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Αν αυτή η φράση είχε διατυπωθεί κάποια άλλη στιγμή νομίζω ότι βιαστικά, χωρίς πολλή σκέψη, θα συμφωνούσα. Όμως χθες διαβάζοντάς την, είδα στο τέλος αντί τελείας, ένα μεγάλο ερωτηματικό: Έχει δικαίωμα ο μπλόγκερ να κρεμά κάποια στιγμή το ...πληκτρολόγιό του;"

Δεν θα βιαστώ και θα σας παρακαλούσα να μην βιαστείτε κι εσείς να δώσετε απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Όχι όμως γενικά και αόριστα, αλλά πολύ συγκεκριμένα για την περίπτωση του ΚΚΜοίρη. Θυμηθείτε όλες τις bitter αναρτήσεις που διαβάσατε στο ιστολόγιό του τα χρόνια που πέρασαν και τις υπαινικτικές εικόνες που τις συνόδευαν. Σταθείτε σε αυτές που σας άρεσαν περισσότερο. Σε αυτές που σίγουρα ζηλέψατε. Σε αυτές που σας έδωσαν πάσα για να γράψετε κι εσείς. Θυμηθείτε τις πιπεράτες απαντήσεις του στα σχόλια και τις μουσικές που ακούσατε εκεί. Αναλογιστείτε τις ώρες που περάσατε μαζί με άλλους παρέα στο ιστολόγιο του. Σκεφτείτε όσο πιο εγωιστικά μπορείτε- είναι και ηθικό και νόμιμο. Αναρωτηθείτε πώς θα συνεχίσετε τους διαδικτυακούς σας περιπάτους με δεδομένο ότι δεν πρόκειται στο μέλλον να διαβάσετε καμία νέα του ανάρτηση. Σκεφτείτε πόσο οδυνηρό θα είναι να περνάτε από το ιστολόγιό του και να βλέπετε κάτω από αραχνιασμένα ποστ ημερομηνίες που σιγά σιγά θα απέχουν πολύ από το παρόν. Σκεφτείτε ακόμα πόσο ανάγκη έχετε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, τη -μικρή έστω- ανάσα που αποτέλεσαν οι αναρτήσεις του ΚΚΜοίρη στην καθημερινότητά σας.

Έστω ότι ο ΚΚΜοίρης έχει το δικαίωμα ως μπλόγκερ να κρεμάσει οριστικά το πληκτρολόγιό του. Έστω, ότι ο ΚΚΜοίρης έχει το δικαίωμα να εγκαταλείψει χωρίς δεύτερη σκέψη, τους αναγνώστες του σε μια περίοδο που τον έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε προηγούμενη. Αν δεχτούμε όμως τα παραπάνω, θα πρέπει κι εκείνος να δεχτεί ότι κι εμείς, οι αναγνώστες του, έχουμε το δικαίωμα να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο ώστε να τον πείσουμε   να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή του.

Προτείνω λοιπόν, αρχικά συγκέντρωση υπογραφών εδώ υπό μορφή σχολίων. Στην συνέχεια κι όταν ο αριθμός των υπογραφών είναι ικανοποιητικός – κι αν μέχρι τότε δεν έχει καμφθεί η αντίστασή του- να προχωρήσουμε σε μια μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας με πανό που θα καταλήξει σε συγκέντρωση έξω από το ιστολόγιό του. Μια πενταμελής επιτροπή -που η σύνθεσή της θα αποφασιστεί με ψηφοφορία- θα του επιδώσει το αίτημά μας και θα του μεταφέρει την διάθεσή μας να παραμείνουμε εκεί διαμαρτυρόμενοι μέχρι να επιτύχουμε τον στόχο μας.


Το κείμενο προς υπογραφή
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι δηλώνουν απερίφραστα την κάθετη αντίθεσή τους στην απόφαση του ιστολόγου ΚΚΜοίρη να αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό δράση και στην πρόωρη συνταξιοδότησή του. Δεν δέχονται επ` ουδενί την δικαιολογία "Όταν σβήσει η καύλα -μη υπάρχουσας αγάπης- δεν υπάρχει σωτηρία." και τον καλούν να σκεφτεί τις επιπτώσεις της απαράδεκτης αυτής  απόφασης  στο αναγνωστικό του κοινό, να αναθεωρήσει άμεσα και να επιστρέψει στο πόστο του και στα ποστ του. Τόσο η φωτογραφία όσο και ο Keith Jarrett με το trio του στο Rider, 
είναι φυσικά συναισθηματικός εκβιασμός.  

Άτιτλο στο άτιτλο, από την So Far 


κυριακάτικα μονόπρακτα, από τον Silent 
(o κκμ, στο δεύτερο με τίτλο η γαρδούμπα) 

33 σχόλια:

agrampelli είπε...

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι δηλώνουν απερίφραστα την κάθετη αντίθεσή τους στην απόφαση του ιστολόγου ΚΚΜοίρη να αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό δράση και στην πρόωρη συνταξιοδότησή του. Δεν δέχονται επ` ουδενί την δικαιολογία "Όταν σβήσει η καύλα -μη υπάρχουσας αγάπης- δεν υπάρχει σωτηρία." και τον καλούν να σκεφτεί τις επιπτώσεις της απαράδεκτης αυτής απόφασης στο αναγνωστικό του κοινό, να αναθεωρήσει άμεσα και να επιστρέψει στο πόστο του και στα ποστ του.

Ανώνυμος είπε...

"Σκεφτείτε πόσο οδυνηρό θα είναι να περνάτε από το ιστολόγιό του και να βλέπετε κάτω από αραχνιασμένα ποστ ημερομηνίες που σιγά σιγά θα απέχουν πολύ από το παρόν..."

δεν μπορώ καν να το σκεφτώ, πονάει το μυαλό μου.

Προσυπογράφω, εννοείται...

δύτης των νιπτήρων είπε...

Count me in, βεβαίως.

You Pay Your Crisis είπε...

κρατηστε μου μια ντουντουκα, για την πορεια.
Μονο μια μικρη αναπαυλα του επιτρεπουμε!

renata είπε...

"Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι δηλώνουν απερίφραστα την κάθετη αντίθεσή τους στην απόφαση του ιστολόγου ΚΚΜοίρη να αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό δράση και στην πρόωρη συνταξιοδότησή του. Δεν δέχονται επ` ουδενί την δικαιολογία "Όταν σβήσει η καύλα -μη υπάρχουσας αγάπης- δεν υπάρχει σωτηρία." και τον καλούν να σκεφτεί τις επιπτώσεις της απαράδεκτης αυτής απόφασης στο αναγνωστικό του κοινό, να αναθεωρήσει άμεσα και να επιστρέψει στο πόστο του και στα ποστ του. "
Απερίφραστα και ανενδοίαστα!

nefosis είπε...

Eδώ είναι που ψηφίζουμε να μην αποσυρθεί ο ΚΚΜοίρης;
Παραίτηση μη αποδεκτή. Απαράδεκτη!

Σελιτσάνος είπε...

A rolling stone gathers no moss.Μην βάζετε εμπόδια στο κύλημα.

Χαμένο Επεισόδιο είπε...

Προσυπογράφω κι εγώ, πάνω που άρχισα να καταναλώνω αχόρταγα τα κείμενά του με παράτησε στα κρύα του λουτρού.

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σας!! Δεν.....ανέχομαι την εγκατάλειψη.
Γιάννης Στουπής.

ολα θα πανε καλα... είπε...

εδώ να μείνει(δις),της καληνύχτας τα φιλιά μη μας τα δίνει...

rogerios είπε...

Κι εγώ μέσα! Γιατί να αφήσουμε ένα σφάλμα να περάσει στο έτσι;

A.F.Marx είπε...

Έτσι γίνονται πάντα τα πράματα. Χτίζουμε θέατρα και τα χαλάμε δεν έγραψε ο Σεφέρης;

Στήνουμε θέατρα και τα χαλούμε
όπου βρεθούμε κι όπου σταθούμε
στήνουμε θέατρα και σκηνικά,
αλλά η μοίρα μας πάντα νικά.
Και τα σαρώνει και μας σαρώνει
τους θεατρίνους, το θεατρώνη
υποβολέα και μουσικούς
στους πέντε ανέμους τους βιαστικούς.

Dimitris Rousounelos είπε...

Α, όλα κι όλα, εγώ στο θέμα με τον blogger και το πληκτρολόγιο θα επιμείνω, χώρια που είμαι της σχολής Σελιτσάνου (βλ. παραπάνω).
Του ΚΚΜ του δίνω όμως μια άδεια ολιγόμηνη μέχρι να επανέλθει και να χαρίσει ακόμα περισσότερο satisfaction σ' όσους κι όσες αγάπησαν αυτό που ως τώρα μας έδωσε.
Κοντολογίς υπογράφω τώρα, αλλά να μετρήσει η υπογραφή μου για αργότερα.
Take your time kkmoiris!

Dimitris Rousounelos είπε...

Δες λίγο το θέμα του link νομίζω δεν οδηγεί πουθενά!

Theorema είπε...

Please, don't count me in.
Οταν τελειώνει η καύλα, αν είστε πραγματικοί φίλοι, θα πρέπει να εύχεστε στους φίλους σας ώρα τους καλή και με το καλό να τους καπνίσει μια καινούρια καύλα.

Δεν θέλετε να βλεπετε τους φίλους σας να ευτυχούν; Γιατί να τους κρατάτε πίσω; Αφού τελείωσε το "θέλω" τους, δεν σέβεστε καν την όποια τους επιθυμία;

Σαν πουλιά πετάνε οι ωραίοι άνθρωποι, κι αυτός είναι τέτοιος.

Άστε τον να φύγει σαν περιστέρι.
Θα γυρίσει ωσάν αετός.

Αφήστε τον να φύγει.
Είναι ο μόνος τρόπος να ξανάρθει κάποτε...
Για το καλό μας το λέω :)

Theorema είπε...

ΠιΕς:

Μεσιέ Σελιτσάνε,
τα σέβη μου, wise man :)

Margo είπε...

Τέτοιες εποχές απαγορεύονται οι αποχωρήσεις ειδικά από bloggers σαν τον KKM.
Πολύ σίγουρος όμως μου φάνηκε..:-(

Μια υπογραφή φτάνει; Ας είναι καλά και όταν νιώσει την ανάγκη θα γράψει ξανά.

Καλό ξημέρωμα!

Yannis Tsal είπε...

9/12/1963: Ο Κων/νος Καραμανλής φεύγει ξαφνικά στο Παρίσι με το όνομα “Τριανταφυλλίδης”, αφήνοντας την ηγεσία της ΕΡΕ στον Παν. Κανελλόπουλο.

Τυχαίο;

ΥΓ: Πρόσεχε μην ξεσηκώσει η οπτική επένδυση του ποστ τις υπερορθόδοξες φεμινίστριες.

silia είπε...

Πιστεύω πως το Theorema έχει δίκιο . Εντούτοις υπογράφω , γιατί ... έχω όμορφη (εντυπωσιακή) υπογραφή ...
http://i273.photobucket.com/albums/jj208/Anna-Silia_bucket/annasilia.jpg

Τσαλαπετεινός είπε...

agrampelli: Υπογραφή ελήφθη! Πρώτη και καλύτερη...


silentcrossing: Λες γι αυτόν τον πονοκέφαλο που έχω να φταίει ο κκμ και η απόφασή του;

Τσαλαπετεινός είπε...

δύτης των νιπτήρων: Πριν το πεις σε είχα υπολογίσει...tee hee hee!


You Pay Your Crisis : Την καλύτερη ντουντούκα την κρατάω για σένα. Έχεις σκεφτεί κανένα σύνθημα;

(Ναι στη μικρή ανάπαυλα του βετεράνου βλόγερ)

Τσαλαπετεινός είπε...

renata: Με τον τρόπο που είπες αυτό το “Απερίφραστα και ανενδοίαστα!" μετράει διπλή η υπογραφή σου. ;-)

nefosis: Ωραία! Έβαλες υπογραφή. Τώρα καθώς λες δυνατά και αποφασιστικά “Απαράδεκτη” χτύπα και μια σφραγίδα πάνω στο χαρτί που θα λέει “rejected “

Τσαλαπετεινός είπε...

 Σελιτσάνος : Θα μου επιτρέψετε να κρατήσω την κουβέντα σας μετά από τον επίπονο διάλογο που είχαμε στο φβ. “Hasta la victoria siempre!Όλες οι μάχες που δίνονται με πάθος αξίζουν. Κι ας είναι μάταιες. Γιούργια!” Ειδικά αυτό το τελευταίο “γιούρια”


Χαμένο Επεισόδιο: Τελικά και για τους παλιούς και για τους καινούριους ισχύει το ίδιο: στα κρύα του λουτρού. ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

Γιάννης Στουπής : Γιάννη, ακριβώς όπως το λες: Εγκατάλειψη και μάλιστα λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

ολα θα πανε καλα... : Ελπίζω να μην απαντήσει σε αυτό το τραγούδι με το άσμα: “Φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια...”

Τσαλαπετεινός είπε...

rogerios: Μα για αυτό δεν είναι οι φίλοι; Για να σου επισημαίνουν τα σφάλματά σου και να σου δείχνουν το δρόμο της Αρετής.


A.F.Marx: Σεφέρη έδωσε Σεφέρη θα λάβεις:

υπάρχουν άραγε
εδώ που συναντιέται το πέρασμα της βροχής του αγέρα
και της φθοράς
υπάρχουν, η κίνηση του προσώπου το σχήμα της στοργής
εκείνων που λιγόστεψαν τόσο παράξενα μες στη ζωή μας
αυτών που απόμειναν σκιές κυμάτων και στοχασμοί με
την απεραντοσύνη του πελάγου

Τσαλαπετεινός είπε...

Dimitris Rousounelos: Ναι στο κρέμασμα του πληκτρολογίου του (όταν επιστρέψει μπορούμε φαντάζομαι να του πάρουμε ένα καινούριο) Ναι στην ολιγόμηνη (άντε μέχρι τις εκλογές) άδεια. Αυτή όμως είναι η τελευταία μας παραχώρηση.

(διόρθωσα το λινκ)Theorema: Αυτό το παράδειγμα με τα πτηνά που χρησιμοποιήσατε στο τέλος πολύ με συγκίνησε και με βοήθησε να καταλάβω τη θέση σας επί του θέματος. ;-)

Αναμένουμε λοιπόν τον αετό... Να μην σας υπολογίζω καθόλου για την πορεία διαμαρτυρίας στο ιστολόγιο του;

Τσαλαπετεινός είπε...

Margo: Κανονικά θα έπρεπε να απαγορεύονται οι αποχωρήσεις επιφανών μπλογκερ ανεξάρτητα από εποχή. Αλλά φαίνεται ότι υπάρχει κενό στην νομοθεσία. ;-)

Καλό μεσημέρι Margo μου.


Yannis Tsal: Αν δεν είναι τυχαίο θα κάνει πολύ καιρό να γυρίσει. Αλλά όταν φτάσει η ώρα θα τύχει ανάλογης υποδοχής. ;-)

υ.γ. Δεν είχα καμία διαμαρτυρία από φεμινίστριες. Φαίνεται ότι ακόμα κι αυτές θεώρησαν πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Τσαλαπετεινός είπε...

silia: Μα με τόσο ωραία υπογραφή, δεν πρέπει καθόλου να προσέχετε πού την βάζετε ;-)

(Αυτά που μου είπατε στο φβ για πικετοφορία των κοριτσιών με αδαμιαία περιβολή φαντάζομαι ότι ισχύουν , ε;)

Θεία Θ είπε...

Ταλαντεύομαι τόσες μέρες μεταξύ του δικαιώματος του βλόγερ για αυτοδιάθεση και του συνδρόμου στέρησης. Υπέκυψα τελικά και υπογράφω- ήταν άλλωστε η πύλη εισόδου για μένα πριν πολυ- πολύ καιρό.
Πριν μάθουμε απ' έξω τις παλιές αναρτήσεις, πριν ξεροσταλιάσουμε έξω από κλειστές πόρτες ας εκφράσουμε τουλάχιστον ένα χαμηλόφωνο παράπονο.
Όχι ντουντούκες για μένα- μόνο χαρτομάντηλα.

Τσαλαπετεινός είπε...

Σας ενημερώνω ότι στο φβ υπέγραψαν ακόμα οι :

Μαρία Καραγκούνη,
Κάσδαγλης Χριστόφορος,
Γιώργος Δ. Χατζημιχάλης,
Tenia Thessalou,
Polyvios Eupatridis
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Χρήστος Αγγελάκος
Gioula Rapti
Hellen Acabali,
Xristina Skurti,
Old Boy
Thas Kas,
Niki Pavlidou,
Niemands Rose
Iakovos Papadopoulos
και η Stavroula Scalidi.

Ανώνυμος είπε...

Φρόντισε μόνο οι υπογραφές να επιδοθούν στον παραλήπτη γιατί φοβάμαι ότι φεύγοντας από τα μπλογκς έριξε μαύρη μέτρα πίσω του. Να του πεις ότι την μαζέψαμε την πέτρα και τον ψάχνουμε να του την επιστρέψουμε!

Τσαλαπετεινός είπε...

Θεία Θ: Μα αυτή τη σκέψη έκανα κι εγώ και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το σύνδρομο της στέρησης θα είναι τόσο αφόρητο, που μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις το δικαίωμα του βλογερ για αυτοδιάθεση.

Για ντουντούκα...τι να πω; Να έχουμε μόνο μία; Αυτή που ήδη υποσχέθηκα στην You Pay Your Crisis;

Τσαλαπετεινός είπε...

silentcrossing: Μπα μην το λες...Ξέρω ότι περνάει από δω και διαβάζει τα σχόλια, αργά το βράδυ όταν εγώ δεν είμαι στο πόστο μου. Το πρωί βρίσκω κάτι τεράστιες πατημασιές -ίσα με 47 νούμερο τις κάνω- στο δάπεδο του μπλογκ. Πρέπει να σου πω, αλλά να μείνει μεταξύ μας, ο κκμ είναι θεόρατος, οπότε λογικά έχει τόσο μεγάλες πατούσες.

Νομίζω ότι έχει συγκινηθεί και σίγουρα θα σπαράξει όταν διαβάσει και το δικό σου ποστ, αν δεν το έχει διαβάσει ήδη. ;-)