Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

AUTO-POSTιέρα



Οι μικρές και μεγάλες εφευρέσεις, οι ανακαλύψεις που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας ή απλώς έκαναν πιο εύκολη τη ζωή μας ήταν καρποί είτε της τύχης είτε της ανάγκης με γεννήτορες πολυμήχανους ή απλώς παρατηρητικούς ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς είναι πολύ γνωστοί αλλά οι σημαντικότεροι- αυτοί που συνέλαβαν και δημιούργησαν τα πρώτα χρηστικά αντικείμενα σε εποχές τόσο παλιές που τις καλύπτει η αχλύ του μύθου, παραμένουν οι μεγάλοι άγνωστοι.

Μετά από αυτή την σύντομη εισαγωγή σας παρουσιάζω μια εφεύρεση που μπορεί αν όχι να αλλάξει τη ζωή σας, σίγουρα να τη διευκολύνει. Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, αγαπητά μου παιδιά, σήμερα και μετά από επίπονο σχεδιασμό, σκληρή μελέτη, δύσκολους υπολογισμούς, πυρετώδη προετοιμασία και ατέλειωτα ξενύχτια, βρίσκομαι επί τέλους στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω την AUTO-POSTιέρα. Μια καταπληκτική συσκευή απαραίτητη σε κάθε ιστολόγο. Μια συσκευή εύχρηστη, φορητή, σε κλασσικό σχεδιασμό που ετοιμάζει μέσα σε ελάχιστο χρόνο αναρτήσεις εφάμιλλες των καλυτέρων ευρωπαϊκών.

Η AUTO-POSTιέρα ήρθε για να φέρει μια άνευ προηγουμένου επανάσταση στον χώρο μας. Ήρθε για να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της βλογόσφαιρας. Για να ξυπνήσει από το λήθαργο ιστολόγια παροπλισμένα από καιρό. Για λύσει τα χέρια των εν ενεργεία ιστολόγων. Ήρθε για να τους δώσει -κάθε φορά που έχουν περιορισμένο χρόνο ή ελάχιστη διάθεση να ασχοληθούν- όχι απλώς μια αξιόπιστη, αλλά την ιδανική λύση. Σχεδιάστηκε για εκτινάξει την ποιότητα των κειμένων τους. Για να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Για να φέρει ραγδαία αύξηση στο ρυθμό των αναρτήσεών τους. Με λίγα λόγια, πρόκειται ένα καινοτόμο προϊόν που δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια αγορά.




Ας δούμε όμως τώρα αναλυτικά τα μέρη της AUTO-POSTιέρας, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας της.

Τα μέρη 
Η χοάνη (1) Εδώ τοποθετούνται τα γράμματα που θα χρησιμοποιηθούν για την υπό κατασκευή ανάρτηση είτε με το χέρι είτε με το ειδικό φτυαράκι- σέσουλα που περιέχεται σε κάθε συσκευασία γραμμάτων. Με την αγορά της συσκευής προσφέρεται δωρεάν ένας σάκος των 50 χιλιάδων γραμμάτων. Οι συσκευασίες που διατίθενται είναι των 50, των 100 και των 500 χιλιάδων γραμμάτων με συμφέρουσα βέβαια τη μεγαλύτερη. Όσοι από σας έχουν επιλέξει να γράφουν με πολυτονικό, θα πρέπει να προμηθευτούν χωριστά με μια μικρή επιβάρυνση τις συσκευασίες που περιέχουν τόνους και πνεύματα. Το ίδιο ισχύει και για τα λατινικά στοιχεία που διατίθενται για την ώρα μόνο στη συσκευασία των 10 χιλιάδων.

Οι εγκοπές (2,3,4 και 5) Οι τέσσερις εγκοπές στο πάνω μέρος της συσκευής διαφορετικού μήκους και πλάτους, υποδέχονται από κασέτες και slides -για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ιστολόγους- μέχρι cd και φωτογραφίες ή αποκόμματα εφημερίδων και περιοδικών ώστε να αποφεύγεται η άχαρη διαδικασία του σκαναρίσματος. Έτσι η ενσωμάτωση εικόνων οποιασδήποτε μορφής, γίνεται παιχνίδι και η μουσική ή οι ήχοι που επιθυμούμε, εντάσσονται χωρίς χρονοβόρα αναζήτηση στο you tube.

Πλήκτρα αριθμών (6) Από εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε την ημερομηνία και την ώρα της ανάρτησής μας. Υπάρχει η δυνατότητα για προγραμματισμό μέχρι και 12 αναρτήσεων μεσαίου μεγέθους.

Οι USB θύρες (7) Η συσκευή διαθέτει 3 θύρες usb για σύνδεση με υπολογιστή, λαπ τοπ, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, στικάκι κλπ.

Τα κουμπιά επιλογών (8) Τέσσερα κουμπιά που παρέχουν στον ιστολόγο άπειρες επιλογές. Με το πρώτο από δεξιά καθορίζουμε τον αριθμό λέξεων που επιθυμούμε να έχει το ποστ μας. Με το δεύτερο, επιλέγουμε τις ετικέτες της ανάρτησης με μέγιστο αριθμό το 24 και δυνατότητα για τους πιο εκκεντρικούς συνδυασμούς. Το τρίτο επιλέγει το ύφος ή καλύτερα την οξύτητα της ανάρτησης. Η διαβάθμιση είναι από το 1(ήπια) έως το 12(άκρως επιθετική,που καλό είναι να το αποφεύγετε) Το τελευταίο κουμπί καθορίζει τη γραμματοσειρά, το μέγεθος των γραμμάτων και την μεταξύ τους απόσταση. Κάθε φορά που κάνουμε μια επιλογή, αυτή εμφανίζεται στη μικρή οθόνη που βρίσκεται αριστερά των κουμπιών.

Η εγκοπή τυπωμένης προεπισκόπισης (9) Η συσκευή παρέχει τη δυνατότητα εκτύπωσης της ανάρτησης. Το χαρτί τοποθετείται σε ρολό σε υποδοχή που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Διατίθεται σε μήκος 25, 50 και 100 μέτρων. Συνιστώ το τελευταίο των 100 μέτρων που είναι οικονομικότερο. Στο κάτω μέρος της εγκοπής υπάρχουν δοντάκια που διευκολύνουν στο κόψιμο του χαρτιού.

Η μανιβέλα (10) Ίσως αυτό το εξάρτημα σας φανεί παρωχημένο αλλά μπορεί να αποβεί σωτήριο στην περίπτωση που έχουμε συνδυασμό διακοπής ρεύματος και οι μπαταρίες της συσκευής μας έχουν αποφορτιστεί· γεγονός που συνέβη κατά τη διάρκεια των εξαντλητικών δοκιμών που προηγήθηκαν της παρουσίασης. Με 24 περιστροφές της μανιβέλας -πάντα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού- έχουμε αρκετή ενέργεια για ένα ποστ των 500 λέξεων που περιλαμβάνει 3 ασπρόμαυρες ή έγχρωμες φωτογραφίες, 4 links κι ένα μουσικό κομμάτι διάρκειας το πολύ 6 λεπτών.


Λειτουργία- Εγκατάσταση

Πιστεύω ότι η αναλυτική περιγραφή των τμημάτων της AUTO-POSTιέρας έδωσε αρκετές πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας της. Οπότε σε αυτή την ενότητα θα επικεντρωθούμε στην εγκατάστασή της.

Οδηγίες
Βγάζουμε τη συσκευή από τη συσκευασία της,  την τοποθετούμε σε μία σταθερή  επιφάνεια, βάζουμε το καλώδιο στην πρίζα και την συνδέουμε με τον υπολογιστή ή το λαπ τοπ μας, χρησιμοποιώντας μια από τις τρεις USB θύρες. (Στη συσκευασία θα βρείτε το ανάλογο καλώδιο) Στη συνέχεια πατάμε τον διακόπτη on-off που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής δίπλα και πάνω από τη θήκη του χαρτιού εκτύπωσης. Η οθόνη δίπλα στα κουμπιά φωτίζεται και εμφανίζεται το μήνυμα, “Welcome” που αναβοσβήνει σε ρυθμό τσάρλεστον. Τότε ανοίγουμε την κεντρική σελίδα του ιστολογίου μας στον υπολογιστή και στα πλήκτρα των αριθμών (7), βάζουμε τον κωδικό εισόδου στο ιστολόγιό μας. Από αυτή τη στιγμή μέχρι να ολοκληρωθεί η “ανάγνωση” των ποστ που ήδη έχουμε αναρτήσει, δεν πρέπει για κανέναν λόγο να διακοπεί η λειτουργία της συσκευής μας. Ο χρόνος που θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία είναι ανάλογος του αριθμού και της έκτασης των δημοσιευμένων ποστ. Ενδεικτικά αναφέρω ότι για 500 ποστ μεσαίου μεγέθους, θα χρειαστούμε περίπου 10 λεπτά.

Το στάδιο αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί δίνει τη δυνατότητα στην AUTO-POSTιέρα να αποθηκεύσει όχι τόσο τις αναρτήσεις, όσο το ύφος, το ήθος και όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καθιστούν μοναδικό κάθε ιστολόγο· σε αυτά θα βασιστεί στη συνέχεια ώστε να ετοιμάζει για λογαριασμό σας, κάθε φορά που χρειάζεται, νέα ποστ. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα: “Hi” που ακολουθείται από το όνομά σας. Τυχαίο παράδειγμα: Hi Δύτη των Νιπτήρων!” Από αυτή τη στιγμή μπορείτε να τοποθετήσετε γράμματα στη χοάνη(1) -για ποστ των 500 λέξεων βάζετε 3 σέσουλες γεμάτες γεμάτες- να επιλέξετε τις ετικέτες, το ύφος και την ένταση που επιθυμείτε, την γραμματοσειρά. Μόλις ολοκληρώσετε τις επιλογές σας η συσκευή αρχίζει να λειτουργεί -στις τρεις πρώτες αναρτήσεις μπορεί να κάνει λίγο θόρυβο και ελάχιστους κραδασμούς. Μετά από ένα με δύο λεπτά, η ανάρτηση είναι έτοιμη. Τυπώνετε, διαβάζετε και δημοσιεύετε. 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή για παραγγελίες σας, αφήστε μήνυμα στη φόρμα των σχολίων. Για τις παραγγελίες θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προσέλευσης. 


ψιλά γράμματα: Όπως ήδη κατάλαβαν οι πιο πονηροί εξ υμών, η AUTO-POSTιέρα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα αντιγραφής του ύφους άλλων ιστολόγων. Αν σκεφτήκατε “ωραία, θα την αποκτήσω και θα ανεβάζω αναρτήσεις ίδιες με του χ ή ψ συναδέλφου” ξεκαθαρίζω ότι για ευνόητους λόγους αυτό είναι πρακτικά αδύνατον. Η κάθε συσκευή από τη στιγμή της εγκατάστασής της μπορεί να παράγει ποστ αποκλειστικά και μόνο για έναν ιστολόγο. Στην περίπτωση όμως που για οποιοδήποτε λόγο κάποιος αποφασίσει να κλείσει το ιστολόγιό του και να προχωρήσει στη δημιουργία νέου, εξειδικευμένο συνεργείο θα τον επισκεφτεί ώστε να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις και στις αλλαγές των κωδικών, χωρίς καμία επιβάρυνση μέχρι τα τρία ιστολόγια.  


Καλό μήνα! 


20 σχόλια:

Σελιτσάνος είπε...

Αυτό είναι το παλιό μοντέλο.Ο ΚΚΜ χρησιμοποιούσε ένα πιο σύγχρονο.

Τσαλαπετεινός είπε...

Σελιτσάνος: Είχε χοάνη; Είχε μανιβέλα; Είχε γου ες μπι θύρες;
Είχε ISO;

Σταυρούλα είπε...

Καλό για πρωταπριλιάτικο. Φροντισμένο

Σελιτσάνος είπε...

Είχε χειριστή τον kopoloso.Κι αυτό αρκεί.

Τσαλαπετεινός είπε...

Σταυρούλα: Μα ποιός είπε ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ποστ;
Υπάρχει Σταυρούλα, υπάρχει και λειτουργεί άψογα. (Εντάξει, με λίγους κραδασμούς αλλά μην το κάνουμε θέμα)

Τσαλαπετεινός είπε...

Σελιτσάνος: Αυτή λέμε ότι είναι αυτόματη. Δε χρειάζεται χειριστής.
Τα κάνει μόνη της όλα και συμφέρει.
Και είναι πολύ οικονομική...

δύτης των νιπτήρων είπε...

Hi Δύτη των Νιπτήρων;;!!;! Κι αυτό είναι, λέει, τυχαίο παράδειγμα;

Τσαλαπετεινός είπε...

δύτης των νιπτήρων: Εντελώς! Και θέλω να με πιστέψεις. Το κείμενο το έγραψε η συσκευή. Το διάβασα κι όταν έφτασα στο επίμαχο σημείο σκέφτηκα, να δεις τώρα που θα περάσει ο Δύτης και θα μου γράψει: "Hi Δύτη των Νιπτήρων; Κι αυτό είναι, λέει, τυχαίο παράδειγμα;"

Καλό μήνα Δύτη!

Margo είπε...

Είσαι απίστευτος νομίζω πως σου αξίζει ο τίτλος του πιο εργατικού blogger όλων των εποχών! Την εμπνεύστηκες, την σχεδίασες και έγραψες και το βιογραφικό της!

:-))

Καλό μήνα!

Τσαλαπετεινός είπε...

Margo:Με δεδομένο ότι δεν έχω απαντήσει ακόμα στα σχόλια των δυο προηγούμενων ποστ δε δικαιούμαι το βραβείο. Ίσως πρέπει να στρωθώ να φτιάξω τη συσκευή των απαντήσεων στα σχόλια

Καλό μας μήνα!

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Από τότε που τη χρησιμοποιώ, έχω σωθεί! Τέλος πια η ανασφάλεια των κειμένων και το άγχος της ανάρτησης! Τώρα χάρη στην AUTO-POSTιέρα, το μπλογκ μου είναι πάντοτε επικαιροποιημένο και εγώ έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο!

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Εμένα όλα αυτά μου φαίνονται πράγματα του διαβόλου. Βρίσκω δε, πως είναι ενοχλητικά έντονη η σεξουαλική σημειολογία της συσκευής.

Ωστόσο για καθαρά λόγους περιέργειας θα ήθελα ορισμένες απαντήσεις:

α) κυκλοφορεί και σε μέγεθος τσέπης;
β) Το παράδειγμα με το Δύτη μου φαίνεται τουλάχιστον ατυχές: αυτός γράφει ένα ποστ το μήνα....
γ)η ποστιέρα γίνεται και τοστιέρα; Μπορείς δηλαδή αντί να κάνεις ποστ στο μπλογκ σου να κάνεις τοστ;

Ευχαριστώ τέλος πάντων. Και πόσο κάνει αυτό το μαραφέτι;

Τσαλαπετεινός είπε...


Πιγκουίνος: Πεσ` τα ρε ξάδελφε μπας και πειστούν οι άπιστοι Θωμάδες! Μπας και παραγγείλουν κανένα κομμάτι να γλυτώσει η επιχείρηση το λουκέτο. Έχω μπει μέσα κανονικά, έβαλα τα καλύτερα υλικά -ανακυκλώσιμα κατά 89,45%- έκανα περισσότερα από όσα κρας τεστ χρειαζόταν και είναι όλοι μαγκωμένοι. Έτσι θα πάμε μπροστά; Όταν δεν ενθαρρύνουμε τους εφευρέτες, όταν αντιμετωπιζουμε με τόση καχυποψία την καινοτομία;


υ.γ. Θα σου στείλω άμεσα δώρο ένα σάκο γραμμάτων- τη μεγάλη συσκευασία. Κι ότι χρειαστείς από ανταλλακτικά εδώ είμαι.

Τσαλαπετεινός είπε...


Γιώργος Κατσαμάκης: Σε έχει πιάσει για τα καλά η άνοιξη Κατσαμάκη και προβάλεις ό,τι σου κατέβει σε ένα σοβαρό και σεμνό μηχάνημα. Όχι πες μου -με αριθμό όμως όχι γενικά και αόριστα- τί σε ενόχλησε! Θα τρελαθούμε εδώ μέσα...

Τέλος πάντων...αν και δε μου φαίνεται ότι ενδιαφέρεσαι σοβαρά κι επειδή ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο, έχω να σού πω:


α)Όχι, αλλά δίνουμε δώρο ένα σακάκι με μεγάλες τσέπες. Πολύ μεγάλες.

β) Έπρεπε να γράψω ότι μπορεί να ετοιμάσει και αφιερώματα και να βάλω λινκ σε σένα.

γ) Για την ώρα ετοιμάζει μόνο καφέ. Στη χοάνη βάζεις το φίλτρο και αντικαθιστάς τη μανιβέλα με κάνουλα. (κι αυτή είναι στη συσκευασία) Άσε που τον βγάζει με καϊμάκι.

Και μόνο που τη λες "μαραφέτι" η συζήτηση σταματάει. Δεν πουλάμε κύριε! Μας τελείωσαν τα αποθέματα! Ξεπουλήσαμε!

marimar είπε...

Αχ, έστω και καθυστερημένα, σ' ευχαριστώ για το όμορφο διάλειμμα γέλιου!!!!!
Α, δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω και τους σοχλιαστές και τον ... αυτόματο απαντητή χα χα
Και του χρόνου!!!

spiral architect είπε...

Ερωτήσεις:

- Είναι cross-platform; Τρέχει δηλαδή σε πισιά με διαφορετικά λειτουργικά;
- Είναι USB II ή ΙΙΙ;
(ή τελευταία είναι πιο γρήγορη κι έτσι κερδίζεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο)
- Οι προσφερόμενες γραμματοσειρές είναι true type;
(σημαντικό για ελληνολάτρεις και βυζαντινοτέτοιους)
- HDMI έχει;
- Οι κραδασμοί της θα ξυπνούν τον γείτονα;
(μη μας διώξουν κι απ' το σπίτι ...)

Τέλος επειδή διάγουμε την εποχή της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας προτείνω συνεργασία: Αν χρειάζεσαι ντήλερ, εγώ είμαι εδώ!
(προμήθεια συζητήσιμη)

Yannis Tsal είπε...

Αν και το διάβασα αρκετές μέρες μετά την Πρωταπριλιά, κατάλαβα ότι δεν είναι αστείο. Η ρετροσπεκτίβα των έργων του δον Γκάμπο μαζί με τον καυτό ήλιο της Αρακατάκα σε βοήθησε να ανακαλύψεις μια ξεχασμένη συσκευή από την πραμάτεια του Μελκιάδες, σωστά;

Τσαλαπετεινός είπε...


marimar: Αχ! Αν ήταν έτοιμος και ο αυτόματος απαντητής δεν θα ξενυχτούσα εγώ τώρα, Σαββατόβραδο να γράφω με το χέρι μια μια τις απαντήσεις. Αργεί. Αργεί πολύ. Μα που θα πάει, θα τα καταφέρω.

(Αν και μεταξύ μας αυτό δε θα πουλήσει. Ό,τι κανω με την auto postιερα.)

Τσαλαπετεινός είπε...

spiral architect: Απαντήσεις:
1.Εννοείται
2Τι ΙΙΙ μου λες; Εδώ μιλάμε για USB XII!
3.Αυτά είναι βασικά πράματα. Εδώ μπορεί να διαβάσει τον γραφικό σου χαρακτήρα, αν βάλεις κείμενο που περιλαμβάνει όλα στα στοιχεία όμως στην εσοχή 3, οπότε ου βγάζει ποστ σα χειρόγραφο.
4.HDMI 1.3b (340 MHz , 10.2 Gbps, 2560x1600 24bit/pixel να συνεχίσω;)
5.Θα σου απαντήσω αν μού δώσεις στοιχεία για τη μόνωση της μεσοτοιχίας

Πριν συνεργαστούμε δε θέλεις να πάρεις ένα κομμάτι να το δοκιμάσεις την ώρα που θα λείπει ο γείτονας;

Τσαλαπετεινός είπε...

Yannis Tsal: Ay hermano! La voz de sangre...

Μπήκα στο Μακόντο, μεσημέρι την ώρα της μεγάλης ζέστης, όταν όλοι έπαιρναν τη σιέστα τους. Κρατούσα στα χέρια μου το μεγάλο μαγνήτη του Μελκιάδες. Ήταν ασήκωτος. Πλησιάζοντας στο σπίτι των Μπουενδία άρχισε να τρέμει. Κόντεψε να μού φύγει από τα χέρια.Τον κράτησα γερά. Το πρώτο πράγμα που τράβηξε ήταν η auto postιερα. Βγήκε από από το δωμάτιο του Αουρελιάνιο Μπουενδία που ήταν καταχωνιασμένη. Και μαζί της ένα χρυσό ψαράκι.