Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Δελτίο Καιρού



Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη 31/03, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη δυτική, κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, με τα εντονότερα φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι.

Τοπικά ισχυρές βροχές αναμένονται στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και την Παρασκευή 01/04, με εξασθένιση των φαινομένων από το βράδυ. 


Η φωτογραφία από την Αβάνα είναι του   Desmond Boylan του πρακτορείου REUTERS , το δελτίο καιρού από το meteo.gr,  όσο για τη μουσική για σήμερα προτείνω αφού κλείσετε τον Sam - δεξιά πορτοκαλί στήλη - να ακούσετε μια Καλημέρα που θα σας φτιάξει τη διάθεση πηγαίνοντας εδώ. Στην περίπτωση που περάσετε αργά το απόγευμα να προτιμήσετε αυτό



28 σχόλια:

Sue G. είπε...

Πολύ Καλημέρα! :-))

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Κύριε, κύριε θα πάμε εκδρομή; ΄Μην πάμε στη δουλειά. Ας πάμε σε ένα καφέ, να πιούμε κάτι ζεστό, να ακούσουμε κάτι ζεστό, να πούμε κουβέντες για ταξίδια και τέτοια πράγματα...
Θα πάμε εκδρομή;

Tali είπε...

Να τετοια δελτια καιρου διαβαζω και νομιζω πως ζω στην Κουβα !

Ηλιολουστη καλημερα και ειμαι σιγουρη πως σχολιασα στο "τι ειναι η πατριδα μας " μια που την ιδια ωρα που ειδα το ποστ ειχα στα χερια μου το βιβλιο Φραγουδακη -Δραγωνα και ελεγα κατι σχετικο ..

Ανώνυμος είπε...

καλώς την Ευριδίκη Καραμανή ...

Κ.Κ.Μ.

Σελιτσάνος είπε...

Κάνει καλό στις ματζουράνες.Για να σταματήσετε πλέον να τρέφεστε με τεχνολογία:

http://www.box.net/shared/k9mly24i8r

kovo voltes... είπε...

Με τι διάθεση μιούζικαλ ξύπνησες σήμερα? Ακόμη και η φωτογραφία χορεύει...Και διάλεξες κομμάτια απο αγαπημένη ταινία. Τρέλα με τον Τζην Κέλλυ όταν ήμουν μικρή! ;))
Καλημερούδια σου τσαλαπετεινέ μου...

b|a|s|n\i/a είπε...

είναι επίσημο. οι κάκτοι μουλιάσανε. :)
πολύ σου καλημέρα!

DonnaBella είπε...

τελεια καλημερα, θα περασω και για το καλο απογευμα :-)

Theorema είπε...

Σε ευχαριστώ Θεέ μου, που άκουσες τις επικλήσεις μου και έκανες αυτή την άνοιξη να μοιάζει αίφνης με φθινόπωρο... :)

Καλημέρα εξωτικό μου πουλάκι.

Σταυρούλα είπε...

Καλησπέρα, Τσαλαπετεινέ. Μα ,ναι υπέροχος καιρός . Ευχαριστούμε για τα διαμαντάκια. :) Αγαπημένη ταινία.

Όσον αφορά το πρωινό, έχω μια αντιπρόταση. Το "Oh what a wonderful morning" (Oklahoma) αλλά απ΄τον Ρέι. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=mjLZSixfJ6o

Кроткая είπε...

πέρασα απόγευμα, αλλά προτιμώ το πρωινό άσμα, μπορώ?

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δεν βρέχει πια, έχει μόνο ένα μαγικό φθινόπωρο και θα προτιμήσω αυτό
http://www.youtube.com/watch?v=_x07goVipjU

Ανώνυμος είπε...

Τραγουδώντας στη βροχή, που δε λέει να σταματήσει κιολας!

καλησπερα

Τσαλαπετεινός είπε...

Sue : Πώς είναι δυνατόν, μια καλημέρα ή έστω μια πολύ καλημέρα με την τυπική γραμματοσειρά των σχολίων να είναι τόσο ζωντανή όσο η δικιά σου σήμερα;

Τσαλαπετεινός είπε...

Γιώργος Κατσαμάκης :Μα πήγαμε ήδη παιδί μου. Είμαστε τώρα στην είσοδο ενός παλιού σπιτιού στην Αβάνα- από μέσα φτάνει στη μύτη μας μια μυρωδιά κλεισούρα και ώριμο μάνγκο - κι ενώ περιμένουμε να σταματήσει η βροχή χαζεύουμε τον πιτσιρικά που χορεύει στο δρόμο. Από την απέναντι πλευρά, την αθέατη ακούμε το κλικ του Desmond Boylan. Γυρίζουμε και τον βλέπουμε να φωτογραφίζει έχοντας στερεώσει την ομπρέλα του στο λαιμό και στον ώμο κι ύστερα να τρέχει κι αυτός να προφυλαχτεί από την τροπική βροχή που θα σταματήσει λίγη ώρα αργότερα οπότε και εμείς θα ξεμυτίσουμε σαν τα σαλιγκάρια και θα προχωρήσουμε προς τη θάλασσα να δούμε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της Καραϊβικής καθισμένοι στο πεζούλι της λεωφόρου Malecon, περιμένοντας τον αδελφό μου να επιστρέψει από τις συναντήσεις που είχε όλη τη μέρα...

Τσαλαπετεινός είπε...

Talisker Stt. : Ηλιόλουστη καλημέρα;;; Μα έκανα έρευνα και είδα ότι σήμερα θα έβρεχε ή θα είχε συννεφιά σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού όπως οι Βρυξέλλες. Εσείς πώς ξεφύγατε; Ή δεν ξεφύγατε τελικά;


Κ.Κ.Μ. : Συγνώμη που σου το χαλάω, αλλά καλύτερα να με φαντάζεσαι κάπως έτσι με περισσότερα μαλλιά όμως και λίγο πιο σπορ ντύσιμο.
Να το δεις όλο εντάξει;

Τσαλαπετεινός είπε...

Σελιτσάνος : Μα είσαστε πραγματικός παπαράτσι φίλε μου!
Αυτή η εικόνα πρέπει να πω ότι είναι από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο που ένα ζευγάρι φίλων με παρακάλεσε να κρατήσω το βλαστάρι τους για μερικές ώρες. Και το σκασμένο δεν ήθελε το φαγητό που του είχε ετοιμάσει η μητέρα του – το έφαγα εγώ τελικά- αλλά μου ζήτησε μεζεδάκια "απ` έξω".

kovo voltes... : Η συγκεκριμένη φωτογραφία αλλά και το πρώτο κομμάτι της Καλημέρας μου φτιάχνουν το κέφι. (Υπάρχει βέβαια κι άλλη μια εικόνα κι άλλο ένα κομμάτι για τις πολύ δύσκολες μέρες, που όπως καταλααίνεις τα φυλάω για ώρα ανάγκης) Και επειδή φαντάστηκα ότι αρκετοί λόγω καιρού θα ξυπνούσαν με γκρίνια σήμερα, σκέφτηκα να τους προλάβω. Καλό μας βράδυ ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

b|a|s|n\i/a : Μια από τα ίδια! Ένα σου λέω το μικρό γιούκα έχει στη γλάστρα του αυτή τη στιγμή περισσότερο νερό από όσο θα έβρισκες σε οριζόνα. Αν τελικά το φυτό μεταλλαχθεί κι αρχίσει να παράγει ρύζι θα το μαγειρέψω και θα κάνω ανάρτηση με τίτλο “Το γιούκα με τα σχιστά μάτια”



DonnaBella : Στο μεταξύ εγώ πέρασα βιαστικά από τον κήπο σας και τονίζω το βιαστικά γιατί δεν πρόλαβα να σας αφήσω σχόλιο, αλλά φαντάζομαι ότι το καταλάβατε γιατί όπως στάθηκα για λίγο πάνω στο ποτιστήρι- ελεβαντάκι (με βόλευε πολύ η λαβή του) μου έπεσε ένα πούπουλο που τώρα πρέπει να είναι κάτω από τον καναπέ σας. Καλό σου βράδυ...

Τσαλαπετεινός είπε...

Theorema: Μα ναι, σήμερα και αύριο, ίσως και το Σάββατο θα μοιάζει με φθινόπωρο αλλά μετά όλα θα λάμπουν πλυμμένα από τη βροχή...αφήστε τις μυρωδιές που θα μας τρελάνουν. Ο Υμηττός μάζεύει σύννεφα οπότε προβλέπω ότι θα βρέξει και το βράδυ.

;-)

 renata: Ο Ray είναι εκπληκτικός στο "Oh what a wonderful morning"!!! Και ακούγεται μια χαρά όλες τις ώρες της μέρας. Και με βροχή και με λιακάδα. Σ` ευχαριστώ πολύ. Το απόλαυσα...

Τσαλαπετεινός είπε...

Кроткая: Μα φυσικά! Για αυτό έχουμε δύο άσματα σήμερα. Για να διαλέγει ο καθένας αυτό που ταιριάζει περισσότερο στη διαθεσή του. (Ωραίο αυτό με την ομίχλη στο χωριό σας που κόβεται με το μαχαίρι. Προσπαθώ να το φανταστώ γιατί έχω εμπειρία μόνο από πιο... Light ομίχλη. Κι από μιά άλλη ξαφνική που...μα τι με έπιασε σήμερα και δεν τελειώνω τις ιστορίες;)


ALICE: Επειδή όμως θα ξαναβρέξει εγώ θα προτιμήσω το τραγούδι με το χορό στη βροχή. Κι ίσως μάλιστα να το χορέψω, αφαιρώντας όμως τη φιγούρα που πατάει μέσα στα νερά.

Τσαλαπετεινός είπε...

Coula : Σε βλέπω σκεπτική γι αυτό σου λέω ότι θα σταματήσει αυτή η βροχή. Κι ύστερα θα έρθει μια άλλη και μετά μια άλλη...κι εμείς εδώ θα είμαστε, άλλες φορές να μελαγχολούμε κι άλλες να χορεύουμε ή έστω να τραγουδάμε τη (στη) βροχή. Καλό σου βράδυ.

Yannis Tsal είπε...

Ευτυχώς που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η σάφρα!

vague είπε...

Τέτοια ώρα που έρχομαι, το μόνο που μπορώ να στριμώξω που να ταιριάζει είναι κάτι ανάμεσα.

Ανώνυμος είπε...

Skata tha einai telika o kairos ki egw elpiza se hlioloustes meres...
Epistrefw thn deutera an ola pane kala...Opote tha ta leme pio syxna apo thn allh ebdomada!
Krata kala.
O filos sou to antinetrino.

Τσαλαπετεινός είπε...

tsalapeteinos : Αν αναφέρεσαι στην εποχή που τραβήχτηκε η φωτογραφία, ναι έχει ολοκληρωθεί η ζάφρα. Περίμενα όμως ότι θα το συνόδευες με κάποιο παραδοσιακό τραγούρι που θα τραγουδάνε οι εργάτες στη διάρκεια της συγκομιδής του ζαχαροκάλαμου.
;-)


Riski: Έλαβα το πεσκέσι In the still of the night και σε ευχαριστώ. Αλλά κάτι άλλο δε μου είχες τάξει; (όχι δε σε μπερδεύω με κάποια άλλη)

Τσαλαπετεινός είπε...

Antinetrino : Πού είσαι εσύ βρε παιδάκι μου; Γίνονται σεισμοί, έρχεται τσουνάμι, βιβλικές καταστροφές στην ευρύτερη γειτονιά σου και δεν στέλνεις ένα μήνυμα να δούμε αν είσαι καλά;
Ο καιρός θα στρώσει οπότε μην γκρινίαζεις! Τη Δευτέρα θα σε υποδεχτούμε μια λιακάδα.
Άντε με το καλό να έρθεις.

vague είπε...

Α πα πα... Μην τάξεις σ' άγιο κερί και σε πτηνό τραγούδι.

(Εντάξει τώρα;)

Τσαλαπετεινός είπε...

Riski: Τώρα μάλιστα!!!

(ωραίο βγήκε το : "Μην τάξεις σ' άγιο κερί και σε πτηνό τραγούδι." )