Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

New Diaspora




Η New Diaspora είναι μία ανοιχτή επιστολή με πολλαπλούς αποστολείς κι ακόμα περισσότερους αποδέκτες, που εστιάζει στις προσωπικές ιστορίες Ελλήνων που αποφάσισαν να μετακομίσουν στο εξωτερικό. 

Γιατί φύγαμε; Ποια είναι η άποψη μας για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα; Κατά πόσο έχουμε προσαρμοστεί στην καινούργια μας ζωή; 

Ο κύριος αφηγηματικός άξονας είναι μια σειρά διαδικτυακών ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Νίκου Σταμπουλόπουλου, που ζει κι εργάζεται στο Άμστερνταμ από τον Οκτώβριο του 2009. 

Παράλληλα, η New Diaspora είναι μια ανοιχτή κοινότητα, όπου οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να μοιραστούν το δικό τους περιεχόμενο και τις απόψεις τους, από οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Καταγράφοντας τις μαρτυρίες τους σε βίντεο, στέλνοντας φωτογραφίες, γράφοντας άρθρα και προτείνοντας ιδέες που σχετίζονται με τη θεματολογία της πλατφόρμας. 

Έχοντας σαν αφετηρία αυτά που μας ενώνουν αντί γι’ αυτά που μας χωρίζουν, στόχος μας είναι να παρέμβουμε μαζικά και δυναμικά στο δημόσιο διάλογο σχετικά με όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Επίσης, στόχος μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε τη συλλογική μας ταυτότητα, καθώς και να προσφέρουμε μια διαφορετική οπτική στη διεθνή εικόνα των Ελλήνων. 

Tο site New Diaspora , η σελίδα στο facebook και  Twitter  @newdiaspora 


2 σχόλια:

Σελιτσάνος είπε...

Ενδιαφέρον.Περιμένω την Theorema να τοποθετηθεί.

Yannis Tsal είπε...

Στηρίζουμε και διασπέρνουμε... ελικοειδώς :)