Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Just for Fun* ή Strange Fruit



“Southern trees bear a strange fruit,
blood on the leaves and blood at the root,
black body swinging in the Southern breeze,
strange fruit hanging from the poplar trees." 



Αυτή η σελίδα με τίτλο "Λέμε ΝΑΙ στην ευθανασία των αδέσποτων και των αστέγων ανθρώπων" δημιουργήθηκε χθες στο face book. Παρά τις πολλές αναφορές που έγιναν τόσο στο face book όσο και στην υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, -όπως μαρτυρούν οι χρήστες στα 200 και πλέον οργισμένα σχόλια- η σελίδα παρέμενε ενεργή μέχρι τη στιγμή που ανέβηκε αυτή η ανάρτηση, διατυμπανίζοντας "Τελος στους μυθους των ανθρωπιστων, αυτοί οι ανθρωποι ειναι παρασιτα για την κοινωνια και επικινδυνοι για την οικονομια και την υγεια μας". 

Και τα Like αυξάνονται...





Μουσική: Strange Fruit,   με την Kate Sagal. Το τραγούδι έγραψε ο Lewis Allan και   έγινε γνωστό με τη φωνή της Billie Holiday. Το περιοδικό Time το επέλεξε το 1999 ως "το τραγούδι του αιώνα"  (Αξίζει να διαβάσετε την ιστορία του)




*ο μισός τίτλος από παλιά ανάρτηση 

28 σχόλια:

kovo voltes... είπε...

Το λιγότερο που ένιωσα διαβάζοντας το κείμενο σου είναι σοκ...Και τα like αυξάνονται?????

SoDurck είπε...

θλιβερό. πέρα απ το περιεχόμενο αυτής της αθλιότητας, εκείνο που σκέφτομαι είναι αυτήν αυτόν ή αυτούς που το έφτιαξαν. αν το έκαναν για να παίξουν ή για να προκαλέσουν ή για να δούν αντιδράσεις ή στη χειρότερη περίπτωση, επειδή το πιστεύουν κιόλας (που δε θα μου φαινόταν περίεργο), σκέφτομαι με φρίκη το πως θα ήταν να είχες έναν τέτοιο άνθρωπο σπίτι σου και να έπρεπε να συνδιαλέγεσαι μαζί του κάθε μέρα... όποιο κι αν είναι το κίνητρο, αυτοί οι τύποι πρέπει να είναι εντελώς και απόλυτα στερημένοι, πεινασμένοι, "άστεγοι"...

Τσαλαπετεινός είπε...

kovo voltes...: Ναι κι η σελίδα παραμένει ενεργή. Αυτή τη στιγμή είναι 37 Likes

SoDurck είπε...

ξαναγύρισα στη σελίδα και μου έκαναν εντύπωση δυο πράγματα. το ένα είναι το μότο του fb "Το Facebook σας βοηθάει να συνδέεστε και να μοιράζεστε πράγματα με τους ανθρώπους στη ζωή σας". (χωρίς σχόλιο). το άλλο είναι ο τίτλος αυτής της σελίδας.
"Λέμε ΝΑΙ στην ευθανασία των αδέσποτων και άστεγων ανθρώπων". αυτό το κοριτσάκι που τα γράφει αυτά αν θέλει την ευθανασία αδέσποτων, το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι οτι η ίδια έχει απόλυτη ανάγκη από "δεσπότη". και όταν έχεις τέτοιες ανάγκες, λογικό δεν είναι να γυρίζει το μυαλό σου με όσους δεν έχουν; (παράταιρο ίσως το σχόλιο αλλά μου έχει κάνει τόση μα τόση εντύπωση το τι μπορεί να κουβαλάει...). Η αγωνία μου είναι οτι το αυγό του φιδιού το κλωσάμε στον κόρφο μας... (ποιός είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός των δυο τελευταίων μηνών; )

Το Φαουδι είπε...

Είναι η εποχή για να ξεφορτωνόμαστε τα 'βάρη' και τα 'παράσιτα'... Αρχίσαμε με τους μετανάστες, τώρα οι άστεγοι, ίσως να ακολουθήσουν οι ανάπηροι, οι άρρωστοι, οι ανήμποροι...

Τραγικό...

SoDurck είπε...

@Φαούδι. Οι ανάπηροι οι άρρωστοι οι ανήμποροι προηγήθηκαν. Τους κρύβουμε καλά χρόνια τώρα και το κράτος πρόνοιας κάνει ό,τι μπορεί να μην υπάρχουν. ούτε οι ίδιοι ούτε όσοι επιφορτίστηκαν να τους φροντίζουν...
και όχι μόνο το κράτος. έχεις βγει ποτέ βόλτα, σπρώχνοντας αναπηρικό καρότσι; όχι δε μιλώ μόνο για τις δυσκολίες προσπέλασης δρόμων. μιλώ για το ύφος που βλέπεις στα μάτια των άλλων.
(συγνώμη γλυκέ μου Τσαλαπετεινέ για το άσχετο σχόλιο, αλλά μάλλον μερικά πράγματα δεν κατάφερα να τα ξεπεράσω)

Σελιτσάνος είπε...

Και πού είσ' ακόμα!
Καμμιά ιδέα για το γιατί παραμένει ακόμα ενεργή η σελίδα;

karagiozaki είπε...

Έχω πάθει σοκ. Τελικά δεν υπάρχει μόνο μεγάλη ομορφιά στον κόσμο, υπάρχει και βαθιά ασχήμια. Αρρώστια

Σταυρούλα είπε...

Ακόμα δεν έγινε κάτι;

Ας μη μιλήσω παραπέρα, γιατί μου βγαίνει μόνο οργή ...

Τσαλαπετεινός είπε...

Soduck1. : Ειλικρινά, από την πρώτη στιγμή που το είδα αναρωτιέμαι τί είναι χειρότερο: να έγινε αυτή η σελίδα για να “ικανοποιηθούν” προκαλώντας την αντίδραση του κόσμου ή γιατί πραγματικά το πιστεύουν. Επιεικώς θλιβεροί και στις δύο περιπτώσεις.

Τσαλαπετεινός είπε...

Soduck 2: Τώρα η κατά δήλωση δημιουργός, ανεβάζει στο -προφανώς ψεύτικο- προφίλ της, ιστοσελίδες που αναφέρονται στο γκρουπ με σχόλιο “Μας διαφημίζουν". Έχω την εντύπωση πάντως ότι όλο αυτό έγινε just for fun.
Κατά τα άλλα...το φίδι ήδη σέρνεται κι εμείς κοιτάζουμε τα τσόφλια.

Τσαλαπετεινός είπε...

Το Φαουδι: Επιμένω: Μάλλον κάποιοι “διασκεδάζουν” με τις οργισμένες αντιδράσεις των χρηστών. Και πάλι όμως τραγικό.

Τσαλαπετεινός είπε...

Soduck 3: Καθόλου άσχετο το σχόλιο...ναι έχω βγει βόλτα όχι με έναν αλλά με τρεις φίλους που κινούνται με αμαξίδιο και ξέρω πολύ καλά πώς είναι.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό: http://tsalapetinos.blogspot.com/2009/05/blog-post_27.html

Τσαλαπετεινός είπε...

Σελιτσάνος: Σημεία των καιρών...
Η διώξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει ενημερωθεί από χθες, έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και περιμένει ακόμα απάντηση από το face book. Η σελίδα βέβαια θα είχε πέσει αν υπήρχαν πολλές αναφορές από χρήστες, οι οποίοι μάλλον εξαντλούν την οργή τους σε βρισιές και κατάρες -τολμώ να πω εξ ίσου ανατριχιαστικές- αντί να κάνουν απλώς μια αναφορά.

Τσαλαπετεινός είπε...

 Karagiozaki: Αν έχεις λογαριασμό στο φβ, κάνε αναφορά.

Τσαλαπετεινός είπε...

renata: Όπως λέω και πιο πάνω στον κύριο Σελιτσάνο εν αναμονή. Όσες περισσότερες αναφορές γίνουν στο φβ τόσο πιο γρήγορα θα πέσει. Και ελπίζω βέβαια να εντοπιστούν γρήγορα οι “δημιουργοί”.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα αγαπητέ φίλε. Όχι δεν είναι παράξενο φρούτο,αυγουλάκι είναι και συγκεκριμένα το αυγουλάκι του φιδιού.Απο την άλλη τιποτα δε μου κάνει εντύπωση μια και το φατσοτέφτερο έχει μαζέψει μπόλικη απανθρωπιά και ψυχασθένεια.Όμως διαβαζοντας την αναρτησή σου θυμήθηκα τη Μελαγχολική Δημοκρατία του Πασκάλ Μπρυκνέρ που ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριζε πως η δημοκρατία αναζωογονείται και δυναμώνει μέσα απο τους αντιπάλους και τους εχθρούς της γιατι αισθάνεται ότι απειλειται.Ίσως και η ανθρωπιά το ίδιο.Το ότι υπάρχουν τετοια καθάρματα και γραφουν τέτοια αίσχη ίσως αποδειχτει μια ευκαιρία να δώσουμε εμεις προτεραιότητα σε ζητήματα που είχαμε ξεχάσει.Πριν λίγο καιρό είχα διαβάσει στο χώρο μιας νεαρής γραφίστριας ότι ο Γρηγορόπουλος καλώς πυροβολήθηκε γιατι αν έφτανε 18 χρονών θα γινόταν δολοφόνος.Σε μια άλλη μάνα 3 παιδιών και χριστιανή διαβασα ότι αν η παραγκα των μεταναστών που έκαψαν κάποιοι σε ένα χωριό της Λακωνίας φιλοξενούσε τουρκάκια θα το χαιρόταν....Όσο έξαλλος κι αν γινόμουν ένοιωθα παράλληλα να δυναμώνω.Καλό βραδυ και συγνώμη για τη φλυαρία,πως λέμε η τύχη του πρωτάρη.. ε η φλυαρία του επισκέπτη ια πρώτη φορά.

ippoliti_ippoliti είπε...

Δεν μπορώ να γράψω τίποτα! Παραπέμπτω σε μία ανάρτησητου αναρχογατούλη της Παρασκευής 11/11/2011 για την Ιρένα Τσέντλερ.
http://anarhogatoulis.blogspot.com/2011/11/blog-post_5128.html
Καλό σου βράδυ

Yannis Tsal είπε...

Τελικά αυτοαποκαλύφθηκε ο troll-ος/η
http://trollopedia.blogspot.com/2011/11/op.html
Το θέμα επομένως πλέον είναι αν ταιριάζει το (κακόγουστο χιούμορ) με τέτοια ζητήματα και αν όποιος είναι "χαλαρός" αστειευόμενος με κάτι τέτοια στο τέλος γίνεται και δεκτικός να τα πιστέψει.
Οι δε likers έχουν φτάσει τους 69. Θέλω να πιστεύω ότι αρκετοί από αυτούς πάτησαν like από αφηρημάδα ή λάθος (ειδικά όσοι μπαίνουν από κινητό ή μικρό υπολογιστή).

Margo είπε...

Έκανα για πρώτη φορά και αναφορά. Να δούμε πότε και αν θα την κατεβάσουν.
Πάντως αυτό που ήθελαν το πέτυχαν. Αν τους αγνοούσαν θα έπεφτε από μόνη της. Αυτό που με σοκάρει περισσότερο είναι τα like!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη δεν έχετε γνωρίσει εσείς κάφρους; Γιατί γίνεται αυτός ο πόλεμος που ζούμε; Επειδή δεν υπάρχει καμιά επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το 1% σιχαίνεται όλους τους υπόλοιπους, και το υπόλοιπο 99% έχει αρχίσει σιγά σιγά να ξυπνάει και να καταλαβαίνει πόσο σιχαμένο είναι το 1%.

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Τα social media είναι προνομιακός χώρος για την έκφραση πολλών ειδών καφρίλας. Η χειρότερη όμως καφρίλα είναι εκείνη που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας με την αδιαφορία (ημών και του κράτους) απέναντι στο αυξανόμενο κύμα των νεόπτωχων και των άστεγων. Ας μην θιγόμαστε λοιπόν τόσο με την ανοησία του κάθε τυχάρπαστου που δημοσιεύει κάτι στο fb και ας μην δίνουμε τόση έκταση στο τίποτα.

Theorema είπε...

Είναι κάτι αντίστοιχο με τις σελίδες παιδικής πορνογραφίας, π.χ, απλώς πολύ πιο νομιμοποιημένο.
Γιατί δεν την κατεβάζουν οι υπεύθυνοι του ΦΒ;

Τσαλαπετεινός είπε...

Moodytimes: Πολύ φοβάμαι ότι το φίδι ήδη σέρνεται κι εμείς έχουμε μείνει πίσω να κοιτάμε τα τσόφλια του αυγού. Και δυστυχώς πρέπει να (ξανα)λέμε τα απολύτως αυτονόητα, τα απολύτως βασικά. Αυτά που νομίζαμε αδιαπραγμάτευτα.

Καλώς μας ήρθες. Ο χώρος των σχολίων είναι απεριόριστος κι όσο δεν πληρώνουμε ειδική εισφορά για την έκτασή του, μπορούμε να μιλάμε ακατάπαυστα. ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

 ippoliti_ippoliti: Η καλύτερη απάντηση σε αυτό το παραλήρημα είναι η ιστορία της Ιρένα Τσέντλερ.


Yannis Tsal : 83 τα λάικ αυτή τη στιγμή και ναι, κάποια από αυτά ήταν κατά λάθος. Όπως μερικοί ομολόγησαν πάτησαν λάικ νομίζοντας ότι μόνο έτσι θα μπορούσαν να σχολιάσουν.

Τσαλαπετεινός είπε...

Margo: Το πέτυχαν και με το παραπάνω και συνεχίζουν ακάθεκτοι το παραλήρημά τους το οποίο επεκτάθηκε.

Ανώνυμος : Έχω γνωρίσει. Και πολλούς μάλιστα.

Τσαλαπετεινός είπε...

Πιγκουίνος: Μα και βέβαια η χειρότερη καρφρίλα είναι η “έξω”! Το θέμα όμως είναι ότι το μέσα με το έξω είναι συγκοινωνούντα δοχεία κι έτσι δεν μπορεί να αγνοεί κανείς το ενδεχόμενο τα “κηρύγματα” να βρουν πρόσφορο έδαφος κι έξω από το φβ.

Ανώνυμος είπε...

Το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί απο καιρό στην Ελλάδα.
Όταν εκπρόσωποι ρατσιστικών και ναζιστικών ιδεολογιών καταφέρνουν να εκλεγούν σε δημόσια αξιώματα (βήμος, βουλή) προτού αναθεματίσουμε καλό είναι να αναρωτηθούμε τι κάναμε για να μην φτάσουμε στη νύχτα των Κρυστάλλων.
Συγχωρέστε την κυνικότητα του λόγου μου αλλά και η αστυνομία θα είχε κινηθεί γρηγορότερα αν το θέμα έφερνε δημοσιότητα στα στελέχη του αρμοδίου τμήματος.